Ταξί στο Περού

Γενικές Συμβουλές και Συμβουλές Ασφάλειας για Περού Ταξί Ταξίδια

Τα ταξί αποτελούν μία από τις κύριες μορφές δημόσιων συγκοινωνιών στο Περού , ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές. Έρχονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, από κανονικές καμπίνες παρόμοιες με εκείνες των ΗΠΑ με μικρότερες ποικιλίες γνωστές ως ticos (συνήθως 796 cc Daewoos).

Τιμές ταξί στο Περού

Τα περουβιακά ταξί δεν τρέχουν σε μέτρα, οπότε θα πρέπει να κανονίσετε μια τιμή με τον οδηγό πριν αποδεχτείτε τη διαδρομή. Οι οδηγοί ταξί προσπαθούν συνήθως να επιβαρύνουν, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν ξένους τουρίστες.

Εάν δεν γνωρίζετε πόσο θα πρέπει να είναι ο ναύλος, προσπαθήστε να μειώσετε την τιμή του οδηγού κατά μικρό ποσό (αν ο οδηγός λέει 12 πέλματα nuevos, προσφέρετε 10 ή ακόμα και 8). Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ζητήσετε από κάποιον εκ των προτέρων, όπως ένας ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου, πόσο ένα ταξί για τον προορισμό σας θα πρέπει να κοστίσει.

Πετώντας Περουβιανοί οδηγοί ταξί

Δεν χρειάζεται να συμβουλεύεστε τους οδηγούς ταξί στο Περού . Οι ντόπιοι δεν το κάνουν, οπότε σίγουρα δεν θα πρέπει να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να το κάνετε. Εάν ένας οδηγός είναι ιδιαίτερα φιλικός ή μεταφέρει τις τσάντες σας στο ξενοδοχείο σας, τότε μια μικρή άκρη είναι ένας καλός τρόπος να πείτε ευχαριστίες.

Να φτάσετε σε ξενοδοχεία και ξενώνες

Οι οδηγοί ταξί περπατούν στα τερματικά λεωφορείων και τα αεροδρόμια (συμπεριλαμβανομένων των επίσημων ταξί αεροδρομίων, όπως οι ακριβές καμπίνες στο αεροδρόμιο του Cusco ), οπότε δεν θα έχετε πολλά προβλήματα στην εύρεση καμπίνας όταν φτάσετε σε μια νέα πόλη ή πόλη. Η επόμενη στάση σας θα είναι πιθανώς ξενοδοχείο ή ξενώνας. Εάν έχετε μια κράτηση, δηλώστε τη διεύθυνση και εκτός λειτουργίας.

Αν δεν έχετε σχέδια διαμονής, προετοιμαστείτε για να λάβετε μια λίστα με συστάσεις του οδηγού ταξί. Οι οδηγοί κερδίζουν προμήθειες από ξενοδοχεία και ξενώνες , οπότε η προώθησή τους σε διάφορες εγκαταστάσεις μπορεί να είναι ερεθιστικά επίμονη.

Εάν επιλέξετε ένα ξενοδοχείο από έναν οδηγό, ο οδηγός σας θα προσπαθήσει συχνά να σας αποτρέψει με μια δέσμη ψεύδους - δεν υπάρχει πλέον. έκλεισε πριν από τρία χρόνια. κάηκε κάτω. τα δωμάτια είναι γεμάτα αρουραίους.

Είναι πιθανό να πει την αλήθεια, ειδικά αν ο οδηγός σας είναι ξεπερασμένος, αλλά επιμένετε να πάτε ούτως ή άλλως.

Στο περιθώριο, οι συστάσεις του οδηγού είναι μερικές φορές αρκετά χρήσιμες αν δεν έχετε ήδη κατά νου ένα χώρο. Εξηγήστε τι είδους θέση ψάχνετε και πόσα θέλετε να πληρώσετε και αφήστε τον να σας παρουσιάσει μερικές επιλογές.

Περουβιανά Συμβουλές Ασφάλειας Ταξί

Πάντα να χρησιμοποιείτε επίσημα άδεια ταξί στο Περού. Τουλάχιστον, θα πρέπει να υπάρχει κάποιο σημάδι τεκμηρίωσης στο μπροστινό παράθυρο ή στο ταμπλό. Τα μη ταξινομημένα ή μη αδειοδοτημένα ταξί αποτελούν δυνητικό κίνδυνο ασφάλειας - οι διεφθαρμένοι οδηγοί έχουν τραβήξει τόσο τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, για να είναι θύματα, βιασμοί ή χειρότερα.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφάλεια που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την πραγματοποίηση ταξί στο Περού: