Το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο και ο Μορμονισμός στη Χαβάη

1844-1963

Έχω πάει πολλές φορές στο Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο. Έχω πάντα γνωρίσει ότι το κέντρο ανήκε και λειτούργησε από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (τα μέλη της οποίας μερικές φορές ονομάζονται Mormons ή LDS). Πάντα γνωρίζω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που βλέπετε στα χωριά, στο luau και το βράδυ δείχνουν "Horizons" είναι μαθητές στο γειτονικό BYU-Hawai'i.

Αυτό που δεν γνώριζα πολύ για πολλά χρόνια είναι η ιστορία του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου (PCC).

Ποια ιδέα ήταν να φέρει τους σπουδαστές από όλη την Πολυνησία στο κολλέγιο στη Χαβάη; Ποιες ήταν οι απαρχές του PCC; Πώς έγινε το PCC το πιο δημοφιλές πόλο έλξης επισκεπτών στη Χαβάη;

Ακολουθεί μια σύντομη ιστορία του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου που παρέχει το Κέντρο. Έχω παραλείψει μερικά από τα πιο elf-διαφημιστικό υλικό στην ιστορία. Αυτό που απομένει, ωστόσο, είναι μια αρκετά απλή ιστορία του Κέντρου.

Πρώιμες αποστολές της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού στον Ειρηνικό

Ήδη από το 1844, ιεραπόστολοι από την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών εργάζονταν μεταξύ των Πολυνησίων στην Ταϊτή και στα γύρω νησιά.

Οι ιεραπόστολοι έφθασαν στα νησιά Σάντουιτς (Hawai'i) το 1850. Το 1865, η εκκλησία LDS αγόρασε φυτεία 6.000 στρεμμάτων στο La'ie.

Ο ναός LDS στο La'ie - που ξεκίνησε το 1915 και αφιερώθηκε στην Ημέρα των Ευχαριστιών 1919 - προσέλκυσε περισσότερους νησιώτες από όλο τον Νότιο Ειρηνικό.

Μέχρι τη δεκαετία του 1920, εκκλησιαστικοί ιεραπόστολοι είχαν μεταφέρει τις χριστιανικές τους διδασκαλίες σε όλες τις μεγάλες νησιωτικές ομάδες της Πολυνησίας, ζώντας μεταξύ των ανθρώπων και μιλούσαν τις γλώσσες τους.

Το 1921, ο La'ie είχε γίνει πολύ κοσμοπολίτικος - τόσο πολύ ώστε ο David O. McKay, ένας νέος ηγέτης της Εκκλησίας σε μια παγκόσμια περιοδεία των αποστολών της Εκκλησίας, αναδεύτηκε βαθιά καθώς παρακολουθούσε παιδιά μαθητών πολλών φυλών δεσμεύοντας την υπακοή στην αμερικανική σημαία.

Το περιστατικό αυτό απεικονίζεται σήμερα σε μια όμορφη ψηφιδωτή τοιχογραφία που κρέμεται πάνω από την είσοδο του McKay Foyer, ενός κτιρίου BYU-Hawai'i που ονομάζεται στην τιμή του McKay.

Ο McKay οραματίστηκε ότι μια σχολή ανώτερης μάθησης θα οικοδομηθεί στη μικρή κοινότητα για να προχωρήσει μαζί με τον πρόσφατα ολοκληρωμένο Ναό, καθιστώντας το La'ie εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο της πανεπιστημιούπολης LDS.

Το Εκκλησιαστικό Κολλέγιο του Χαβάι - BYU-Hawai'i

Αρχίζοντας στις 12 Φεβρουαρίου του 1955, υπό την καθοδήγηση έμπειρων εργολάβων και τεχνιτών, οι «ιεραπόστολοι» έχτισαν το σχολείο McKay είχε προβλέψει πριν από δεκαετίες το The College College του Hawai'i. Στην πρωτοποριακή τελετή για το κολέγιο, ο McKay προέβλεψε ότι οι μαθητές του θα επηρεάσουν κυριολεκτικά εκατομμύρια ανθρώπους τα επόμενα χρόνια. (Το 1974, το Εκκλησιαστικό Κολλέγιο έγινε μια πανεπιστημιακή πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Brigham Young στο Provo της Γιούτα. Σήμερα, το BYU-Hawai'i είναι μια τετραετής σχολή φιλελεύθερων τεχνών με περίπου 2.200 προπτυχιακούς φοιτητές).

