Ιούνιος Φεστιβάλ στην Ιταλία

Ιταλικές Γιορτές, Διακοπές και Εκδηλώσεις τον Ιούνιο

Το καλοκαίρι φέρνει πολλά φεστιβάλ στην Ιταλία. Ψάξτε για αφίσες που αναγγέλλουν μια φέστα ή sagra καθώς ταξιδεύετε στην Ιταλία, ακόμη και σε μικρότερα χωριά. Πολλές ιταλικές πόλεις έχουν συναυλίες υπαίθριων μουσικών που ξεκινούν και τον Ιούνιο. Εδώ είναι μερικά από τα κυριώτερα σημεία του Ιουνίου.

Η ιταλική Festa della Repubblica ή η Ημέρα της Δημοκρατίας στις 2 Ιουνίου είναι εθνική εορτή που γιορτάζεται σε όλη την Ιταλία, αλλά το μεγαλύτερο φεστιβάλ είναι στη Ρώμη. Η γιορτή του Corpus Christi ή του Corpus Domini , 60 ημέρες μετά το Πάσχα, και η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στις 24 Ιουνίου γιορτάζονται σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Corpus Domini - Εδώ είναι καλές θέσεις για τα φεστιβάλ Corpus Domini.

Το Tuscan Sun Festival , ένα κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ τέχνης που συγκεντρώνει γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικούς για μια εβδομάδα μουσικής, τέχνης, κουζίνας, κρασιού και ευεξίας (στο παρελθόν στην Κορτόνα), πραγματοποιείται στη Φλωρεντία τον Ιούνιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μαγειρικής, εκθέσεις τέχνης, δεξιώσεις προετοιμασίας συναυλιών με τοπικά προϊόντα και κρασιά της Τοσκάνης.

Δείτε την Tuscan Sun Festival για τα δρομολόγια και τις πληροφορίες για τα εισιτήρια.

Η Luminara του Saint Ranieri γιορτάζεται στις 16 Ιουνίου στην Πίζα , την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ρανιέρι, πολιούχου της Πίζας. Ο ποταμός Άρνο, τα κτίρια που ευθυγραμμίζουν τον ποταμό και οι γέφυρες φωτίζονται με τις φλόγες των 70.000 λουίνι, με μικρά γυάλινα κεριά.

Φωτογραφίες και πληροφορίες

Η Ιστορική Κληρονομιά του Αγίου Ρανιέρι είναι η επόμενη μέρα, 17 Ιουνίου. Τέσσερα σκάφη, ένα από τα διαμερίσματα της Πίζας, έρχονται σε επαφή με το ρεύμα του ποταμού Άρνο. Όταν ένα σκάφος φτάνει στη γραμμή τερματισμού, ένας άνθρωπος ανεβαίνει ένα σχοινί 25 ποδιών για να φτάσει στη σημαία νίκης.

Ημέρα του Αγίου Ιωάννη ή Αγίου Ιωάννη, 24 Ιουνίου

Η γιορτή του San Giovanni Battista γιορτάζεται με εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Το Il Gioco del Ponte , το παιχνίδι της γέφυρας, πραγματοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου στην Πίζα. Σε αυτόν τον διαγωνισμό μεταξύ της βόρειας και της νότιας πλευράς του ποταμού Άρνο, οι δύο ομάδες προσπαθούν να σπρώξουν ένα τεράστιο καλάθι στο έδαφος της αντίπαλης πλευράς για να διεκδικήσουν την κατοχή της γέφυρας. Πριν από τη μάχη, υπάρχει μια τεράστια παρέλαση σε κάθε πλευρά του ποταμού με τους συμμετέχοντες στο κοστούμι περιόδου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κεραμικής έρχεται στο Montelupo στην Τοσκάνη την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ένα μεσαιωνικό Φεστιβάλ αναδημιουργείται στην πόλη Umbrian της Bevagna την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ dei Due Mondi, Φεστιβάλ δύο κόσμων, είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ καλλιτεχνικών παραστάσεων της Ιταλίας, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του κόσμου. Περιλαμβάνει συναυλίες, όπερες, μπαλέτα, ταινίες και τέχνη από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1958 από τον συνθέτη Gian Carlo Menotti με σκοπό να συγκεντρώσει τους παλιούς και νέους κόσμους της Ευρώπης και της Αμερικής.

Βρίσκεται στο Spoleto στην κεντρική περιοχή της Umbria της Ιταλίας.

Η ημέρα των Αγίων Πέτρο και Παύλο γιορτάζεται στις 29 Ιουνίου στη Ρώμη - δείτε τις εκδηλώσεις της Ρώμης τον Ιούνιο .