Οδηγός για τα Χριστούγεννα στη Βενεζουέλα

Τα Χριστούγεννα στη Βενεζουέλα είναι μία από τις σημαντικότερες εποχές του χρόνου. Ενώ είναι πάντα μια ιδιαίτερη στιγμή στη Νότια Αμερική, είναι ιδιαίτερα μια πολύ σημαντική διακοπή στη Βενεζουέλα.

Τα Χριστούγεννα είναι σχεδόν ένα μηνιαίο γεγονός. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να γιορτάζουν με την Ημέρα της Σάντα Μπάρμπαρα στις 4 Δεκεμβρίου. Την 16η Δεκεμβρίου οι οικογένειες φέρνουν στην επιφάνεια τους μια περίτεχνη απεικόνιση της σκηνής της γέννησης. Το ύψος των εορτασμών των Χριστουγέννων αρχίζει στις 21 Δεκεμβρίου και συνεχίζεται μέχρι την Ημέρα των Χριστουγέννων.

Θρησκεία

Υπάρχουν εννέα υπηρεσίες καρόλου για τα Χριστούγεννα και οι Βενεζουέλα παρακολουθούν τουλάχιστον μία από αυτές τις μάζες για να λατρεύουν την αυγή. Από τη μεγάλη πόλη του Καράκας στις μικρότερες αγροτικές περιοχές, οι άνθρωποι μεγαλώνουν νωρίς το πρωί και ταξιδεύουν με τα πόδια, καθώς οι περισσότεροι δρόμοι κλείνουν. Δεν χρειάζονται ξυπνητήρια, καθώς τα κουδούνια και οι κροτίδες γεμίζουν τον αέρα του πρωινού πρωινού για να ενημερώσουν όλοι ότι είναι καιρός.

Η τελική υπηρεσία είναι την παραμονή των Χριστουγέννων ή Nochebuena de Navidad . Μια πολύ σημαντική μάζα, οι οικογένειες επιστρέφουν στο σπίτι αργότερα για ένα μεγάλο γεύμα και για να ανταλλάξουν δώρα. Σε ορισμένες οικογένειες, η παραμονή των Χριστουγέννων είναι η πιο σημαντική ημέρα. σίγουρα τα παιδιά σκέφτονται όπως είναι όταν ανοίγουν δώρα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων οι οικογένειες παρευρίσκονται στη Misa de Gallo ή στη Μάζα του Κόκορα. Δόθηκε αυτό το περίεργο όνομα λόγω του χρόνου της 5πμ. Στη συνέχεια, πολλοί βγαίνουν στους δρόμους για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και για να επισκεφτούν οικογένεια και φίλους.

Χριστουγεννιάτικο φαγητό στη Βενεζουέλα

Το φαγητό παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στις νοτιοαμερικανικές διακοπές και το φαγητό της Βενεζουέλας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παράδοση των Χριστουγέννων.

Το πιο σημαντικό πιάτο είναι τα hallacas , γνωστά και ως tamales σε άλλες περιοχές. Μια ισορροπία των αλμυρών και της γλυκύτητας, hallacas είναι παραδοσιακές κρέπες από κρέας της Βενεζουέλας με κρούστα αραβοσίτου που τυλίγονται σε φύλλα μπανάνας και βρασμένα για μερικές ώρες. Τα γεμιστά περιλαμβάνουν κρέας με σταφίδες, ελιές, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, κάπαρη και λαχανικά τουρσί.

Τα Hallacas τρώγονται μόνο τα Χριστούγεννα επειδή χρειάζονται τόσο πολύ χρόνο για να κάνουν και συχνά απαιτούν ολόκληρη την οικογένεια να ρίχνει μέρος στο μαγείρεμα. Αλλά είναι επίσης σημαντικά εκτός του σπιτιού καθώς δίδονται σε φίλους και γείτονες σε φιλικό διαγωνισμό. Πολλοί θα καυχηθούν ότι η μητέρα ή η γιαγιά τους κάνει το καλύτερο hallaca στη γειτονιά ή ακόμα και στη χώρα.

Άλλα παραδοσιακά εδέσματα των Χριστουγέννων είναι:

Διακόσμηση Χριστουγέννων στη Βενεζουέλα

Παραδοσιακές διακοσμήσεις της Βενεζουέλας βρίσκονται σε όλα τα σπίτια, με τη σημαντικότερη να είναι η σκηνή της πατρίδας ή της γέννησης που απεικονίζει τον μωρό Ιησού στην ράχη. Ορισμένες οικογένειες είναι πολύ πιο περίτεχες στις διακοσμήσεις τους και δημιουργούν ένα ολόκληρο διαμάνμα που χαρακτηρίζει την περιοχή. Αυτό το κομμάτι συχνά περνάει από γενιά σε γενιά και θεωρείται ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι των Χριστουγέννων.

Σήμερα, μπορεί να εμφανιστούν μοντέρνες διακοσμήσεις και μερικά σπίτια έχουν τώρα ένα τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο γεμάτο χιόνι. Σε αντίθεση με την παράδοση του Άγιου Βασίλη, στη Βενεζουέλα, τα παιδιά λαμβάνουν δώρα από το μωρό Ιησού και περιστασιακά από την Αγία

Νικόλαος. Ενώ σε μια στιγμή παρουσιάστηκαν δίπλα στο pecebre , γίνεται πιο συνηθισμένο να τοποθετούνται κάτω από το δέντρο.

Τα περισσότερα σπίτια είναι διακοσμημένα με έντονα φώτα. Το σπίτι παίζει σημαντικό ρόλο και πολλοί άνθρωποι ζωγραφίζουν τα σπίτια τους ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα για να προετοιμαστούν για τις γιορτές και να δώσουν τον τόνο για το νέο έτος.

Παράδοση μέσω τραγουδιού

Ένα από τα μοναδικά στοιχεία για τα Χριστούγεννα στη Βενεζουέλα είναι τα gaitas , τα παραδοσιακά τραγούδια των Χριστουγέννων που συνδυάζουν μια λατινική κουλτούρα με την αφρικανική επιρροή. Είναι κοινό για τους ανθρώπους να αναφέρονται σε ένα ρυθμό gaitero που αντικατοπτρίζει τη χαρά της εποχής. Είναι πολύ κοινό να ακούτε αυτή την παραδοσιακή μουσική σε όλη τη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια των διακοπών.