Οι καλύτεροι τρόποι να περάσετε πέντε συναρπαστικές ημέρες στο Oahu

Πολλοί τουρίστες ξεκινούν την επίσκεψή τους στα νησιά με πέντε ημέρες στο Oahu . Ακολουθούν οι προτάσεις μας για τον καλύτερο τρόπο να περάσετε αυτές τις πέντε ημέρες.

Ημέρα 1

Οι πιθανότητες είναι ότι αν έρχεστε από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ θα ξυπνήσετε πολύ νωρίς την πρώτη ημέρα σας. Έχει να κάνει με την αλλαγή του χρόνου και το εσωτερικό ρολόι του σώματός σας. Έτσι, για αυτή την πρώτη μέρα θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το πρώιμο ξύπνημα για να εξερευνήσουμε τη Βόρεια Θάλασσα του Oahu.

Μετά το πρωινό, θα θέλετε να ξεκινήσετε από τις 8:00 έως τις 8:30 π.μ. Η διαδρομή σας θα σας μεταφέρει στο βορρά μέσω του κεντρικού Oahu στο H2 και στον αυτοκινητόδρομο 99 μέσω της πόλης Wahiawa και του παρελθόντος Schofield Barracks στις παγκοσμίως διάσημες παραλίες του North Shore.

Το ταξίδι σας κατά μήκος της βόρειας ακτής θα αρχίσει στην πόλη Hale'iwa. Θα έχετε χρόνο να σταματήσετε στην πόλη πριν συνεχίσετε βορειοανατολικά κατά μήκος της εθνικής οδού Kamehameha.

Αν είναι χειμώνας, φροντίστε να σταματήσετε και να δείτε μερικά από τα υψηλότερα κύματα surf στο κόσμο. Πολλοί από εσάς που θα ανεβείτε σε θαυμαστές θα αναγνωρίσουν τα ονόματα των παραλιών κατά μήκος του δρόμου: Waimea Bay, το Pipeline Banzai και το Sunset Beach.

Στη συνέχεια θα περάσετε το Turtle Bay και το διάσημο Turtle Bay Resort στα αριστερά σας, καθώς θα γυρίσετε στο βόρειο άκρο του νησιού.

Η μεγαλύτερη στάση της ημέρας σας ανοίγει το μεσημέρι. Είναι το πολυνησιακό πολιτιστικό κέντρο στην πόλη La'ie. Εδώ μπορείτε να γνωρίσετε τις πολλαπλές κουλτούρες της Πολυνησίας καθώς περνάτε ένα απολαυστικό απόγευμα.

Αν κάνετε κράτηση μπροστά, μπορείτε να μείνετε και να απολαύσετε το εξαιρετικό Luau και το δείπνο μετά το γεύμα Ha: Breath of Life .

Όταν φεύγετε από το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο ίσως αργήσει, οπότε πηγαίνετε πίσω στην εθνική οδό Kamehameha και κατευθυνθείτε νότια μέχρι να επιστρέψετε στην Waikiki ή τη Χονολουλού μέσω της εθνικής οδού Pali.

Ημέρα 2

Κάνατε πολλή οδήγηση την πρώτη ημέρα σας, οπότε για τη δεύτερη μέρα σας, θα συνιστούσατε να κάνετε το ταξίδι 30-45 λεπτών στο Περλ Χάρμπορ, όπου μπορείτε να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ημέρα που επιθυμείτε.

Στο Pearl Harbor θα βρείτε το Μνημείο USS Arizona, το υποβρύχιο και το μουσείο USS Bowfin, το Μνημείο του Battleship Missouri και το Μουσείο Αεροπορίας του Ειρηνικού.

Θα σας συνιστούσα να είστε βέβαιοι να επισκεφθείτε το USS Arizona Memorial και τουλάχιστον έναν από τους άλλους χώρους. Εάν αποφασίσετε να περάσετε την ημέρα, θα έχετε πιθανώς χρόνο για να δείτε καθεμία από αυτές.

Εάν, ωστόσο, αποφασίσετε να επιστρέψετε στην Χονολουλού ή τη Γουαϊκική με το χρόνο που απομένει από την ημέρα, επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας και απολαύστε την παραλία ή την πισίνα. Αξίζετε ένα διάλειμμα.

Ημέρα 3

Για την τρίτη ημέρα, δεν θα χρειαστεί καν να οδηγήσετε. Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε θα είναι στην εξαιρετική υπηρεσία λεωφορείου του νησιού, που ονομάζεται TheBus.

Για αυτή τη μέση μέρα της επίσκεψής σας, προτείνω να εξερευνήσετε το ιστορικό κέντρο της Χονολουλού .

Φροντίστε να δείτε το παλάτι Iolani και το άγαλμα του βασιλιά Kamehameha απέναντι από το δρόμο. Περπατήστε στο κτίριο του State Capitol με τη μοναδική του αρχιτεκτονική καθώς οδηγείτε δυτικά προς την Chinatown.

Η ιστορική Chinatown της Χονολουλού είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να εξερευνήσετε τις αγορές με τα μοναδικά φρούτα και τα λαχανικά και τα περισσότερα θαλασσινά που μπορείτε να φανταστείτε. Είναι επίσης το ιδανικό μέρος για να φάτε το γεύμα σε ένα από τα ωραία ασιατικά εστιατόρια.

Μετά το μεσημεριανό γεύμα, κατευθυνθείτε προς την προκυμαία και στον Πύργο Aloha, από τον οποίο θα έχετε εξαιρετική θέα στην πόλη και τη γύρω περιοχή

Ημέρα 4

Είχατε απασχολημένοι τρεις πρώτες ημέρες, οπότε για την τέταρτη μέρα σας συνιστώ να μείνετε κοντά στο ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας στην Waikiki.

Το πρωί μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το πάρκο Kapiolani και να επισκεφθείτε το Ενυδρείο της Waikiki ή το ζωολογικό κήπο της Χονολουλού. Και τα δύο είδη παρουσιάζουν μοναδικό χαρακτήρα στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Περάστε το απόγευμα στην παραλία ή στην πισίνα. Φροντίστε να κάνετε κάποια ψώνια. Η Waikiki διαθέτει μερικά από τα καλύτερα καταστήματα στη Χαβάη. Μπορείτε επίσης να οδηγήσετε ή να πάρετε το λεωφορείο για το κοντινό Ala Moana Centre, το μεγαλύτερο ανοικτό εμπορικό κέντρο στον κόσμο.

Ημέρα 5

Για την τελευταία μέρα σας στο Oahu, σας προτείνω να πάρετε μια πρωινή πεζοπορία στην κορυφή του Diamond Head . Η πεζοπορία στην κορυφή γύρω από το εσωτερικό του κρατήρα είναι καλύτερη το πρωί όταν ο κρατήρας σας προστατεύει από τις θερμές ακτίνες του ήλιου. Απέχει 5-10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Diamond Head και υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης.

Μετά την πεζοπορία σας, πιάστε πίσω στο αυτοκίνητο και κάντε τη διαδρομή προς τη νοτιοανατολική ακτή του Oahu και την παραλιακή ακτή . Περάστε λίγα λεπτά στο κόλπο Hanauma, την παραλία Sandy και / ή το παραλιακό πάρκο Waimanalo. Αυτή είναι η αγαπημένη μου περιοχή του νησιού και αυτή που συχνά χάνεται από τους επισκέπτες. Αυτές είναι μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες στον κόσμο, γι 'αυτό φροντίστε να φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή.

Αν το χρόνο σας επιτρέπει να συνεχίσετε βόρεια μετά την πόλη Kailua και να κατευθυνθείτε στο Rancho Kualoa όπου προσφέρουν εξαιρετικές περιηγήσεις, όπως περιηγήσεις ταινιών, ATV περιηγήσεις, ιππασία, περιηγήσεις κήπων και πολλά άλλα.

Συμβουλές

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο Οχάου. Μην εκπνέετε τον εαυτό σας οποιαδήποτε ημέρα. Είναι εντάξει να αντικαταστήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μέρες με μια "μέρα στην παραλία" όπου αποφασίζετε να ξεκουραστείτε στην παραλία ή στην πισίνα.

Θα κάνετε πολλά περπάτημα στη Χαβάη, γι 'αυτό φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια.

Πολλές από τις λιγότερο γνωστές παραλίες είναι πολύ πιο ωραίες και λιγότερο γεμάτες από τις διάσημες.