Καλοκαιρινό ταξίδι στην Ιταλία

Ο οδηγός σας για να γνωρίσετε ιταλικά τρόφιμα, φεστιβάλ και παραλίες

Για τους ταξιδιώτες που λατρεύουν τον ήλιο και τη θερμότητα, το καλοκαίρι μπορεί να είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ιταλία, όπου μπορείτε να απολαύσετε πολλή φωτεινή ηλιοφάνεια, να επισκεφθείτε μία από τις πολλές παραλίες της, να συμμετάσχετε σε καλοκαιρινό φεστιβάλ, να παρακολουθήσετε υπαίθριες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, το φως της ημέρας για τις πολλές περιπέτειές σας στο ζεστό κλίμα.

Το καλοκαίρι είναι το ύψος της τουριστικής περιόδου σε δημοφιλείς πόλεις όπως η Ρώμη, η Φλωρεντία και η Βενετία, των οποίων οι πλούσιοι πολιτισμοί και οι εκλεκτές γευστικές εμπειρίες προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν πραγματικά και να δοκιμάσουν την ομορφιά του ιταλικού ζωντανού, αν και αυτές οι πόλεις είναι αρκετά ζεστές και χωρίς αέρα -κατασκευή - οπότε βεβαιωθείτε ότι φορούσατε το φως!

Το καλοκαίρι στην Ιταλία μπορεί να είναι πολύ ζεστό, ειδικά στο νότο, και οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν πάνω από 100 βαθμούς για τις ημέρες στη σειρά. Το κλίμα είναι γενικά ξηρό, αλλά η κεντρική και η βόρεια Ιταλία μπορεί να είναι υγρές και οι καταιγίδες το απόγευμα δεν είναι ασυνήθιστες. Για να ξεφύγετε από τη ζέστη, οι επισκέπτες μπορούν να κατευθυνθούν στις παραλίες ή στα βουνά - βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τον Ιταλικό ταξιδιωτικό καιρό και τους τοπικούς μετεωρολογικούς σταθμούς προτού αρχίσετε να συσκευάζετε για το ταξίδι σας, ώστε να παραμείνετε δροσεροί ενώ ταξιδεύετε στη χώρα.

Συσκευασία για καλοκαίρι στην Ιταλία

Οι ιταλικές πόλεις μπορούν να ζεσταίνουν και να καταπνίγουν το καλοκαίρι, γι 'αυτό είναι σημαντικό για τους τουρίστες να πακετάρονται επαρκώς για την εποχιακή ζέστη, καθώς προετοιμάζονται για τις ξαφνικές καλοκαιρινές νύχτες και καταιγίδες που συμβαίνουν συχνά.

Θα θελήσετε να φέρετε ένα ελαφρύ πουλόβερ και σακάκι βροχής - ειδικά αν κατευθυνθείτε στα βουνά - καθώς και ένα μαγιό, σανδάλια και μερικά πουκάμισα με μανίκια. Επειδή οι Ιταλοί άνδρες και γυναίκες γενικά δεν φορούν σορτς γύρω από την πόλη εκτός από την παραλία, θα θελήσετε να φέρετε μερικά αναπνεύσιμα παντελόνια για τις περιπέτειές σας και στις πόλεις.

Υπάρχουν αρκετές υπαίθριες παραστάσεις και φεστιβάλ, καθώς και μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα, οπότε φροντίστε να συσκευάσετε μια ποικιλία ενδυμάτων, σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το τι σκοπεύετε να κάνετε στο ταξίδι σας. Τα ρούχα του Φεστιβάλ μπορούν να είναι άτυπα και πρέπει να είναι ελαφριά και δροσερά, καθώς τα περισσότερα φεστιβάλ είναι σε εξωτερικούς χώρους. Αν σκοπεύετε να διατηρήσετε το ταξίδι σας σε μεγάλο βαθμό σε κλειστούς χώρους σε τουριστικά αξιοθέατα και μουσεία, θα πρέπει να θυμάστε ότι πολλές ιταλικές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν κλιματισμό και πακέτα φωτός αλλά πιο επίσημα ρούχα για την περίσταση - πολλοί θρησκευτικοί χώροι δεν θα σας επιτρέψουν φορώντας σορτς ή πουκάμισα χωρίς μανίκια.

Καλοκαιρινά Φεστιβάλ στην Ιταλία

Παντού από τις μεγαλύτερες πόλεις μέχρι τα πιο μικρά χωριά, θα μπορείτε να βρείτε πληθώρα φεστιβάλ σε όλη την Ιταλία το καλοκαίρι. Ένα από τα πιο γνωστά από αυτά τα φεστιβάλ είναι ο αγώνας ιπποδρομιών Palio στη Σιένα, αλλά πολλές πόλεις κρατούν διαγωνισμούς για άλογα Palio και μεσαιωνικά φεστιβάλ είναι κοινά.