Σχετικά με την εποχή της επίσκεψης του McKay στο La'ie το 1921, ο Matthew Cowley, ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της ιεραποστολικής υπηρεσίας στη Νέα Ζηλανδία. Εκεί, ανέπτυξε μια βαθιά αγάπη για τους λαούς του Μαορί και άλλους Πολυνησιανούς. Με την πάροδο του χρόνου, έγινε επίσης ένας σημαντικός ηγέτης του LDS που ασχολείται με τη διάβρωση των παραδοσιακών νησιωτικών πολιτισμών.

Σε μια ομιλία Cowley που παραδόθηκε στη Χονολουλού, είπε ότι ήλπιζε "... να δω την ημέρα που οι Μαορίδες μου στη Νέα Ζηλανδία θα έχουν ένα μικρό χωριό εκεί στο La'ie με ένα όμορφο σκαλιστό σπίτι ... οι Τονγκάν θα έχουν και ένα χωριό, τους Ταϊτιανούς και τους Σαμονούς και όλους τους νησιώτες της θάλασσας ».

Προέλευση του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου

Το δυναμικό μιας τέτοιας έννοιας ήταν καλά εδραιωμένο στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν τα μέλη της Εκκλησίας στη La'ie ξεκίνησαν ένα hukilau - ένα φεστιβάλ αλιείας με luau γιορτή και πολυνησιακή διασκέδαση - ως εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων. Από την αρχή, αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλής και έδωσε την έμπνευση για το γνωστό τραγούδι "Hukilau" που αρχίζει: "Ας πάμε σε ένα hukilau ... όπου το laulau είναι το kaukau στο μεγάλο luau". Τα φορτία επισκεπτών οδήγησαν στο La'ie στη δεκαετία του 1950 για να δουν οι Πολυνησιακοί φοιτητές στο Εκκλησιαστικό Κολλέγιο να βάζουν το "Πολυνησιακό Πανόραμα" - μια παραγωγή αυθεντικών νησιωτικών τραγουδιών και χορών.

Ο Cowley δεν ζούσε για να δει το όνειρό του να εκπληρώθηκε, αλλά το όραμα είχε φυτευτεί στις καρδιές άλλων που τον γέννησαν και το διαμόρφωσαν στην πραγματικότητα. Στις αρχές του 1962, ο Πρόεδρος McKay εξουσιοδότησε την κατασκευή του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου.

Γνώριζε ότι το ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα προσέφερε μια πολύ αναγκαία και ουσιαστική απασχόληση στους αγωνιζόμενους φοιτητές του αγροτικού χώρου La'ie, καθώς και να προσθέσει μια σημαντική διάσταση στις σπουδές τους.

Περισσότεροι από 100 ιεραπόστολοι εργάστηκαν και πάλι εθελοντικά για να βοηθήσουν στην κατασκευή των αρχικών 39 δομών του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου σε μια έκταση 16 στρεμμάτων που είχε προηγουμένως φυτευτεί σε taro, η ρίζα που χρησιμοποιείται για να καταστήσει τα βασικά τρόφιμα poi. Ειδικευμένοι τεχνίτες και πρωτότυπα υλικά από τον Νότιο Ειρηνικό εισήχθησαν για να εξασφαλίσουν την αυθεντικότητα των σπιτιών του χωριού.

