Καρναβάλι στη Βενεζουέλα

Μάθετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια των λαϊκών διακοπών της Βενεζουέλας

Αν σχεδιάζετε να επισκεφθείτε τη Βενεζουέλα, ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια του Carnaval ή το καρναβάλι είναι η τέλεια ευκαιρία να δούμε πώς γιορτάζει η χώρα. Για τους Βενεζουέλας, αυτή είναι η πιο αναμενόμενη εποχή του χρόνου, ακόμα περισσότερο από τα Χριστούγεννα και την Μεγάλη Εβδομάδα. Για περισσότερα από 150 χρόνια, αυτές οι διακοπές ήταν μια ειδική στιγμή για τις οικογένειες να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν.

Μια λέξη της προσοχής: Οι παρευρισκόμενοι του Carnaval ήθελαν να γιορτάσουν πυροβολώντας όπλα με νερό και ρίχνοντας μπαλόνια νερού.

Ορισμένα μπαλόνια μπορεί να έχουν παγώσει, κάτι που μπορεί να είναι επώδυνο αν σας χτυπήσουν. Εάν βλέπετε ένα μπαλόνι που έρχεται στο δρόμο σας, προσπαθήστε να το αποφύγετε.

Καταγωγή του Carnaval

Το Carnaval μεταφέρθηκε στη Βενεζουέλα από την Ισπανία κατά τη διάρκεια των αποικιακών χρόνων. Πρόκειται κυρίως για καθολική παράδοση όπου οι οικογένειες συγκεντρώνονται για μια μεγάλη γιορτή για να τελειώσουν όλα τα πλούσια τρόφιμα πριν από την έναρξη της Σαρακοστής. Το Carnaval πραγματοποιείται 40 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα, η οποία συνήθως πέφτει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Οι εορτασμοί ξεκινούν το Σάββατο πριν από την Τετάρτη της Τέχνης

Καρναβάλι στο El Callao

Το El Callao, μια μικρή πόλη εξόρυξης που ιδρύθηκε το 1853, φιλοξενεί το μεγαλύτερο Carnaval της Βενεζουέλας, το οποίο διαρκεί τέσσερις ημέρες. Εδώ οι ντόπιοι συνδυάζουν τις παραδόσεις της Βενεζουέλας με αυτές του Τρινιδάδ, των Δυτικών Ινδιών και των Γαλλικών Αντιλλών. Ο αφρικανικός πολιτισμός στο El Callao διαδραματίζει επίσης ένα ρόλο λόγω των Αφρικανών που φέρνουν οι Ευρωπαίοι εξερευνητές κατά τη διάρκεια της αποικιακής εποχής. Θα δείτε αυτή την αφρικανική επιρροή σε όμορφα περίτεχνα εξαρτήματα και στη μουσική καλυψώ Αφρο-Καραϊβικής από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κοστουμιών Carnaval εδώ. Θα δείτε τις μαντάμες, οι οποίες είναι χορευτές ντυμένες με αφρικανικές μαντίλες και ρόμπες που εκπροσωπούν τις άγαμες γυναίκες της πόλης. Υπάρχουν επίσης φοβερό κόκκινο-και-μαύρο κοστούμια διάβολος. Παραδοσιακές φορεσιές είναι από το βασιλικό δικαστήριο: βασιλιάδες, βασίλισσες, αυλίκτες και ιερείς.

Τα μοντέρνα κοστούμια περιλαμβάνουν χαρακτήρες ταινιών και κινούμενων σχεδίων.

Καρναβάλι στο Carúpano

Το Carúpano, μια πόλη λιμάνι στην ακτή της Καραϊβικής, ιδρύθηκε το 1647 και έγινε κέντρο παραγωγής κακάου. Περί το 1873, η Carúpano ξεκίνησε να γιορτάζει το Carnaval και τώρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ζωντανά στη χώρα. Το τετραήμερο πάρτι προσελκύει περισσότερους από 400.000 ανθρώπους.

Τα παιχνίδια για το νερό ήταν δημοφιλείς αλλά εξαλείφθηκαν εξαιτίας της βίας που προέκυψε. Τώρα ο εορτασμός επικεντρώνεται σε παρελάσεις, πλωτήρες, παλιά αυτοκίνητα, τύμπανα από χάλυβα, μουσική σάλσα, ορχήστρες, πολύχρωμα κοστούμια και χαρακτήρα Diablo Luis (χορευτικός διάβολος). Μετά από μια βασίλισσα καρναβαλιού, μίνι-βασίλισσα (νεαρή κοπέλα) και γκέι βασίλισσα εκλέγονται, είναι τα αστέρια μιας παρέλασης που περιλαμβάνουν επίσης "πυροτέχνημα", άντρες ντυμένες με θηλυκά κοστούμια που χορεύουν και τραγουδούν. Το φεστιβάλ αρχίζει με το "Καρναβάλι" και τελειώνει το βράδυ της Τρίτης με εκπληκτική εμφάνιση πυροτεχνημάτων.

Ταξιδιωτική συμβουλευτική

Το ταξίδι σε διαφορετικές χώρες μπορεί να είναι επικίνδυνο κατά καιρούς. Πριν ταξιδέψετε, ελέγξτε εάν το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εκδώσει συμβουλές ταξιδιού για τον προορισμό σας.

Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα εγγραφής Smart Traveler (STEP) το οποίο σας επιτρέπει να καταχωρήσετε το ταξίδι σας στην κοντινότερη Πρεσβεία ή Προξενείο των ΗΠΑ.

Με την εγγραφή σας, θα λάβετε ειδοποιήσεις ασφαλείας και θα είναι πιο εύκολο να φτάσετε από την πρεσβεία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.