Τα σημαντικότερα φεστιβάλ τέχνης περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Jazz της Ουμβρίας και το Festival dei Due Mondi στο Spoleto. Συχνά θα βρείτε υπαίθριες παραστάσεις μουσικής και όπερας στην κεντρική πλατεία των πόλεων ή σε έναν ιστορικό χώρο όπως το Ρωμαϊκό Αρένα στη Βερόνα.

15 Αυγούστου, Ferragosto ή Ημέρα Κοίμησης της Θεοτόκου, είναι εθνική εορτή και πολλές επιχειρήσεις και καταστήματα θα κλείσουν. Θα βρείτε γιορτές σε πολλά μέρη της Ιταλίας, που περιλαμβάνουν συχνά μουσική, φαγητό και πυροτεχνήματα. Σε μεγάλες πόλεις όπως η Ρώμη και το Μιλάνο, ωστόσο, η πόλη θα αδειάσει καθώς οι Ιταλοί κατευθύνονται προς τις παραλίες και τα βουνά και θα βρείτε πολλά καταστήματα και εστιατόρια κλειστά για διακοπές.

Φροντίστε να δείτε τη λίστα των θερινών μουσικών φεστιβάλ στην Ιταλία ή να εξερευνήσετε τα μεμονωμένα ημερολόγια εκδηλώσεων του Ιουνίου , του Ιουλίου , του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου για μια πιο ολοκληρωμένη λίστα των φεστιβάλ που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και έναντι αμοιβής για το ταξίδι σας Ιταλία αυτό το καλοκαίρι.

Υπάρχουν επίσης αρκετές φεστιβάλ καλλιτεχνικών εκδηλώσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο , οπότε αν το θέατρο είναι κάτι περισσότερο από σας, φροντίστε να δείτε μερικά από αυτά, ενώ βρίσκεστε και στη χώρα.

Οι παραλίες και τα φαγητά της Ιταλίας το καλοκαίρι

Οι παραλίες της Ιταλίας γίνονται πολύ γεμάτες τις Κυριακές και τον Αύγουστο και το καλοκαίρι θεωρείται συνήθως υψηλή σε ξενοδοχεία κοντά στη θάλασσα. Ωστόσο, οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις έχουν ιδιωτικές παραλίες, όπου πληρώνετε μια χρέωση που συνήθως παίρνει μια καθαρή παραλία, ντουλάπα όπου μπορείτε να αφήσετε τα πράγματα σας, ένα σαλόνι, μια ομπρέλα στην παραλία, έναν καλό χώρο κολύμβησης, τουαλέτες και ένα μπαρ.

Οι περιοχές παιχνιδιού για παιδιά, συχνά με μικρές διαδρομές καρναβαλιού, επίσης ανοίγουν το καλοκαίρι. Κοντά στις δημοφιλείς παραλίες, θα βρείτε μπαρ και εστιατόρια με θαλασσινά με υπαίθρια καθίσματα και μικρά καταστήματα που πωλούν παραλιακές προμήθειες και αναμνηστικά. το καλοκαίρι, πολλές παραλιακές πόλεις συνδέονται με συχνά δρομολόγια πλοίων.

Το καλοκαίρι φέρνει επίσης νόστιμα φρέσκα λαχανικά και φρούτα στις πολλές πόλεις της Ιταλίας, το καθένα από τα καλύτερα απολαμβάνει στην κορυφή της καλλιεργητικής περιόδου. Ψάξτε για αφίσες που αναγγέλλουν μια Sagra ή τοπική έκθεση για να γιορτάσουν ένα συγκεκριμένο φαγητό, έναν φθηνό τρόπο για να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Φυσικά, το καλοκαίρι είναι ένας υπέροχος χρόνος για να απολαύσετε το gelato , το ιταλικό παγωτό, και τα τυπικά ιταλικά συρραπτικά είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.

Αν και το καλοκαίρι στην Ιταλία φέρνει μαζί του μια μεγάλη ποικιλία από εποχιακές καλλιέργειες, κάθε εποχή έχει τη δική του μοναδική γεύση παλέτα. Έτσι, εάν δεν είστε σίγουροι για την εποχή που σας ταιριάζει, επισκεφθείτε το άρθρο " Πότε να πάτε στην Ιταλία " για τα κυριότερα στιγμιάματα κάθε εποχής, συμπεριλαμβανομένου και του καθένα από τα ιθαγενή φρούτα και λαχανικά της Ιταλίας είναι έτοιμο για συγκομιδή!