Επόμενη σελίδα > Η ίδρυση του PCC και πέρα ​​από αυτό

Το πολυνησιακό πολιτιστικό κέντρο ανοίγει το 1963

Το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο άνοιξε στο κοινό στις 12 Οκτωβρίου 1963. Στα πρώτα χρόνια, το Σάββατο ήταν το μόνο νυχτερινό χωριό στο Κέντρο που μπορούσε να τραβήξει ένα αρκετά μεγάλο πλήθος για να γεμίσει το αμφιθέατρο των 750 θέσεων.

Μετά την τεράστια έκρηξη στην τουριστική βιομηχανία της Χαβάης, ωστόσο, και τις προβολικές εμφανίσεις στο Hollywood Bowl και στο "Ed Sullivan Show" της τηλεόρασης, το Κέντρο άρχισε να ευδοκιμεί.

Το 1966, το Κέντρο παρουσιάστηκε στην ταινία Elvis Presley "Paradise, Hawaiian Style".

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, το αμφιθέατρο είχε επεκταθεί σε σχεδόν 1.300 θέσεις. Οι χωρικοί διοργάνωσαν τη βραδινή επίδειξη κάθε βράδυ (εκτός από τις Κυριακές) και μερικές φορές δύο φορές τη νύχτα για να φιλοξενήσουν πλήθη της εποχής αιχμής.

Επέκταση του PCC

Μια μεγάλη επέκταση το 1975 μετεγκαταστάθηκε και διευρύνθηκε το χωριό της Χαβάης και πρόσθεσε ένα toques ή ένα τελετουργικό σύνθετο Marquesan. Την επόμενη χρονιά ανοίχτηκε ένα νέο αμφιθέατρο, το οποίο σήμερα φιλοξενεί περίπου 2.800 επισκέπτες και προστέθηκαν αρκετά άλλα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου του εστιατορίου Gateway των 1.000 θέσεων το 1979. Το 1977 το κέντρο έγινε το κορυφαίο αξιοθέατο των επισκεπτών της Χαβάης σύμφωνα με ετήσιες έρευνες κρατικής κυβέρνησης.

Πολλές άλλες προσθήκες ακολούθησαν στη δεκαετία του '80: μια χριστιανική ιεραποστολική ένωση του 1850, ένα γραφικό χωριό 70 ποδιών ή δομή λατρείας των Φίτζι που κυριαρχεί στο βόρειο άκρο του Κέντρου. Το Μουσείο Μετανάστευσης. Κατάστημα Yoshimura, κατάστημα του 1920 με νησιωτική περιποίηση. και εντελώς αναπαλαιωμένα χωριά.

"Ορίζοντες" και IMAX ™

Η δεκαετία του 1990 είδε ένα νέο κύμα σημαντικών προϊόντων PCC, όλα τα οποία αποσκοπούσαν στο να διασφαλίσουν ότι κάθε επίσκεψη επιστροφής είναι μια εντελώς νέα εμπειρία. Το 1995, το Κέντρο εισήγαγε μια νέα και συναρπαστική νυχτερινή παράσταση, "Ορίζοντες, όπου η θάλασσα συναντά τον ουρανό". μια εκπληκτική ταινία IMAX ™, "Η ζωντανή θάλασσα". και τους θησαυρούς της Πολυνησίας, μια πλατεία αγορών ύψους 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει μια μεγάλη συλλογή αυθεντικών νησιωτικών εμπορευμάτων.

Ο Ali'i Lu'au ανοίγει και κερδίζει τον παγκόσμιο έπαινο

Το 1996, το Κέντρο δημιούργησε το Ali'i Lu'au, το οποίο παίρνει τους επισκέπτες σε ένα νοσταλγικό ταξίδι μέσα από την Πολυνησία, ενώ απολαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά και διασκέδαση της Χαβάης. Το lu'au απονεμήθηκε το βραβείο "Keep It Hawai'i" του Hawai'i Visitors & Convention Bureau για την πιο αυθεντική Χαβάη luau. Το 1997, το Κέντρο απονεμήθηκε το βραβείο O'ihana Maika'i από το κράτος Hawai'i για την αριστεία στην υπηρεσία και την παραγωγικότητα.

