Αντιμετώπιση της έλλειψης μικρής αλλαγής στο Περού

Πολλές περουβιανές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα οι πάγκοι της αγοράς, τα μικρά καταστήματα και τα βασικά εστιατόρια, συχνά έχουν έλλειψη μικρών αλλαγών. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μερικά δευτερεύοντα προβλήματα όταν χειρίζεστε χρήματα στο Περού , αλλά δεν είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστείτε στην κατάσταση όταν αναπτύξετε κάποιες χρήσιμες συνήθειες.

Γνωρίστε Περουβιανά Χρήματα

Γνωρίστε το Περουβιανό νόμισμα το συντομότερο δυνατόν, καθώς θα αισθανθείτε πολύ πιο σίγουροι και σε έλεγχο όταν ξεκινάτε να ψωνίζετε στο Περού.

Επίσης σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι το περπάτημα γύρω με μόνο S / .100 σημειώσεις μπορεί να είναι προβληματικό όταν θέλετε να αγοράσετε αντικείμενα χαμηλού κόστους.

Ανάληψη χρημάτων

Τα περισσότερα ΑΤΜ στο Περού διανέμουν 50 και 100 sol (S /.) Τραπεζογραμμάτια , με το 100 να είναι το πιο κοινό. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να λάβετε ένα σημείωμα S / .200, το οποίο είναι ενοχλητικό αλλά αρκετά καινοτόμο, καθώς αυτές οι σημειώσεις δεν εμφανίζονται ποτέ στο Περού.

Αν δεν έχετε μικρότερες σημειώσεις ή αξιοπρεπή χαρτονομίσματα, μια επιλογή είναι να πάτε στην ίδια την τράπεζα και να ζητήσετε αλλαγή. Το έκανα με επιτυχία μερικές φορές, μεταξύ άλλων στο Κούσκο και στη Λίμα. Ζητήστε να καταρρίψετε ένα σημείωμα S / .100 σε ένα βαλβίδα S / .10s και ίσως κάποιες S / .20s.

Χρησιμοποιήστε Μεγάλους Λογαριασμούς όταν είναι δυνατόν

Προβλήματα προκύπτουν κανονικά όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μια σημείωση S / .50 ή ιδιαίτερα μια S / .100 σε μια μικρή εγκατάσταση. Τα μικρά καταστήματα, οι πάγκοι της αγοράς και οι πωλητές των δρόμων σπάνια έχουν αρκετές αλλαγές για να αντιμετωπίσουν ένα μεγάλο λογαριασμό, οπότε μην εκπλαγείτε αν στρέψουν τα μάτια τους όταν δουν S / .100.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο πωλητής απλά θα αρνηθεί να σας πουλήσει ό, τι θέλετε επειδή δεν έχουν αρκετή αλλαγή (ή δεν θέλετε να παραδώσετε όλη την αλλαγή που έχουν).

Εάν θέλετε να σπάσετε ένα μεγάλο σημείωμα και η τράπεζα δεν είναι μια επιλογή, δοκιμάστε ένα σούπερ μάρκετ, πολυάσχολο φαρμακείο ή ίσως ένα πολυτελές εστιατόριο.

Αυτές οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις συχνά δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αλλάζουν, γι 'αυτό πάντα προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα μεγαλύτερα τραπεζογραμμάτια σας σε ιδρύματα όπως αυτά.

Κρατήστε ένα τσέπη γεμάτο νομίσματα

Έχοντας ένα πρακτικό stash των S / .1, S / .2 και S / .5 νομίσματα είναι πάντα μια καλή ιδέα. Εάν προσπαθείτε να αγοράσετε κάτι που κοστίζει S / .22 αλλά έχετε μόνο ένα σημείωμα S / .50 ή S / .20, αυτή η πρόσθετη χαλαρή αλλαγή θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Μικρή αλλαγή είναι επίσης ανεκτίμητη για την πληρωμή των ταξί και ιδιαίτερα των mototaxis , οι οδηγοί των οποίων συχνά δεν μεταφέρουν επαρκή ποσά αλλαγής για μεγαλύτερους λογαριασμούς. Η απόρριψη στο Περού είναι επίσης προβληματική όταν δεν έχετε μικρά νομίσματα.

Αφήστε τον πωλητή να τρέξει μακριά με τα χρήματά σας

Ναι, το διαβάζετε σωστά: αφήστε τον πωλητή να ξεφύγει με τα χρήματά σας! Σε μερικά καταστήματα, ένας υπάλληλος θα πάρει το μεγάλο τραπεζογραμμάτιο σας και θα βγεί μακριά για να αναζητήσει αλλαγή. Είναι ανησυχητικό να βλέπετε τα χρήματά σας να πετάνε έξω από την πόρτα πριν αγοράσετε κάτι, αλλά είναι μια συνήθης πρακτική - απλά βεβαιωθείτε ότι παραδίδετε πραγματικά τα μετρητά σας σε έναν πραγματικό υπάλληλο ή ιδιοκτήτη καταστήματος.

Εάν προτιμάτε να αποφύγετε αυτή την κατάσταση, απλά πείτε τους ότι θα πάτε να ψάχνετε για αλλαγή μόνοι σας.