Σεπτέμβριος Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ιταλία

Τον Σεπτέμβριο, οι Ιταλοί επιστρέφουν από τις διακοπές τους και πολλά φεστιβάλ λαμβάνουν χώρα την πρώτη Κυριακή του μήνα καθώς το καλοκαίρι τελειώνει. Θα βρείτε ακόμα μικρά φεστιβάλ τροφίμων σε όλη την Ιταλία κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Ψάξτε για αφίσες με έντονο χρώμα για φέστα ή σαγκρά , όπου μπορείτε να δοκιμάσετε συνήθως φθηνά τοπικά φαγητά μαζί με τους ντόπιους.

Οδηγός Φεστιβάλ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας - το δημοφιλές φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας στις αρχές Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ MITO - Μιλάνο και Τορίνο φιλοξενεί μια ποικιλία μουσικών παραστάσεων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. MITO SettembreMusica

Το Palio di San Rocco στο Figline Valdarno, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φλωρεντίας, λέγεται ότι είναι ένας από τους πρώτους αγώνες palio (ορισμός του Palio ) στην Τοσκάνη. Το Palio περιλαμβάνει πέντε μέρες μεσαιωνικών διαγωνισμών με αγώνες, τοξοβολία και αγώνα ιπποδρομιών κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το Regatta Storica - Ο ιστορικός αγώνας της Βενετίας πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου με τέσσερις κατηγορίες αγώνων - παιδιά, γυναίκες, άντρες σε 6 κουπιά και πρωταθλητές που αγωνίζονται σε σκάφη με 2 κουπιά. Οι αγώνες προηγούνται από παρέλαση. Regatta Storica

Το Macchina di Santa Rosa είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ στο Viterbo, βόρεια της Ρώμης που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου. Μια ιστορική πομπή λαμβάνει χώρα την προηγούμενη μέρα με τους συμμετέχοντες να φορούν κοστούμια από τον 13ο έως τον 18ο αιώνα.

Ο Macchina είναι ένας φωτισμένος πύργος ύψους περίπου 30 μέτρων, ο οποίος ολοκληρώνεται με το άγαλμα της Santa Maria Rosa, πολιούχου. Περισσότεροι από 100 αχθοφόροι το μεταφέρουν στους ώμους τους (ζυγίζει περίπου 5 τόνους) στους δρόμους της πόλης.

Η Ημέρα του Αγίου Βίτου γιορτάζεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην πόλη Σιμιλία της Ciminna στην επαρχία του Παλέρμο.

Υπάρχει μια τεράστια παρέλαση που θυμίζει τη ζωή του Αγίου Βίτου με ανθρώπους με κοστούμια εποχής. Μια εκθεση για την κτηνοτροφία συμπίπτει και με τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Φεστιβάλ της Παναγίας των Αρρώων γιορτάζεται επίσης το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στη Σικελία στην πόλη Misterbianco. Το φεστιβάλ μνημονεύει το θαύμα του ιερού που σώζεται από την καταστροφή κατά τη διάρκεια του βουνού. Η έκρηξη της Αίτνας το 1669. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διεξάγονται για 5 ημέρες από την Πέμπτη το βράδυ. Περισσότερα για το φεστιβάλ από το περιοδικό Italy .

Rievocazione Storica - Cordovado, στην περιφέρεια Friuli-Venezia, αναδημιουργεί έναν ευγενή γάμο από το 1571 την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Οι γιορτές περιλαμβάνουν μια πομπή που ακολουθείται από έναν διαγωνισμό τοξοβολίας και τουρνουά όπου ανταγωνίζονται οι περιφέρειες της πόλης. Η πόλη των Κορμόνων στην ίδια περιοχή έχει επίσης μια εκδήλωση της Αναγέννησης και παρέλαση την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Corsa degli asini - Μια ιστορική κούρσα γαϊδουριών στην πόλη Fagagna της Fruili-Venezia Guilia πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου. Ομάδες από τέσσερις περιφερειακούς οικισμούς ανταγωνίζονται.

Η γιορτή της Rificolona πιστεύεται ότι είναι ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ στη Φλωρεντία. Θα βρείτε υπαίθριες γιορτές στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου (βλ. Φλωρεντία το Σεπτέμβριο ). Μπορείτε επίσης να βρείτε τη γιορτή του Rificolona που γιορτάζεται σε άλλα μέρη της Τοσκάνης στις 7 Σεπτεμβρίου.

