Τουριστικός οδηγός του Τορίνο

Οι δοκιμές σοκολάτας συγκαταλέγονται στις κλήρωση για αυτή τη βορειοδυτική ιταλική πόλη

Το Τορίνο ή το Τορίνο είναι μια πόλη με πλούσια πολιτιστική ιστορία στην περιφέρεια Piedmont ( Piemonte ) της Ιταλίας μεταξύ του Po ποταμού και των λόφων των Άλπεων. Διάσημο για το Σινάτο του Τορίνο, ένα σημαντικό χριστιανικό τεχνούργημα, και τα φυτά αυτοκινήτων Fiat, η πόλη ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ιταλίας. Το Τορίνο παραμένει κόμβος επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Τορίνο δεν διαθέτει την τουριστική βιομηχανία που έχει η Ρώμη, η Βενετία και άλλα μέρη της Ιταλίας, αλλά είναι μια μεγάλη πόλη για να εξερευνήσετε κοντινά βουνά και κοιλάδες.

Και τα μπαρόκ καφέ και η αρχιτεκτονική του, οι εμπορικές περιπάτους των αγορών και τα μουσεία, δίνουν στο Τορίνο πολλά περιθώρια για να προσφέρει στον περιπετειώδη τουρίστα.

Θέση και μεταφορά στο Τορίνο

Το Τορίνο εξυπηρετείται από ένα μικρό αεροδρόμιο , Citta di Torino - Sandro Pertini, με πτήσεις από και προς την Ευρώπη. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο για πτήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται στο Μιλάνο, λίγο περισσότερο από μία ώρα μακριά με το τρένο.

Τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία παρέχουν μεταφορά από και προς το Τορίνο από άλλες πόλεις. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός είναι το Porta Nuova στο κέντρο της Piazza Carlo Felice. Ο σταθμός Porta Susa σερβίρει τρένα από και προς το Μιλάνο και συνδέεται με το κέντρο της πόλης και τον κεντρικό σταθμό με το λεωφορείο.

Το Τορίνο διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο τραμ και λεωφορείων που τρέχουν από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν επίσης ηλεκτρικά μίνι λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Τα εισιτήρια λεωφορείων και τραμ μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα tabacchi .

Τι να δείτε και να κάνετε στο Τορίνο

Τρόφιμα στο Πιεμόντε και το Τορίνο

Η περιοχή του Piemonte έχει μερικά από τα καλύτερα τρόφιμα στην Ιταλία. Περισσότεροι από 160 τύποι τυριών και διάσημα κρασιά όπως Barolo και Barbaresco προέρχονται από αυτήν την περιοχή, όπως και οι τρούφες, που είναι άφθονα το φθινόπωρο. Θα βρείτε εξαιρετικά αρτοσκευάσματα, ειδικά σοκολατάκια, και αξίζει να σημειωθεί ότι η έννοια της σοκολάτας για φαγητό όπως την γνωρίζουμε σήμερα (μπάρες και κομμάτια) προέρχεται από το Τορίνο. Η σάλτσα σοκολάτας-φουντουκιού, gianduja , είναι μια ειδικότητα.

Φεστιβάλ στο Τορίνο

Το Τορίνο γιορτάζει τον πολιούχο του Ιωσήφ στο Festa di San Giovanni στις 24 Ιουνίου με εκδηλώσεις όλη την ημέρα και μια τεράστια έκθεση πυροτεχνημάτων τη νύχτα.

Υπάρχει ένα μεγάλο φεστιβάλ σοκολάτας το Μάρτιο και πολλά φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχει μια αγορά δύο εβδομάδων και στην παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Τορίνο φιλοξενεί μια υπαίθρια συναυλία στην κεντρική πλατεία.