Εξερευνήστε Υπόγεια Θαύματα κάτω από τη Ρώμη

Η υπόλοιπη ιστορία της Ρώμης είναι εκεί, είναι ακριβώς υπόγειο

Ίσως ήσασταν στη Ρώμη . Έχετε δει πιθανώς το Κολοσσαίο, το Φόρουμ, περίπου δώδεκα εκκλησίες και το Βατικανό. Εάν ναι, έχετε γρατσουνίσει μόνο την επιφάνεια.

Στο υπόγειο, κάτω από το Κολοσσαίο βρίσκεται ένα κουνουπιέρικο από δωμάτια όπου προετοιμάζονταν τα γυαλιά που αμαυρώνουν το θάνατο. Κάτω από αυτό, οι αρχαιολόγοι έχουν ανασκάψει τα κρανία τίγρεων, καμηλοπαρδάλων, αρκούδων και άλλων ζώων που χρησιμοποιούνται στις παραστάσεις.

Και εκείνες οι εκκλησίες που επισκεφθήκατε για την αναγεννησιακή τέχνη πιθανότατα φιλοξενούν παγανιστικά μυστικά κάτω από τους ορόφους τους.

Βασιλική του San Clemente

Μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες που μπορείτε να κάνετε είναι να κατεβείτε στο υπόγειο κάτω από τη βασιλική του San Clemente του 12ου αιώνα. Εδώ υπάρχουν δύο επίπεδα ανασκαφών, το ένα αποκαλύπτει το σχέδιο μιας βασιλικής του 4ου αιώνα, και τα άλλα από τα ρωμαϊκά κτίρια του 1ου αιώνα. Σε ένα από αυτά είναι ένα τέλειο παράδειγμα ενός ναού του Μίθρα, ενός Περσικού Θεού που κατά πάσα πιθανότητα μετανάστευσαν στην Ιταλία με στρατιώτες και σκλάβους.

(Το καλοκαίρι η Βασιλική προσφέρει συναυλίες κλασικής μουσικής στην κλειστή εξωτερική αυλή, όπου θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Νέας Όπερας της Ρώμης, αν θέλετε να περάσετε μια μαγευτική βραδιά, βρείτε τις ημερομηνίες της συναυλίας που αναρτήθηκε έξω από τη Βασιλική. μπορούν να αγοράσουν εισιτήρια σε πολλά από τα μικρά tabacchi (καταστήματα τσιγάρων) απέναντι από το δρόμο.

Σε γενικές γραμμές, η λατρεία του Μίθρα είχε τις συναντήσεις και τα γεύματά του υπόγεια, οπότε αν δείτε ένα σημάδι σε ένα Μιθράειο, θα αντιπροσωπεύει συνήθως μια ευκαιρία να πάρει υπόγεια, όπως μπορείτε για παράδειγμα στην αρχαία Καμπανία στο Mithraeum di Capua.

Περίπτωση Romane del Celio

Κάτω από τη Βασιλική του Σ. Το Giovanni e Paolo είναι ένα συγκρότημα από ρωμαϊκά σπίτια που ανακαινίστηκαν από την Soprintendenza Archeologica di Roma και την Soprintendenza per Beni Artistici e Storici.

Ο Domus Aurea του Nero

Το τεράστιο ανάκτορο του Nero που ονομάζεται Domus Aurea βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης και αποκατάστασης, αλλά είναι δυνατή η επίσκεψη με κράτηση.

Να φτάσετε εκεί : Το Domus βρίσκεται στο Viale della Domus Aurea απέναντι από το Κολοσσαίο. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να βγάλετε το Metro LINE "B" στον σταθμό Colosseo.

Crypta Balbi

Οι επισκέπτες δείχνουν τα πολλά στρώματα του Crypta Balbi ως έναν τρόπο να βάλουν σε προοπτική τις δυνάμεις που έθαψαν την κλασική Ρώμη. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα τμήμα του Museo Nazionale Romano, όπου θα μάθετε για τα επίπεδα κατοχής που θα δείτε.

Νεκρόπολη - Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Εδώ είναι ένα αναγνωρισμένο site που χρειάζεται κάποια προγραμματισμό εκ των προτέρων για να επισκεφθείτε. Εκτός από διώροφα ψηλά μαυσωλεία, υπάρχει μια ολόκληρη πόλη κάτω από το Βατικανό.

Ο τάφος του Αγίου Πέτρου αναφέρεται ότι είναι εδώ, αλλά η ανασκαφή φαίνεται να έχει μπερδευτεί, εν μέρει λόγω του ύποπτα προσεκτικού ματιού του Βατικανού.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ιστορία στο διασκεδαστικό και ενημερωτικό «Όταν στη Ρώμη: ένα περιοδικό της ζωής στην πόλη του Βατικανού» του Robert J. Hutchinson.

Υπόγεια Ρώμη (Roma Sotteranea)

Υπάρχουν και άλλες υποσέλιδες επισκέψεις στη Ρώμη και μια τεράστια συλλογή πληροφοριών για σχεδόν όλα τα υπόγεια στη Ρώμη βρίσκεται στην Roma Sotteranea (Αγγλικά) η οποία διοργανώνει επίσης εκδρομές.

Η Roma Sotteranea έχει πρόσφατα ενημερώσει την ιστοσελίδα της και έχει επεκτείνει τις προσφορές γύρου. Τώρα μπορείτε να επισκεφτείτε πολλές τοποθεσίες, πάνω και κάτω από το έδαφος, συνήθως κλειστές στο κοινό μέσω της οργάνωσης, η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι η τεκμηρίωση και η εξερεύνηση υπόγειων αρχαιολογικών χώρων σε συνεργασία με τον Αρχηγό Αρχαιολογίας. Ακόμα κι αν δεν πηγαίνετε σε μια περιοδεία, μπορείτε να ανακαλύψετε πληθώρα πληροφοριών σε αυτόν τον ιστότοπο σχετικά με πολλές από τις "αόρατες πόλεις" που κρύβονται υπόγεια στη Ρώμη.

Προσφέρουν επίσης ένα ενημερωτικό δελτίο για τις δραστηριότητές τους.

Υπόγειες εκδρομές και εκδρομές κοντά στη Ρώμη

Πολλές πόλεις στο Λάτσιο και στην κοντινή περιοχή Umbria κάθονται στην κορυφή αρχαίων και πρόσφατων ανασκαφών στο σχετικά μαλακό βράχο tufa. Οι λαοί έχουν δημιουργήσει τα πάντα, από καταφύγια βόμβας σε κελάρια κρασιών, υπόγειες εκκλησίες σε χώρους περισυλλογής περιστεριών σε αυτές τις ανασκαφές - μερικές από τις οποίες απειλούν να καταρρεύσουν τις πόλεις που είναι κτισμένες πάνω τους.

Η Mary Jane Cryan περιγράφει πολλά από αυτά σε Μυστηριώδεις Υπόγειους Χώρους κοντά στη Ρώμη. Συνιστούμε την ορχήστρα του υπόγειου πάρκου Orvieto (μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους τάφους της Ετρουσκάνης κάπως κάτω από το λόφο από το Orvieto).