2000 και μετά

Η στροφή της χιλιετίας έφερε περισσότερες αλλαγές στο Κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης της ταινίας IMAX ™ "Dolphins", βελτιώσεις στην είσοδο, τροποποιήσεις στις περιοχές λιανικής πώλησης για να δημιουργηθεί μια πιο αυθεντική εμπειρία αγορών και πολλά άλλα.

Το θέατρο Aloha ανακαινίστηκε για να χειριστεί ειδικές λειτουργίες του ομίλου 1.000 ή περισσότερων. Σε ανταπόκριση των ερευνών ικανοποίησης επισκεπτών, οι πολιτιστικές παρουσιάσεις επεκτάθηκαν σε μία ώρα η καθεμία για να δώσουν στους επισκέπτες περισσότερη εμπειρία. Και για να τους δώσει περισσότερο χρόνο για να βιώσουν όλα αυτά, το PCC εισήγαγε το "Free within Three" που επιτρέπει στον επισκέπτη να αγοράσει ένα εισιτήριο για ένα πακέτο και στη συνέχεια να επιστρέψει για δύο επιπλέον ημέρες για να χωρέσει σε όλα αυτά που ίσως έχουν χάσει την πρώτη ημέρα.

Το έτος 2001 έφερε την αρχή πολλών αλλαγών στο πρόσωπο του Κέντρου, με πάνω από $ 1 εκατομμύριο βελτιώσεις στην αρχιτεκτονική μπροστινής εισόδου.

Η 40η επέτειος φέρνει περισσότερες αλλαγές

Προς τιμήν της 40ης επετείου του PCC το 2003, σημειώθηκαν ακόμα περισσότερες αλλαγές για την ενίσχυση των επισκεπτών ομορφιάς, πολιτισμού και μάθησης όλων των ηλικιών και του περιβάλλοντος.

Μια νέα μπροστινή είσοδος διαθέτει τώρα μινι-μουσείο εκθέματα αντικειμένων από κάθε ένα από τα νησιά που εκπροσωπούνται στο PCC, καθώς και χειροποίητα αντίγραφα των διαφόρων ποταμών που χρησιμοποιούνται στην Πολυνησία. Μια έκθεση με τα αγάλματα του Moai του νησιού του Πάσχα έχει ανοίξει για να ολοκληρώσει την αναπαράσταση του Πολυνησιακού Τριγώνου.

Και, έχουν προστεθεί ένας ολοκαίνουριος χώρος και παράσταση για το βραβευμένο Ali'i Lu'au. Η επίδειξη επιστρέφει στο σπίτι για την έναρξη των παρουσιάσεων PCC στο Hale Aloha Theatre και διαθέτει τραγούδια και χορούς που μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι γύρω από τα νησιά της Χαβάης και στην καρδιά του λαού της Χαβάης.

Φανταστείτε τι θα σκεφτόταν ο Matthew Cowley αν μπορούσε να δει πόσο δημοφιλείς είναι τα «μικρά χωριά» του σήμερα.

Έπρεπε να υποθέσει ότι το Πνεύμα Aloha όπως εφαρμόζεται από τον λαό της Πολυνησίας θα αποδειχθεί μολυσματικό και ότι ο πολιτισμός και οι παραδόσεις του θα αντέξουν εάν είχαν μοιραστεί με άλλους.

Επόμενη σελίδα > Επισκεφθείτε το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο Σήμερα

Στο Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο της Laie, οι επισκέπτες στο Oahu έχουν τη μοναδική ευκαιρία να μάθουν για τον πολιτισμό και τον λαό της Πολυνησίας, όχι από βιβλία, ταινίες ή τηλεόραση, αλλά από τους πραγματικούς ανθρώπους που γεννήθηκαν και ζουν στις κυριότερες νησιωτικές ομάδες της περιοχής.

