Ένας οδηγός για το πλύσιμο του πλυντηρίου σας στο Περού

Κανένας δεν θέλει να σκεφτεί να κάνει τα ρούχα του, ειδικά όταν ταξιδεύει, αλλά σε κάποιο σημείο, το πλύσιμο των ρούχων σας θα γίνει μια αναπόφευκτη αναγκαιότητα, ειδικά αν ταξιδεύετε για περισσότερο από λίγες μέρες. Και αν είστε ένας backpacker στον προϋπολογισμό ή ένας τουριστικός προορισμός υψηλότερου επιπέδου, υπάρχουν επιλογές για κάθε προϋπολογισμό. Εάν ταξιδεύετε στο Περού, εδώ είναι οι τρεις συνήθεις επιλογές πλυντηρίων που διατίθενται για ταξιδιώτες.

Πλύνετε τα δικά σας ρούχα στο Περού

Ένα νεροχύτη ξενοδοχείου ή ξενώνα είναι περισσότερο από αρκετό για να πλένετε τις κάλτσες και τα μπλουζάκια, αλλά δεν είναι πάντα ιδανικό. Πολλά από αυτά τα καταστήματα έχουν αυστηρή απαγόρευση να κάνουν πλυντήριο στα δωμάτια, οπότε ελέγξτε εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην διατρέχετε τον κίνδυνο ανατροπής των ιδιοκτητών. Τα ηλεκτρικά βύσματα είναι επίσης ένα σπάνιο εύρημα σε οικονομικά ξενοδοχεία και ξενώνες, οπότε εξετάστε το ενδεχόμενο να συσκευάσετε ένα βύσμα καθολικής βύθισμα.

Η λήψη των ρούχων σας για να στεγνώσει γρήγορα είναι επίσης ένα πρόβλημα, ειδικά αν προσπαθείτε να κρατήσετε τα κρυφά ρούχα σας πλένοντας ένα μυστικό. Σε έναν τέλειο κόσμο, θα βρείτε έναν ξενώνα ή έναν ξενώνα με ένα μικρό χώρο πλυντηρίων και μια γραμμή πλυσίματος για τους καλεσμένους του, αλλά σε ένα δεσμό, μπορείτε να κανονίσετε τα καθαρά σας ρούχα στη ράβδο ντους, ή να κρέμονται στην ντουλάπα.

Ό, τι κι αν επιλέξετε, μην χρησιμοποιήσετε, σε καμία περίπτωση, την κατσαρόλα στο δωμάτιο για να πλύνετε τα ρούχα. Όχι μόνο είναι απίστευτα ανθυγιεινό για εσάς, αλλά διατρέχετε τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού των επόμενων καλεσμένων που μπορεί να σχεδιάσουν να χρησιμοποιήσουν το μηχάνημα για το πρωινό τους κύπελλο.

Εάν θέλετε να πλύνετε τα ρούχα σας με ζεστό νερό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την υψηλότερη ρύθμιση στη βρύση νεροχύτη. Αν αυτό δεν συμβαίνει, βράστε το νερό στο μηχάνημα και ρίξτε πάνω στο νεροχύτη, βεβαιώνοντας ότι το στόμιο δεν έρχεται σε επαφή με προσωπικά αντικείμενα.

Χρησιμοποιήστε ένα Πλυντήριο ρούχων στο Περού

Για τον πιο βολικό τρόπο πλύσης των ρούχων σας, πολλοί ξενώνες και ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσία πλυντηρίου.

Θα πληρώσετε πολύ περισσότερο από ό, τι θα κάνατε σε μια τοπική πλύση και η ποιότητα της υπηρεσίας μπορεί να μην είναι τόσο καλή. Θα πρέπει επίσης να περιμένετε να περιμένετε οπουδήποτε από έξι έως 24 ώρες για τα ρούχα σας.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα με την επιλογή να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία πλυντηρίου σε έναν προϋπολογισμό ξενώνα ή ξενοδοχείο είναι η απώλεια των ενδυμάτων σας. Ακόμα κι αν λείπει μόνο μια κάλτσα ή ένα ζευγάρι σορτς μπόξερ, είναι ακόμα μια ταλαιπωρία. Πριν από την απόρριψη των ρούχων σας, θα πρέπει να κάνετε μια λίστα με κάθε είδος ρούχων για να δείξετε στον ρεσεψιονίστ όταν παραδώσετε τα ρούχα σας. Εάν τα τυχερά εσώρουχα σας λείπουν, ο κατάλογός σας θα σας δώσει επιπλέον δύναμη όταν πρόκειται για την εύρεση τους.

Πηγαίνετε σε ένα λεωφορείο στο Περού

Υπάρχουν πλύσεις ( lavanderías ) σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Περού και συνήθως θα βρείτε τουλάχιστον μία στις περισσότερες μικρές πόλεις και πόλεις. Τα μηχανήματα αυτοεξυπηρέτησης είναι σπάνια. Αντ 'αυτού, συνήθως θα σας ζητηθεί να παραδώσει την τσάντα σας ρούχα σε ένα μέλος του προσωπικού που θα το ζυγίσει για να καθορίσει την τιμή.

Αναμείνετε να πληρώσετε περίπου $ 2 έως $ 4 ανά κιλό (μερικές χρεώσεις ανά τεμάχιο, αλλά αυτό δεν είναι πολύ συνηθισμένο). Εάν παραδίδετε τα ρούχα σας το πρωί, συχνά θα είναι έτοιμα για παραλαβή, αφού έχουν καθαριστεί, αποξηρανθεί και διπλωθεί, αργά το απόγευμα.

Διαφορετικά, θα είναι έτοιμες την επόμενη μέρα (εκτός αν είναι Κυριακή και η λεβαντερία είναι κλειστή).

Η απώλεια της ένδυσης παραμένει ένα ζήτημα και στις λεβάντες , αλλά οι επιχειρήσεις υψηλού δρόμου τείνουν να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες από τις υπηρεσίες πλυντηρίου του ξενώνα ή του ξενοδοχείου. Αξίζει να φτιάξετε μια λίστα με τα στοιχεία σας, για να είστε βέβαιοι, και μερικές φορές η λεωφόρος θα το κάνει αυτό για σας.