Άγγελος Φολς και Εθνικό Πάρκο Canaima

Θεαματικό τοπίο και τον υψηλότερο καταρράκτη στον κόσμο

Το Parque Nacional Canaima, το δεύτερο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Βενεζουέλας, εκτείνεται σε τρία εκατομμύρια εκτάρια στη νοτιοανατολική Βενεζουέλα κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Γουιάνας και Βραζιλίας. Εδώ, οι τροπικές σαβάνες, οι παλαμίδες, τα ορεινά δάση και τα πυκνά δάση του ποταμού ενώνουν απόκρημνα βράχια, εκπληκτικά απότομα ψηλά επιτραπέζια βουνά που ονομάζονται tepuis, από τα οποία πέφτουν θεαματικές καταρράκτες νερού. Εδώ είναι οι Angel Falls, Salto Angel , ο υψηλότερος αδιάσπαστος καταρράκτης στον κόσμο.

Δείτε αυτό το διαδραστικό χάρτη από την Expedia.

"Το Canaima ιδρύθηκε ως εθνικό πάρκο στις 12 Ιουνίου 1962 με εκτελεστικό διάταγμα αριθ. 770 και η διαχείριση ρυθμίζεται από το Δασικό Δίκαιο των Κτημάτων και των Υδάτων του 1966. Το μέγεθός του διπλασιάστηκε στην παρούσα περιοχή με το εκτελεστικό διάταγμα αριθ. 1.137 του 1 Οκτώβριος 1975. Οι στόχοι του εθνικού πάρκου αναφέρονται στον οργανικό νόμο του εδαφικού σχεδιασμού του 1983 ως φυσικές περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις ανθρώπινες διαταραχές, όπου ενθαρρύνεται η αναψυχή, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και η έρευνα. UNESCO

Εκτός από τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, το πάρκο, μέσω του ποταμού του που τροφοδοτεί το φράγμα Guri μέσω του ποταμού Caroni, προμηθεύει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης της Βενεζουέλας. Η περιοχή ήταν η έμπνευση για το μυθιστόρημα του Sir Arthur Conan Doyle, "Ο χαμένος κόσμος", στον οποίο έβαλε τους χαρακτήρες του σε έναν κόσμο προϊστορικών φυτών και δεινοσαύρων.

Το όνομα του πάρκου προέρχεται από τους κατοίκους του Pemón που κατοικούν στην περιοχή και σημαίνει πνεύμα κακού .

Παρά το όνομα του off-putting, ο τουρισμός ενθαρρύνεται, αλλά περιορίζεται σε καθορισμένες περιοχές στη δυτική περιοχή γύρω από την Laguna de Canaima, προσβάσιμη μόνο αεροπορικώς. Υπάρχουν "στρατόπεδα" ή καταλύματα γύρω από τη λιμνοθάλασσα που παρέχουν καταλύματα, γεύματα, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και ξεναγούς. Εκεί σε ένα δρόμο στο πάρκο, που συνδέει Ciudad Bolivar στη νοτιοανατολική γωνία του πάρκου, σε άλλες περιοχές.

Το πιο διάσημο χαρακτηριστικό του πάρκου είναι ο Salto Angel, ή ο Angel Falls, ο οποίος πέφτει από το Auyantepui , ή το βουνό του Devil's, στο Cañon del Diablo , Canyon Devil's. Οι πτώσεις ονομάζονται για ένα αμερικανικό φυλλάδιο, Jimmy Angel, ο οποίος ψάχνει για χρυσό και insteand "ανακάλυψε" τις πτώσεις. Διαβάστε την ιστορία του, που γράφτηκε από την ανηψιά του, στο The House of the Devil: Angel Falls & Jimmie Angel.

Να φτάσετε εκεί:
Αέρας:
Όπως έχει δηλωθεί, η πρόσβαση στο εθνικό πάρκο Canaima είναι αεροπορικώς προς το χωριό Canaima, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τις πτώσεις. Από εκεί, παίρνετε είτε ένα μικρότερο αεροπλάνο και πετάτε σε ένα αεροδρόμιο στην λιμνοθάλασσα Canaima, είτε ταξιδεύετε με ποτάμι προς τη λιμνοθάλασσα. Από τη λιμνοθάλασσα, πετάτε σε ένα σημείο θέασης των πτώσεων.

Υπάρχουν επίσης καθημερινές πτήσεις μέσω του Puerto Ordaz που συνδέουν το αεροδρόμιο Canaima με τις μεγάλες πόλεις της Βενεζουέλας. Το αεροδρόμιο είναι μια σύντομη διαδρομή με τζιπ-τρένο από τις κοντινές Lodges. Ελέγξτε πτήσεις από την περιοχή σας στο Καράκας ή σε άλλες πόλεις της Βενεζουέλας με συνδέσεις με το Ciudad Bolicar και το Canaima. Από αυτή τη σελίδα, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ειδικές προσφορές.

