Το Paracas και το Islas Ballestas του Περού

Οι "Γκαλαπάγκοι του Περού"

Οι άνθρωποι που επισκέπτονται το Εθνικό Αποθεματικό Paracas στη νότια παράκτια έρημο του Περού, συχνά αναφέρονται στην άγρια ​​φύση και στο υπέροχο τοπίο, όπως ο «Γκαλαπάγκος του Περού».

Βρίσκεται στη χερσόνησο Paracas, που εμφανίζεται εδώ σε αυτή την εικόνα από τη NASA. Το τεράστιο αποθεματικό περιλαμβάνει περισσότερα από 700.000 στρέμματα άγριας ακτής, βουνά και έρημο. Οι όρνιθες συρρέουν στο αποθετήριο για να δουν κονδάρες, πελεκάνους και φλαμίνγκο, Ίνκας, και πιο λεπτομερώς στην Ακτή των Παραρακίων και της Λίμα, μια αναφορά πουλί του John van der Woude.

Εκείνοι που ενδιαφέρονται για τη θαλάσσια ζωή θα δουν φάλαινες, δελφίνια, θαλάσσια λιοντάρια, που ονομάζονται lobos del mar ή λύκοι της θάλασσας, μαγγελιανοί πιγκουίνοι, χελώνες με δερμάτινα χτυπήματα, καρχαρίες σφυροκοπήματος και πολλά άλλα.

Η χερσόνησος Paracas δεν είναι τόσο άγονο όσο φαίνεται. Η συνάντηση του κρύου Humboldt Current, πλούσιου από πλαγκτόν και θρεπτικά συστατικά, που ξεφλούδισε από τον ωκεάνιο όροφο, συναντά τα πιο ζεστά τροπικά ρεύματα εκτός ακτής και παρέχει τροφή για άγρια ​​ζώα, καθώς και θαυμάσια θαλασσινά για ανθρώπους. Επιπλέον, η παράκτια ομίχλη, γνωστή ως garúa, προσθέτει λίγο υγρασία. Η ομίχλη σχηματίζεται το χειμώνα, όταν το Humboldt δροσίζει τον θερμότερο αέρα. Ορισμένα εποχιακά φυτά, που ονομάζονται Loma-Vegetation, έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες αυτές για να επιβιώσουν στο κλίμα της ερήμου.

Οι φωτογράφοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις συμβουλές για το Εθνικό Αποθεματικό Paracas του Περού μαζί με σχόλια σχετικά με την περιοχή.

Το Islas Ballestas φαίνεται μόνο από τη θάλασσα. Οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται για να μην διαταράξουν τους πληθυσμούς άγριας ζωής.

Τα σκάφη από την Παρασκευή ή την Πίζκο φεύγουν καθημερινά και θα σταματήσουν έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν και το σχέδιο που ονομάζεται El Candelabro στο λόφο με θέα στον Κόλπο της Παρακιάς, ο οποίος είναι παρόμοιος με τους κόμβους Nazca.

Η μικρή πόλη Pisco είναι καλύτερα γνωστή για το κονιάκ σταφυλιών που ονομάζεται Pisco που κάνει το νόστιμο και πανταχού παρόν κοκτέιλ που ονομάζεται Pisco Sour.

Παρόλο που η νότια παράκτια έρημος του Περού δέχεται ελάχιστη ή και καθόλου ετήσια βροχή, η ομίχλη και οι μικρές οάσεις έχουν υποστηρίξει τη ζωή για χιλιάδες χρόνια. Πολύ πριν από την άνοδο των Incas στην εξουσία, ο πολιτισμός Paracas, γνωστός για την υψηλή ποιότητα των κλωστοϋφαντουργικών και υφασμάτων του Paracas, ευημερεί σε αυτόν τον τομέα. Όπως και αλλού, οι Παράκοι έθαψαν τους νεκρούς τους σε καθιστή θέση, παραδειγματισμένη σε αυτές τις ParacasMummies.

Οι επισκέπτες που επισκέπτονται το Γκαλαπάγκο του Περού συχνά απολαμβάνουν να εξερευνήσουν τις περιοχές Nazca και Paracas του Περού.

Αν θέλετε να μείνετε στην περιοχή, ελέγξτε το ξενοδοχείο Paracas στο Pisco.

Ελέγξτε πτήσεις από την περιοχή σας στη Λίμα και σε άλλες τοποθεσίες στο Περού. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναζήτηση για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

Ωστόσο, επισκεφθείτε, buen viaje ! Μην ξεχάσετε να μας πείτε για το ταξίδι σας σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στο Φόρουμ.