Πολυνησία - Απλά το όνομα θυμίζει εικόνες από τροπικά νησιά, φοίνικες, κρυστάλλινα νερά, εξωτικές κουλτούρες, όμορφες γυναίκες και ισχυρούς άνδρες με γυμνά κέρατα.

Οι περισσότεροι, ωστόσο, γνωρίζουν πολύ λίγα για την Πολυνησία. Με πάνω από 1.000 νησιά που βρίσκονται μέσα σε ένα τρίγωνο από τη Νέα Ζηλανδία ανατολικά έως το νησί του Πάσχα και βόρεια από τη Χαβάη, η Πολυνησία καλύπτει μια έκταση μεγαλύτερη από το διπλάσιο του μεγέθους των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέσα σε αυτό το "Πολυνησιακό Τρίγωνο" υπάρχουν πάνω από 25 ξεχωριστές ομάδες νησιών και όσες διαφορετικές κουλτούρες θα βρείτε οπουδήποτε στη Γη. Μερικοί από αυτούς τους πολιτισμούς χρονολογούνται από σχεδόν 3.000 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, οι Πολυνησιανοί κυριάρχησαν την τέχνη της θαλάσσιας ναυσιπλοΐας με καθοδήγηση από τα αστέρια, τον καιρό, τα πουλιά και τα ψάρια, το χρώμα και τα πρήματα του ωκεανού και πολλά άλλα. Αυτή η τεχνογνωσία στην πλοήγηση τους επέτρεψε να μεταναστεύσουν σε όλη αυτή την απέραντη περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το πολυνησιακό πολιτιστικό κέντρο

Ιδρύθηκε το 1963, το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο ή το PCC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πολυνησίας και στην κοινή χρήση του πολιτισμού, των τεχνών και των βιοτεχνιών των σημαντικότερων νησιωτικών ομάδων στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Κέντρο αποτελεί το κορυφαίο πόλο έλξης επισκεπτών της Χαβάης από το 1977, σύμφωνα με ετήσιες έρευνες κρατικών κυβερνήσεων.

Από το άνοιγμά της πάνω από 33 εκατομμύρια επισκέπτες έχουν περάσει από τις πύλες του. Το PCC έχει παράσχει θέσεις εργασίας, οικονομική βοήθεια και υποτροφίες σε περισσότερους από 17.000 νέους από 70 διαφορετικές χώρες ενώ παρακολουθούν το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Χαβάη.

Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το 100% των εσόδων του PCC χρησιμοποιείται για καθημερινές επιχειρήσεις και για την υποστήριξη της εκπαίδευσης.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το υπόβαθρο του Κέντρου στο χαρακτηριστικό μας σχετικά με την ιστορία του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου και του Μορφονισμού στη Χαβάη.

Οι μαθητές από τα πραγματικά νησιά μοιράζονται την κουλτούρα τους

Περίπου το 70% των 1.000 εργαζομένων του PCC είναι φοιτητές Brigham Young University-Hawaii από τα πραγματικά νησιά που εκπροσωπούνται στο PCC. Αυτοί οι φοιτητές εργάζονται μέχρι 20 ώρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και 40 ώρες την εβδομάδα το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης και πολιτογράφησης που διέπουν τους ξένους φοιτητές.

Το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο διαθέτει έξι πολυνησιακά νησιά σε ένα πανέμορφο διαμορφωμένο περιβάλλον 42 στρεμμάτων που αντιπροσωπεύει τα Φίτζι, τη Χαβάη, την Αοτεαρόα (Νέα Ζηλανδία), τη Σαμόα, την Ταϊτή και την Τόνγκα. Τα επιπλέον νησιωτικά εκθέματα περιλαμβάνουν τα μεγάλα αγάλματα και τις καλύβες του Rapa Nui (νησί του Πάσχα) και τα νησιά Marquesas. Ένας πανέμορφος ανθρωπογενής λιμνοθάλαμος γλυκού νερού σε όλο το Κέντρο.

