Πρέπει να πάρετε μια έκπτωση σε μετρητά ή να πληρώσετε περισσότερα για να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα

Μερικοί έμποροι χρεώνουν λιγότερο αν είστε πρόθυμοι να πληρώσετε με μετρητά.

Τα τέλη επεξεργασίας πιστωτικών καρτών είναι πάντα ένα καυτό θέμα για τους εμπόρους και ενώ ορισμένοι εκδότες καρτών λαμβάνουν σημαντική μείωση από τις μικρές επιχειρήσεις με μικρό όγκο, για τις επιχειρήσεις αυτές οι αμοιβές είναι απλώς το κόστος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρηματικές επιχειρήσεις έχουν αναπτύξει μια λύση για την καταπολέμηση των τελών χωρίς να παραβιάζουν το νόμο (ή μια συμφωνία εκδότη κάρτας), ενώ ορισμένοι έμποροι εξακολουθούν να μην δέχονται πιστωτικές κάρτες για οποιεσδήποτε συναλλαγές.

Φυσικά, επιλέξτε τα ιδρύματα να θέλουν να αποφύγουν μια χαρτογράφηση πιστωτικών καρτών για «φορολογικούς σκοπούς», επιλέγοντας (παράνομα) να αποκλείσουν τα μετρητά από το φορολογητέο εισόδημά τους, αλλά η πλειοψηφία πιθανότατα θέλει να εξαλείψει τις άσκοπες δαπάνες όπου είναι δυνατόν. Και σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους πελάτες να κρατούν τις πιστωτικές τους κάρτες στα πορτοφόλια τους.

Δεν μπορείτε να κατηγορήσετε τους εμπόρους επειδή προσπαθείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να πληρώνουν μετρητά για την πλειοψηφία των αγορών, ακόμα και όταν είναι λιγότερο βολικό, αυτό σίγουρα αντιτίθεται στους δικούς σας στόχους ως συλλέκτη μιλίων και σημείων. Εκτός αν έχετε καταφέρει κατά κάποιον τρόπο να βρούμε έναν τρόπο να εξαργυρώσετε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες που έχετε πάρει στο Office Depot κερδίζοντας 5 πόντους για κάθε δολάριο και με τη σειρά σας χρησιμοποιούν αυτά τα μετρητά για να πληρώσουν για αγαθά και υπηρεσίες, οποιεσδήποτε ευνοεί επιλέγοντας τα πράσινα δάνεια πάνω από τα πλαστικά που κερδίζουν πόντους. (Εκτός αν, φυσικά, τείνετε να έχετε ισορροπία στις πιστωτικές σας κάρτες, οπότε οι μηνιαίες σας αμοιβές είναι σχεδόν βέβαιο ότι ξεπερνούν κάθε όφελος που κερδίζετε από τους βαθμούς που κερδίζετε).

Επί του παρόντος, ο πιο συνηθισμένος χώρος που θα συναντήσετε σε "έκπτωση μετρητών" βρίσκεται στο βενζινάδικο. Πολλά καταστήματα δεν είναι ντροπαλά για την προτίμηση τους για μετρητά, και αν επιλέξετε να πληρώσετε με μια κάρτα, θα χρεωθείτε ένα μεγαλύτερο ποσό για κάθε γαλόνι αερίου που αγοράζετε. Όπως συμβαίνει με όλες τις αγορές, θα θέλετε να αποφασίσετε ποια κάρτα θέλετε να χρησιμοποιήσετε (ή αν θέλετε ή όχι να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα καθόλου) με βάση την αξία που έχετε υπολογίσει για έναν συγκεκριμένο τύπο ανταμοιβής.

Έτσι, αν η τιμή μετρητών είναι 4,00 δολάρια ανά γαλόνι και θα πληρώσετε 4,20 δολάρια ανά γαλόνι όταν πληρώνετε με μια κάρτα, προσαύξηση 5%, θα χρειαστεί να πάρετε τουλάχιστον 5% απόδοση προκειμένου η συναλλαγή να γίνει αξίζει τον κόπο. Αν δεν χρησιμοποιείτε μια κάρτα με ένα σημαντικό επίδομα κατηγορίας για αγορές σε βενζινάδικα, είναι πιθανότατα μια καλύτερη συμφωνία να πληρώσετε μόνο μετρητά.

Ακόμη και όταν ένας έμπορος δεν διαφημίζει χαμηλότερες πληρωμές εάν χρησιμοποιείτε μετρητά, μπορεί να είναι ακόμα ανοιχτοί για να σας κόψουν μια συμφωνία. Εάν αγοράζετε είδη παντοπωλείου ή φροντίζετε την οικογένειά σας με τέσσερα άτομα για δείπνο, ίσως δεν έχει νόημα να ρωτήσετε, αλλά εάν αγοράζετε ένα ακριβό κοσμηματοπωλείο ή διαπραγματεύεστε ένα κατ 'αποκοπή ποσό για ένα παρατεταμένο ταξίδι σε ένα ταξί, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις. Για τα εμπορεύματα, όμως, είναι σημαντικό να θυμάστε ένα πλεονέκτημα που συχνά παραβλέπεται για την πληρωμή με πλαστικό: εκτεταμένες εγγυήσεις και επιστροφές. Μερικοί εκδότες καρτών θα διπλασιάσουν την εγγύηση του κατασκευαστή ή ακόμη θα σας παράσχουν πλήρη επιστροφή χρημάτων όταν ζητήσετε να επιστρέψετε τα εμπορεύματα που ένας έμπορος δεν θα πάρει πίσω και εάν αναμένετε να χρειαστεί να επωφεληθείτε από μια τέτοια πολιτική, να παραιτηθείτε από την έκπτωση και να πληρώσετε με την κάρτα σας .

Ομοίως, μπορεί να υπάρχουν ευκαιρίες να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα που δεν θα εξετάζατε ακόμη.

Ορισμένα πανεπιστήμια δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες για δίδακτρα και ενώ υπάρχουν λιγότερες επιλογές από ό, τι πριν, ορισμένες υπηρεσίες καθιστούν δυνατή την εξόφληση της υποθήκης σας χρησιμοποιώντας μια κάρτα αντί για μετρητά, έναντι αμοιβής. Ορισμένοι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων μπορούν επίσης να σας επιτρέψουν να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα εάν αγοράζετε αυτοκίνητο χωρίς τραπεζική χρηματοδότηση. Όπως και με τις εκπτώσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω, μην ξεχάσετε να υπολογίσετε την αξία των πόντων που κερδίζετε πριν περάσετε το δάχτυλό σας - χρησιμοποιώντας την κάρτα σας έχει νόημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα επωφεληθείτε περισσότερο από την πληρωμή με κρύο, σκληρό μετρητά.