Αποτροπή τσιμπήματα κουνουπιών στο Περού

Αποφύγετε τα τσιμπήματα κουνουπιών με τα απωθητικά, τα ρούχα και άλλα

Τα κουνούπια μπορεί να είναι ενδιαφέροντα σε επιστημονικό επίπεδο, αλλά αυτά τα μικρά αρπακτικά αίματος είναι, κατά τρόπο κατανοητό, απεχθή από τα περισσότερα ανθρώπινα όντα. Οι φαινομενικά αδιάκοπες επιθέσεις τους αρκούν για να σας φωνάξουν με απογοήτευση, ενώ τα τσιμπήματα που προκαλούν φαγούρα και φαγούρα παραμένουν μαζί σας για μέρες. Σαν να μην ήταν αρκετό, αυτά τα τσιμπήματα μπορούν επίσης να μεταφέρουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Νόσοι από κουνουπιών

Στο Περού , όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, αυτές οι ασθένειες που μεταδίδονται από κουνουπιές περιλαμβάνουν:

Μερικοί Περουβιανοί, ειδικά εκείνοι που είναι εξοικειωμένοι με την παρουσία των κουνουπιών, έχουν μια καταπληκτική ικανότητα να ζουν με αυτές τις μικροσκοπικές τρόμους (αλλά ο κίνδυνος νόσου είναι εξίσου πραγματικός). Για πολλούς τουρίστες, όμως, μια βόλτα στο ηλιοβασίλεμα κατά μήκος ενός Περουβιανού ποταμού είναι το ισοδύναμο του εντόμου που κυματίζει ένα κόκκινο κουρέλι σε έναν ταύρο.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μαστίζεται από τα κουνούπια σε όλο το Περού. Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού σας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εκπληκτικά χωρίς προβλήματα. Αλλά όταν κάνετε ένα βήμα προς τα εμπρός στη ζώνη κινδύνου, πληρώνει για να είναι προετοιμασμένοι.

Πώς να αποφύγετε τσιμπήματα κουνουπιών

Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες, θα πρέπει να είστε σε θέση να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των τσιμπήματα κουνουπιών που λαμβάνετε και να προστατευθείτε από δυνητικά σοβαρές ασθένειες.

Τέλος, είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε τα τελευταία νέα στο Περού. Εμφανίζονται κρούσματα ασθενειών που μεταδίδονται από κουνουπιές, όπως δάγκειο και ελονοσία. Εάν ενημερώνεστε συνεχώς με έναν ή περισσότερους ειδησεογραφικούς πόρους με βάση το Περού , θα μάθετε ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγετε σε περίπτωση εκδήλωσης εστίας.