Φεστιβάλ της Madonna a Mare , Madonna της θάλασσας, γιορτάζεται τη δεύτερη Κυριακή του Σεπτεμβρίου στη Σικελία στο χωριό Patti της επαρχίας Mesina. Το χρυσό άγαλμα της Μαντόνας μεταφέρεται στη θάλασσα σε πομπή, στη συνέχεια τοποθετείται σε ένα φωτισμένο σκάφος για να οδηγήσει μια πομπή σκάφους. Ακολουθούν χορός, μουσική, φαγητό και κρασί.

Τα γενέθλια της Ιουλιέτας (του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας) γιορτάζεται στις 12 Σεπτεμβρίου στη Βερόνα. Η μέρα θα γεμίσει με παρελάσεις, χορούς και ψυχαγωγία στο δρόμο.

Το Luminara di Santa Croce , φωτισμοί του ιερού σταυρού, είναι μια όμορφη πομπή στην Lucca της Τοσκάνης στις 13 Σεπτεμβρίου. Η πόλη φωτίζεται με χιλιάδες κεριά το βράδυ καθώς η πομπή περνάει από το ιστορικό κέντρο της Lucca.

Φεστιβάλ για την Ημέρα της Γιορτής του San Gennaro , πολιούχου της Νάπολης , γιορτάζει το θαύμα της υγροποίησης του αίματος του San Gennaro στο ναό της Νάπολης στις 19 Σεπτεμβρίου, ακολουθούμενη από οκτώ ημέρες πομπών και εορτασμών.

Εάν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, θα βρείτε μεγάλα φεστιβάλ του San Gennaro στη Νέα Υόρκη και στο Λος Άντζελες.

Το Palio di Asti είναι αγώνας αλόγων για το παληό που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Piemonte της Asti. Ο αγώνας προηγήθηκε με μια παρέλαση με τους συμμετέχοντες σε κοστούμι περιόδου και ειδικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται επίσης στις ημέρες που οδηγούν στην πραγματική εκδήλωση, συνήθως την τρίτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου.

Η γιορτή του Αγίου Cipriano και του Αγίου Κορνελιού , οι Αγιοι της πόλης της Σαρδηνίας Dorgali, γιορτάζεται για 8 ημέρες με παραδοσιακές χορευτικές και κοσμικές παραστάσεις, ξεκινώντας από τα μέσα Σεπτεμβρίου για τον εορτασμό του φθινοπώρου.

Burano Regatta - Παρόμοια με την ιστορική ρεγκάτα της Βενετίας, αυτή πραγματοποιείται στο νησί Burano, κοντά στη Βενετία, το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Η γιορτή του Padre Pio γιορτάζεται με μια πομπή στο φανάρι και τις θρησκευτικές τελετές στις 23 Σεπτεμβρίου στο San Giovanni Rotondo στην Puglia (βλ. Χάρτη Puglia ). Εκατοντάδες πάγκοι πωλούν θρησκευτικά αντικείμενα και υπάρχουν εορταστικές εκδηλώσεις για αρκετές ημέρες περίπου στις 23 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε περισσότερα για το Παλάτι Pio και το San Giovanni Rotondo

Το Φεστιβάλ Saint Greca , είναι η τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην πόλη της Decimomannu της Σαρδηνίας κοντά στο Κάλιαρι. Οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διαρκούν 5 ημέρες, περιλαμβάνουν παρελάσεις σε κοστούμια, πολλά τρόφιμα και διαγωνισμούς ποίησης και διαλέκτου.

Ημέρα γιορτής του San Michele στις 29 Σεπτεμβρίου είναι μια μέρα του λαϊκού αγίου που γιόρτασε πολλά μέρη στην Ιταλία. Η πιο σημαντική γιορτή του San Michele ή του Αγίου Μιχαήλ είναι στο Ιερό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Ακρωτήριο Gargano της Απουλίας.

Ένα εβδομαδιαίο Φεστιβάλ Πατάτας διεξάγεται στη Μπολόνια , μια κορυφαία μαγειρική πόλη, κοντά στο τέλος του μήνα. Οι πατάτες της Μπολόνια θεωρούνται μεταξύ των καλύτερων στην Ιταλία.