Μάθετε για την περιοχή Kalihi στη Χονολουλού

Το Kalihi είναι μία από τις λιγότερο ασφαλείς γειτονιές του O'ahu

Το Kalihi είναι μια περιοχή της Χονολουλού της Χαβάης, στο νησί O'ahu. Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Χονολουλού ή εξετάζοντας τη μετάβαση στη γειτονιά Καλίχνη, θα δείτε μια πιο προσεκτική ματιά στην περιοχή.

Στιγμιότυπα από το Kalihi

Το Kalihi βρίσκεται κοντά στο κέντρο και στο αεροδρόμιο. Οι γείτονες μπορεί να είναι στενά συνδεδεμένοι (εφ 'όσον είστε στην καλή πλευρά τους). Είναι μία από τις πιο ποικίλες περιοχές του O'ahu. Η εύκολη πρόσβαση μέσω των δημόσιων μέσων μεταφοράς και το χαμηλότερο κόστος ζωής έχουν επίσης σχεδιαστεί για επιχειρήσεις στην περιοχή.

Το Kalihi έχει επίσης αγορές το Σάββατο στο Δημοτικό πάρκινγκ του Kalihi, μικρές πωλήσεις πεζοδρομίων που φθάνουν από καιρό σε καιρό (σκεφτείτε: πώληση μίνι γκαράζ με προϊόντα) και τη συχνή εμφάνιση νόστιμων (ή ενδιαφερόντων) κάτω από το μπλοκ.

Κάτω από την Καλίχνη

Το Kalihi θεωρείται μια από τις λιγότερο ασφαλείς γειτονιές του O'ahu. Το κακό ραπα που μεταφέρει η γειτονιά οφείλεται στο έγκλημα.

Μια πολύχρωμη ιστορία

Η ιστορία του Kalihi είναι επίσης πολύχρωμη. Το Kalihi έχει ιστορία ενός μεγάλου πληθυσμού κοτσάνων που τέθηκαν για μάχη με τα κόκορα. Η κοιλάδα Kalihi χωρίζεται από την εθνική οδό Likelike, με τη Χονολουλού στα ανατολικά και τη Salt Lake στα δυτικά. Η γειτονιά κάποτε στεγαζόταν σταθμό λήψεως λέπρας, όπου οι ύποπτοι ασθενείς με λέπρα είχαν ταξινομηθεί προτού πάνε στην Kalaupapa στο νησί Molokai. Κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης της Χονολουλού, το Κάλιι ήταν επίσης μια γειτονιά για πορνεία.

Από τότε, η πόλη έχει εργαστεί για να καταστήσει το Kalihi πιο φιλικό προς την οικογένεια και ευημερούσα. Αν και η γειτονιά δεν είναι χωρίς προκλήσεις, είναι μία από τις πιο οικονομικές περιοχές του νησιού και μπορεί να προσφέρει μια θετική εμπειρία.

Ο λαός του Καλλίχι

Η γειτονιά Kalihi της Χονολουλού αποτελείται κυρίως από σκληρά εργαζόμενες οικογένειες με μεγάλη αίσθηση κοινότητας.

Το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών εδώ είναι πολύ χαμηλότερο από τη Χαβάη, συνολικά. Η περιοχή Kalihi-Palama έχει διπλάσιο αριθμό ανθρώπων που ζουν κάτω από το επίπεδο φτώχειας ως μέσο όρο της Χαβάης, σύμφωνα με το City-Data.com.

Η πλειοψηφία του πληθυσμού ταυτίζεται με την ασιατική καταγωγή. Το Tagalog είναι μια εξαιρετικά σημαντική γλώσσα εδώ και πολλοί κάτοικοι του Kalihi το μιλούν ως την κύρια γλώσσα τους. Περίπου το 19% των κατοίκων δεν μιλούν καλά αγγλικά ή καθόλου, λέει το City-Data.com. Αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο από ό, τι σε ολόκληρη τη Χαβάη (4,7%).

Ένας υψηλός πληθυσμός παιδιών, σύμφωνα με το City-Data.com, ισοδυναμεί με αρκετά δημοτικά σχολεία και φέρνει μια νεανική αίσθηση στη γειτονιά.

Λόγω των κάπως αγροτικών και ακατοίκητων τμημάτων του Kalihi, η πυκνότητα του πληθυσμού αναφέρεται ότι είναι μικρότερη από τον μέσο όρο της Χαβάης.

Διαμερίσματα και ακίνητα στην Καλυχή

Παρά την ιστορία και τη φήμη της, οι μονοκατοικίες στην περιοχή Kalihi-Palama είναι στην πραγματικότητα ακριβότερες (περίπου $ 894.000) από το μέσο όρο της Χαβάης * ($ 685.000), σύμφωνα με τους αριθμούς 2015 του City-Data.com. Όμως, αυτό που στρέφεται όταν βλέπετε διαμερίσματα: ο μέσος όρος του Kalihi για το 2015 ήταν περίπου 263.000 δολάρια, ενώ η Χαβάη ήταν 424.000 δολάρια.

Το διάμεσο μίσθωμα στο Kalihi-Palama ήταν $ 865 το 2015, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της Χαβάης των 1.361 δολαρίων.

Το Kalihi είναι το σπίτι σε πολλές ευκαιρίες, και οι μεγάλες προσφορές μπορούν να βρεθούν και στα δύο διαμερίσματα (όπου θα έχετε επίσης περισσότερα τετραγωνικά μεγέθη για το buck σας) και ενοικιάσεις.

Υπηρεσίες στο Καλλίχι

Παροχές στο Kalihi