Iosepa : Ταξίδι της Discovery

Το 2008, το Κέντρο ολοκλήρωσε τον Iosepa : Voyage of Discovery. Στο επίκεντρο του νέου αξιοθέατος είναι το κανό Iosepa της BYU-Χαβάης, ένα παντός είδους ξύλινο, διπλόχωρο κανό της Χαβάης, αρχικά σκαλισμένο και ξεκίνησε στο Λάι της Χαβάης.

Όταν ο Ιωσήπ δεν είναι έξω από τα εκπαιδευτικά πανιά, θα στεγαστεί στο Halau Wa'a O Iosepa, ή το Iosepa κανό σπίτι της μάθησης.

Ali'i Lu'au

Το βραβευμένο Ali'i Lu'au παίρνει τους επισκέπτες σε ένα νοσταλγικό ταξίδι πίσω στο χρόνο για να μάθουν για τα δικαιώματα της Χαβάης, ενώ απολαμβάνουν παραδοσιακά φαγητά και διασκέδαση της Χαβάης, πολιτιστικές διαδηλώσεις και εξυπηρέτηση με το Aloha Spirit σε ένα όμορφο τροπικό σύνθεση. Είναι η πιο αυθεντική Χαβάη lu'au των νησιών.

Χα: Αναπνοή της ζωής

Ha: Η αναπνοή της ζωής , είναι το νέο θεαματικό show της PCC που αντικατέστησε τους ορίζοντες που ξεκίνησαν εδώ καιρό: Όπου η θάλασσα συναντά τον ουρανό που ήταν αγαπημένος επισκέπτης στο Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο από το 1996. Η εκπομπή αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων χρησιμοποιεί συναρπαστικά νέα τεχνολογία και παρουσιάζουν μια νέα σχεδίαση στο Θέατρο του Ειρηνικού, ένα αμφιθέατρο 2.770 θέσεων με φλογερά ηφαίστεια, λαμπρές βρύσες, πολυεπίπεδες σκηνές και πολυάριθμα ειδικά εφέ.

Rainbows του Paradise Canop Pageant & IMAX ™ Θέατρο

Το Κέντρο διοργανώνει επίσης μια καθημερινή εκδήλωση Rainbows of Paradise που επιπλέει πολιτιστική επίδειξη και ειδικές εκδηλώσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Το PCC φιλοξενεί το πρώτο και μοναδικό IMAX ™ Theatre της Χαβάης, με το Coral Reef Adventure, το οποίο παίρνει τους θεατές σε μια περιήγηση στους υφάλους του Νοτίου Ειρηνικού και καταδεικνύει την αξία τους στους ανθρώπους της Πολυνησίας.

Στοιχειωμένη λιμνοθάλασσα

Κάθε Οκτώβριος, το PCC διαθέτει τη δική του θεαματική Απόκριες, την Haunted Lagoon, όπου οι επισκέπτες επιβιβάζονται σε ένα διπλό κύπελλο για 45 λεπτά με το γύρο του θρύλου της Laie Lady, το ανήσυχο, εκνευριστικό πνεύμα μιας νεαρής γυναίκας ντυμένης με λευκά που έπεσε σε παραφροσύνη μετά από τραγωδία πριν από πολλά χρόνια.

Pacific Marketplace

Το Pacific Marketplace διαθέτει μια συναρπαστική εμπειρία αγορών γεμάτη αυθεντικά πολυνησιακά χειροτεχνήματα καθώς και μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών, δώρα, ρούχα, βιβλία και μουσική από ντόπιους τεχνίτες.

Για περισσότερες πληροφορίες

Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση ορισμένων από αυτά που μπορεί να προσφέρει το Πολυνησιακό Πολιτιστικό Κέντρο. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το PCC, δείτε αυτές τις άλλες σχετικές λειτουργίες:

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πολυνησιακού Πολιτιστικού Κέντρου στη διεύθυνση www.polynesia.com ή να καλέσετε το 800-367-7060 για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις. Στη Χαβάη καλέστε 293-3333.