Νότια Αμερική Άγρια Ζωή: Ζώα που δεν μπορείτε να χάσετε

Αναφέρετε την άγρια ​​φύση της Νότιας Αμερικής και οι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως τα φτερωτά πουλιά, όπως αυτή η Scarlet macaw, που βρίσκεται στο Σουρινάμ. Μπορούν να θυμούνται τους λαούς των Άνδεων, τις χελώνες, τις θαλάσσιες ιγκουάνα και άλλους στους Γκαλαπάγκους, τους πιγκουίνους των περιοχών της Παταγονίας ή οποιοδήποτε από τα χιλιάδες εξωτικά είδη που βρίσκονται σε αυτή τη θεαματική ήπειρο.

Διαβάστε: 10 λόγοι για να επισκεφθείτε την Παταγονία

Δελφίνια

Ένα από τα αξιοθέατα του Αμαζονίου είναι τα ποτάμια δελφίνια γνωστά ως botos ή ροζ δελφίνια.

Αν και υπάρχουν άλλα είδη δελφινιών που ζουν σε ποτάμια της Νότιας Αμερικής, αυτός είναι ο μόνος που ζει εξ ολοκλήρου σε γλυκά ύδατα. Το μόνο άλλο μέρος που μπορεί να βρεθεί είναι ένα δελφίνι γλυκού νερού στην Ασία.

Τα θαλάσσια δελφίνια που ζουν στο θαλασσινό νερό βρίσκονται σε παράκτια ύδατα και εκβολές ποταμών από την Κολομβία στη Βραζιλία. τον ποταμό Αμαζόνιο και τα ποτάμια της βορειοδυτικής Νότιας Αμερικής.

Το δελφίνι ποταμού Franciscana ή La Plata ζει στις εκβολές του ποταμού La Plata και στα παράκτια ύδατα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Ένα μικρότερο δελφίνι στον Αμαζόνιο το tucuxi φαίνεται να έχει τόσο ποτάμι όσο και θαλάσσια μορφή. Όλα αυτά τα δελφίνια κινδυνεύουν από τη ρύπανση που προκαλείται από ανθρώπους και από την αλιεία.

Πεταλούδες

Το Carades enyo είναι μόνο ένα από ένα πλήθος πεταλούδων που θα συναρπάσετε να περπατήσετε ανάμεσα στις πεταλούδες της Βενεζουέλας.

Spectacled Bears

Τα Spectacled Bears είναι τα μόνα που βρέθηκαν στη Νότια Αμερική όπου είναι το μεγαλύτερο σαρκοφάγο και το δεύτερο μεγαλύτερο γήινο θηλαστικό δίπλα στο ταπίρ.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος. Η γκάμα του εκτείνεται κατά μήκος των πλαγιών των βουνών των Άνδεων στη Βενεζουέλα, την Κολομβία, τον Εκουαδόρ, το Περού και τη Βολιβία. Μικρές τσέπες μερικών αντικειμένων που μπορούν να ζευγαρώσουν μπορούν επίσης να ζουν στον νότιο Παναμά και στη βόρεια Αργεντινή στα αντίστοιχα βόρεια και νότια όρια της οροσειράς των Άνδεων.

Ο προτιμώμενος οικότοπος του είναι το υγρό τροπικό δάσος που υπάρχει ανάμεσα στο κοχύλι της ερήμου που βρίσκεται στα χαμηλότερα υψόμετρα και τα αλπικά λιβάδια στα υψηλότερα υψόμετρα των Άνδεων. Το χαριτωμένο γούνινο παλτό του ματιού είναι μαύρο.

Ωστόσο, έχουν διακριτικά λευκά ή ελαφριά κηλίδες γύρω από τα μάτια τα οποία έχουν λεχθεί ότι κάνουν αυτές τις αρκούδες να μοιάζουν σαν να φορούν γυαλιά. Το λευκό ή το τραγανό σχέδιο είναι μοναδικό για κάθε ζώο και μπορεί συχνά να επεκταθεί κάτω στο στήθος.

Αράχνες

Dendriphantines Γαστρομυκηνοί είναι το νεότροπικο γένος των αράχνων άλμα του Εκουαδόρ.

Το βουνό Ταπιρ ή η μάλλινη βουνό tapir Tapirus pinchaque εξακολουθεί να επιβιώνει στις υψηλές Άνδεις της Κολομβίας Εκουαδόρ και το Περού. Εξαφανίζονται ήδη σε τμήματα της προηγούμενης σειράς τους λόγω της λαθροθηρίας της γεωργίας και της καταστροφής των ενδιαιτημάτων. Καταβάλλονται έντονες προσπάθειες για την εξοικονόμηση αυτού του είδους ζωτικής σημασίας για την ευημερία του οικοσυστήματος των Άνδεων.

Φάλαινες

Επίσης στον Ισημερινό μπορείτε να παρακολουθήσετε φάλαινες κατά μήκος της ακτής στο Puerto Lopez . Οι φάλαινες είναι ιδιαίτερα γνωστές για τη συνήθεια να πηδούν έξω από το νερό και να συντρίβουν ξανά με μια τεράστια βουτιά.

Το Puerto Lopez είναι επίσης το καλύτερο μέρος έξω από τους Γκαλαπάγκους για να δείτε το μπλε ποδοκίνητο booby

Σκουλί

Υπάρχουν δυο είδη με δυο κουτάβια στη Νότια Αμερική στον Εκουαδόρ και τη Βραζιλία. Υπάρχουν τρία είδη τριαντάφυλλης νούφαιας στον παράκτιο Ισημερινό, μέσω της Κολομβίας και της Βενεζουέλας, συνεχίζοντας μέσα από τις δασικές εκτάσεις του Ισημερινού, του Περού, της Βολιβίας, μέσω της Βραζιλίας και επεκτείνοντας το βόρειο τμήμα της Αργεντινής.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας ζώα στη Νότια Αμερική, μοιραστείτε τα σχόλια παρακάτω.