Νερό:
Από το Canaima, όταν το νερό δεν είναι ούτε πολύ ψηλό ούτε πολύ χαμηλό, μπορείτε να ταξιδέψετε με μηχανοκίνητο κανό, που ονομάζεται curiara μέχρι τον ποταμό Carrao, στη συνέχεια τον ποταμό Churun ​​σε σημείο όπου μπορείτε στη συνέχεια να περάσετε τη ζούγκλα στις πτώσεις.

Το τμήμα του ποταμού διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και θα πρέπει να επιτρέψετε μια ώρα ή περισσότερες για πεζοπορία. Η πρόσβαση σε κανό στις κολυμβητές Angel περιορίζεται στην περίοδο των βροχών, από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο.

Πότε να πάτε:
Κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, οι πτώσεις εξαρτώνται από τις βροχοπτώσεις, οπότε κατά την ξηρή περίοδο, μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου, οι πτώσεις είναι λιγότερο θεαματικές. Κατά το υπόλοιπο του έτους, με μεγαλύτερη βροχόπτωση, οι πτώσεις είναι βαρύτερες, αλλά τα σύννεφα συχνά αποκρύπτουν την κορυφή του Auyantepui .

Το κλίμα του μεγάλου σαβανικού οροπεδίου είναι εύκρατο με μέση ετήσια θερμοκρασία 24,5 ° C με τις θερμοκρασίες στις κορυφές tepui τόσο χαμηλές όσο 0 ° C κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρακτικές συμβουλές:
Τι να φέρω:

  • Ένα αντίγραφο του διαβατηρίου, σορτς, άνετα υποδήματα για περπάτημα, ελαφρύ πουκάμισο, καπέλο, γυαλιά ηλίου, κρέμα ηλίου, κολύμπι, πετσέτα.
  • Αν πρόκειται να μείνετε περισσότερο από μια μέρα και δεν θέλετε να βασίζεστε στα εστιατόρια του πάρκου, τα οποία μπορεί να είναι ακριβά, πάρτε μαζί σας κάποια τρόφιμα. Τα τοπικά καταστήματα είναι επίσης ακριβά.
  • Αν πρόκειται να κάνετε αναρρίχηση ή πεζοπορία, θα χρειαστείτε τα κατάλληλα εργαλεία.
  • Σχεδιάστε πάνω από μία ημέρα στις πτώσεις. Μπορεί να υπάρχουν σύννεφα που εμποδίζουν τις φωτογραφίες και μια καθαρή θέα, καθώς υπάρχουν επιπλέον πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στο πάρκο.
  • Κάμερα (-ες) και πολλά φιλμ!

    Κατάλυμα:

  • Το Waku Lodge βρίσκεται απέναντι από τη λιμνοθάλασσα Canaima και τους καταρράκτες
  • Το Campamento Ucaima που ιδρύθηκε από τον Rudolf Truffino (Jungle Rudy) βρίσκεται στον ποταμό Carrao, λίγο πριν την πτώση
  • Το Campamento Parakaupa [μεταξύ του αεροπλάνου και της λιμνοθάλασσας είναι μια λιγότερο δαπανηρή εναλλακτική λύση για την Campamento Ucaima
  • Το Kavac, ένα μικρό ινδικό χωριό στη βάση του Auyan tepui, έχει πρόσβαση μόνο με αεροπλάνο στην Καμαράτα

    Επόμενη σελίδα: περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Angel Falls, αναρρίχηση Roraima, και επιπλέον πράγματα να κάνουμε και να δούμε.

  • Angel Falls:
    Το Salto Ángel είναι ύψος 3,212 πόδια (979 μ.) Και η υψηλότερη απρόσκοπτη πτώση στον κόσμο. Ως σημείο αναφοράς:

    Έξω από το πάρκο, βόρεια, ο υδροηλεκτρικός σταθμός Raul Leoni, γνωστός και ως φράγμα Guri, βρίσκεται στη λίμνη Guri, μια τεράστια λίμνη με περιοχές ακόμα ανεξερεύνητες. Είναι ένα αγαπημένο σημείο ψαρέματος για το λαβράκι παγώνι (πεταλούδα, πεταλούδα και βασιλική), "payera" και "amara".

    Κάθε φορά που πηγαίνετε στο Εθνικό Πάρκο Canaima, Angel Falls ή Roraima, buen viaje! . Να είστε βέβαιος να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας μαζί μας δημοσιεύοντας μια σημείωση στο fourm.