Επισκόπηση των φυσικών καταστροφών στο Περού

Στην Περού εμφανίζονται ποικίλες φυσικές καταστροφές, ορισμένες από τις οποίες περιορίζονται σε μία μόνο από τις τρεις κύριες γεωγραφικές περιοχές του Περού, ενώ άλλες εμφανίζονται σε ολόκληρη τη χώρα. Η περιοχή των Άνδεων, συγκεκριμένα, λέει ο Anthony Oliver-Smith στο The Angry Earth , "ήταν πάντα μια πολύ επικίνδυνη περιοχή του κόσμου".

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, οι κίνδυνοι αυτοί είναι απίθανο να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποιες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις που προκαλούνται από πλημμύρες και κατολισθήσεις - ειδικά αν ταξιδεύετε στο Περού με λεωφορείο - αλλά ο κίνδυνος τραυματισμού ή χειρότερης είναι ελάχιστος.

Ωστόσο, κατά καιρούς, μια μεγάλη καταστροφή μπορεί να οδηγήσει σε εκτεταμένες διαταραχές και, στις χειρότερες περιπτώσεις, σε απώλεια ζωής - κατάσταση που μπορεί να υπερβληθεί από το καθεστώς του Περού ως αναπτυσσόμενης χώρας. Σύμφωνα με τους Young και León σε φυσικούς κινδύνους στο Περού , «Η ευπάθεια στο Περού σε φυσικούς κινδύνους ενισχύεται από τη φτώχεια και από την αποσύνδεση του τι μπορεί να προβλέψει η επιστήμη ή τι θα κάνουν οι άνθρωποι».

Οι ακόλουθοι φυσικοί κίνδυνοι είναι οι πιο συνήθεις στο Περού και συνδέονται συνήθως με την κλιματολογία ή τη γεωλογία. Πολλοί συμβαίνουν μαζί ή λίγο μετά από έναν άλλο σχετικό κίνδυνο, όπως ένας σεισμός που οδηγεί σε μια σειρά κατολισθήσεων.