Επισκεφτείτε το Καλοκαιρινό Παλάτι της Βασίλισσας Έμμα στο Οχάου

Ένα μέρος που σχετικά λίγοι επισκέπτες βρίσκονται στο Oahu είναι το Queen Emma Summer Palace. Βρίσκεται ακριβώς έξω από την εθνική οδό Pali, μόλις πέντε μίλια και 15-20 λεπτά μακριά από την Waikiki.

Για τους επισκέπτες που σχεδιάζουν να οδηγήσουν στο Nu'uanu Pali Lookout , το Queen Emma Summer Palace είναι το ιδανικό μέρος για να σταματήσετε είτε στο δρόμο είτε στην κατεύθυνση προς Χονολουλού ή Ουακίκι. Βρίσκεται στην γειτονιά Nuuanu του Oahu.

Hanaiakamalama

Το Καλοκαιρινό Παλάτι της Βασίλισσας Emma είναι επίσης γνωστό ως Hanaiakamalama το οποίο στη Χαβάη σημαίνει "παιδί του φεγγαριού". Είναι επίσης η λέξη της Χαβάης για τον Νότιο σταυρό που είναι ορατή από τα μεγάλα υψόμετρα στη Χαβάη.

Σε υψηλότερο υψόμετρο από την Χονολουλού, το ανάκτορο χρησιμοποιήθηκε από τη βασίλισσα Έμμα και την οικογένειά της ως υποχώρηση από τη θερινή ζέστη της Χονολουλού και τα καθήκοντά τους ως κυβερνήτες.

Η βασίλισσα Έμμα ήταν σύζυγος του βασιλιά Καμεχάμεα IV ο οποίος ήταν ο τέταρτος βασιλιάς του βασιλείου της Χαβάης και ο οποίος κυβέρνησε από το 1855 ως το 1863. Ήταν επίσης η μητέρα του πρίγκιπα Αλβέρτου που πέθανε σε νεαρή ηλικία των τεσσάρων το 1862 και πολλοί συνεργάζονται με την περιοχή του Kauai γνωστή ως Princeville.

Το παλάτι χτίστηκε το 1848 και είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα παραδείγματα της αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής στη Χαβάη. Αρχικά ανήκει στον επιχειρηματία John Lewis και στη συνέχεια πωλήθηκε στον θείο του Queen Emma, ​​John Young II, ο οποίος ονόμασε το ακίνητο Hanaiakamalama μετά το σπίτι της οικογένειάς του στο μεγάλο νησί της Χαβάης.

Όταν ο Γιάννης πέθανε το 1857, το σπίτι του χρειαζόταν την ανιψιά του, τη βασίλισσα Έμμα.

Μετά το θάνατο της Βασίλισσας το 1885, το σπίτι πωλήθηκε στη Χαβάη μοναρχία και μισθώθηκε. Σε ένα σημείο στις αρχές του 1900 το σπίτι απειλήθηκε με κατεδάφιση, ωστόσο, οι κόρες της Χαβάης πήραν τον έλεγχο και αποκατέστησαν το σπίτι, έψαξαν και επέστρεψαν μεγάλο μέρος των αρχικών επίπλων στο ακίνητο.

Οι κόρες της Χαβάης

Οι εκδρομές στο Καλοκαιρινό Παλάτι της Βασίλισσας Έμμα πραγματοποιούνται από δασκάλους οι οποίοι είναι μέλη των θυγατέρων της Χαβάης ή της βοηθητικής οργάνωσής τους Calabash Cousins. Οι οργανώσεις αυτές σήμερα έχουν μέλη που προσεγγίζουν 1.500.

Οι κόρες της Χαβάης ιδρύθηκαν το 1903 από επτά κόρες των ιεραποστόλων με σκοπό «να διαιωνίσουν το πνεύμα της παλιάς Χαβάης» και να διατηρήσουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και διάφορους ιστορικούς χώρους συμπεριλαμβανομένου του παλατιού Hulihe'e στο Kailua-Kona στη νήσο Χαβάη .

Οι κόρες της Χαβάης συνεχίζουν να διαχειρίζονται και τα δύο παλάτια μέχρι σήμερα.

Palace Tours

Οι εκδρομές ξεκινούν από την αίθουσα εισόδου του παλατιού και περνούν από το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, το δωμάτιο από το δωμάτιο, το κέντρο, το δωμάτιο του Εδιμβούργου και το υπνοδωμάτιο της πίσω αίθουσας. Μέσα σε αυτά τα δωμάτια υπάρχουν πολυάριθμες ιστορικές ζωγραφιές και πορτρέτα της βασίλισσας Έμμα, βασιλιάς Kamehameha IV, ο γιος της, ο Πρίγκιπας Άλμπερτ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Χαβάης.

Υπάρχουν επίσης πολλά αρχικά έπιπλα που ανήκουν στη βασίλισσα, συμπεριλαμβανομένου του κρεβατιού της, το λίκνο του πριγκίπουλου και της μπανιέρας, το παιδικό πιάνο και τα πολλά κομμάτια ξύλινων επίπλων από ξύλο koa, πολλά από τα οποία κατασκευάστηκαν από τον Wilhelm Fischer, στο 'Iolani Palace στο κέντρο της Χονολουλού.

Το παλάτι περιέχει επίσης πολλές συλλογές ρούχων, κοσμημάτων και δώρων που παρουσιάστηκαν στη βασίλισσα και το βασιλιά από ξένους αρχηγούς κρατών.

Το παλάτι βρίσκεται σε 2,16 στρέμματα από τα αρχικά 65 στρέμματα που κάποτε ήταν ιδιοκτησία της βασίλισσας. Τα αξιοθέατα του παλατιού αξίζει να εξερευνήσετε τα πολυάριθμα παραδείγματα φυσικών φυτών και δέντρων της Χαβάης καθώς και πολυάριθμους τριανταφυλλιές που ήταν αγαπημένα της Βασίλισσας. Υπάρχει επίσης ένα μικρό κατάστημα δώρων το οποίο περιλαμβάνει πολλά βιβλία για τη βασίλισσα Έμμα και την βασιλική οικογένεια της Χαβάης.

Επειδή το παλάτι χτίστηκε πριν από 150 χρόνια και είναι ένας ιστορικός τόπος, δεν είναι εύκολα προσβάσιμος για όσους δυσκολεύονται να περπατήσουν και να ανέβουν σκάλες. Εάν αντιμετωπίζετε τέτοια δυσκολία, προτείνω να επικοινωνήσετε με το παλάτι πριν από την επίσκεψή σας χρησιμοποιώντας τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Τοποθεσία

Το Καλοκαιρινό Παλάτι της Βασίλισσας Emma 2913 Pali Highway
Honolulu, HI 96817