Γύρω από το Oahu

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχω λάβει είναι: "Πρέπει να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο στο Oahu;" Η απάντηση είναι όχι, αλλά μπορεί να θέλετε τουλάχιστον για μέρος της επίσκεψής σας, καθώς θα σας κάνει πολύ πιο εύκολο να φτάσετε σε μερικές από τις όμορφες απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την ερώτηση και να απαντήσουμε λίγο πιο λεπτομερώς.

Από τα 4,5 εκατομμύρια που επισκέπτονται το Oahu κάθε χρόνο, περίπου το 98% φτάνουν με εμπορικές αεροπορικές εταιρείες στο διεθνές αεροδρόμιο Χονολουλού.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης της Χονολουλού και περίπου 10 μίλια από τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Waikiki.

Οι επισκέπτες που θα διαμείνουν στην Waikiki έχουν πολλές επιλογές για να επιλέξουν από το να φτάσουν στο ξενοδοχείο ή το θέρετρο τους.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων

Μπορείτε, φυσικά, να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Οι περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν τοποθεσίες απευθείας στο αεροδρόμιο, όπως Alamo, Avis, Προϋπολογισμός, Δολάριο, Επιχείρηση, Hertz, Εθνική και Thrifty. Έχουμε ένα χαρακτηριστικό για την ενοικίαση αυτοκινήτου στη Χαβάη που θα σας βοηθήσει να είναι αυτή η επιλογή σας. Όταν παίρνετε το αυτοκίνητό σας, φροντίστε να έχετε ένα αντίγραφο του ελεύθερου οδηγού οδήγησης που προσφέρει κάθε εταιρεία. Αυτοί οι οδηγοί περιλαμβάνουν λεπτομερείς χάρτες του Oahu, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν πολύ, καθώς ταξιδεύετε γύρω από το νησί.

Λάβετε υπόψη κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου που τα περισσότερα ξενοδοχεία και θέρετρα του Oahu χρεώνουν έως και $ 35 την ημέρα για στάθμευση. Με κάποια που περιλάμβαναν χώρο στάθμευσης με παρκαδόρο, όπου θα πρέπει να ανατρέπετε πραγματικά τον καπετάνιο όταν αυτός ή αυτή ανακτά το αυτοκίνητό σας.

Αυτά είναι όλα τα έξοδα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πληρώνετε το κόστος ενοικίασης αυτοκινήτου.

Το λεωφορείο

Εάν οι αποσκευές σας είναι μικρές και διαχειρίσιμες, μπορείτε να πάρετε το δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο του Οχάου, το οποίο ονομάζεται TheBus, το οποίο κάνει πολλές στάσεις σε όλη τη Χονολουλού και την Ουάσιγκιτς.

Μεταφορές με λεωφορείο, εκδρομές με λεωφορεία και ταξί

Υπάρχουν επίσης μια σειρά από λεωφορεία του ξενοδοχείου, λεωφορεία της εταιρείας για εκδρομές και νησιώτικα ταξί που κάνουν πτήσεις στο αεροδρόμιο.

Ελέγξτε με το ξενοδοχείο ή το θέρετρο σας εκ των προτέρων για να διαπιστώσετε εάν εκτελούν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο. Οι εταιρείες ταξί που συνιστώνται από το Γραφείο Επισκεπτών του Oahu περιλαμβάνουν το Charley's Taxi & Tours (808) 531-1333, Pacific Taxi & Limousine Service (808) 922-4545 και TheCab (808) 422-2222.

Εάν μένετε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του Oahu

Εάν παραμείνετε σε ξενοδοχείο ή θέρετρο εκτός της Χονολουλού και της Waikiki, όπως το Ko Olina Resort που περιλαμβάνει το JW Marriott Ihilani Resort & Spa, το Ko Olina Beach Club της Marriott και το Disney Aulani Resort ή στο Turtle Bay Resort North Shore, θα σας συνιστούσα να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Επιλογές μεταφοράς μέσα και γύρω από τη Χονολουλού και τη Γουαϊκική

Υποθέτοντας προς το παρόν ότι μένετε στην Waikiki και έχετε αποφασίσει να μην νοικιάσετε αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο. Πολλά, αν όχι τα περισσότερα, ξενοδοχεία και θέρετρα διαθέτουν τα γραφεία δραστηριοτήτων ή ακόμα και τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων ακριβώς στο θέρετρο όπου μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για μια μέρα ή δύο. Για τους επισκέπτες που σκοπεύουν να περάσουν τις περισσότερες από τις διακοπές τους μέσα και γύρω από τη Χονολουλού και τη Γουαϊκική, αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ενώ είναι πολλές ημερήσιες εκδρομές που θα σας οδηγήσουν σε διάφορα μέρη του νησιού, υπάρχουν ακόμα πολλά άλλα μέρη για τα οποία πραγματικά χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για να επισκεφθείτε και να εξερευνήσετε την ψυχαγωγία σας.

Ίσως θελήσετε να δείτε τα κορυφαία μας πράγματα να κάνετε στο Oahu για να σχεδιάσετε το δρομολόγιό σας.

Εάν το μεγαλύτερο μέρος της διαμονής σας θα γίνει στη Χονολουλού ή τη Γουαϊκική, εκτός από το TheBus, το Waikiki Trolley έχει τρεις διαδρομές που εστιάζουν σε διαφορετικές περιοχές ενδιαφέροντος: γραφικά αξιοθέατα, ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους, καταστήματα και εστιατόρια. Μπορείτε να αγοράσετε ένα πέρασμα 1, 4 ή 7 ημερών και το καθένα σας επιτρέπει απεριόριστα προνόμια επιβίβασης και επανεγκατάστασης για όσο διάστημα ισχύει το δελτίο σας. Το κόστος είναι λιγότερο από 20 δολάρια την ημέρα για έναν ενήλικα - μια πραγματική συμφωνία και έναν εύκολο τρόπο να δείτε τα αξιοθέατα γύρω από τη Χονολουλού και τη Γουαϊκική. Προσφέρουν επίσης νηστικές περιηγήσεις μέσω της αδελφικής τους εταιρείας E Noa Tours.

Έτσι, αν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο για όλη ή μέρος της διαμονής σας ή να επωφεληθείτε από τις πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές, υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσετε στην Waikiki.