Εκδηλώσεις στη Ρώμη το Μάιο

Τι συμβαίνει στη Ρώμη τον Μάιο

Εδώ είναι τα φεστιβάλ και τα γεγονότα που συμβαίνουν κάθε Μάιο στη Ρώμη. Σημειώστε ότι η 1η Μαΐου, Ημέρα Εργασίας, είναι εθνική εορτή , τόσο πολλές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μουσείων και μερικών εστιατορίων, θα κλείσουν.

1 Μαΐου - Ημέρα Εργασίας

Το Primo Maggio είναι εθνική εορτή στην Ιταλία, τόσο πολλοί Ρωμαίοι είτε ξεκινούν έξω από την πόλη είτε μένουν για την τεράστια συναυλία στην Piazza San Giovanni, συνήθως ξεκινώντας από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζοντας μέχρι τα μεσάνυχτα.

Υπάρχουν συχνά διαμαρτυρίες διαμαρτυρίας, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν διαταραχές στις τοπικές μεταφορές. Οι περισσότεροι χώροι και τα μουσεία είναι κλειστά, αλλά μπορείτε ακόμα να περπατήσετε στη Via Appia Antica, όπου μερικές από τις κατακόμβες είναι συνήθως ανοιχτές ή επισκεφθείτε την αρχαία ρωμαϊκή περιοχή της Ostia Antica , σε μικρή απόσταση από τη Ρώμη. Φυσικά, υπαίθριοι χώροι όπως η Piazza Navona και η Φοντάνα ντι Τρέβι είναι πάντα ανοιχτοί.

Πρώτο Σαββατοκύριακο τον Μάιο - Open House Roma

Ξεναγήσεις κτιρίων και στούντιο αρχιτεκτονικής στη Ρώμη. Δωρεάν αλλά απαιτούμενες κρατήσεις μέσω του Open House Roma.

6 Μαΐου - Νέα Φρουρά του Βατικανού

Μια νέα ομάδα Ελβετικών φρουρών ορκίζεται στο Βατικανό κάθε 6η Μαΐου, ημερομηνία που σηματοδοτεί το σάκο της Ρώμης το 1506. Οι φρουροί ορκίζονται σε μια τελετή στην αυλή του Αγίου Δαμασκού μέσα στην πόλη του Βατικανού . Το ευρύ κοινό δεν προσκαλείται σε αυτή την τελετή, αλλά μια ματιά στο ορκωμοσία μπορεί να είναι δυνατή αν έχετε κάνει κράτηση για μια ιδιωτική ξενάγηση στο Βατικανό εκείνη την ημέρα.

Πρώιμα - μέχρι τα μέσα Μαΐου - Ιταλικό ανοιχτό τουρνουά τένις

Η Ρώμη φιλοξενεί το Internazionali BNL d'Italia, επίσης γνωστό ως Ιταλικό Όπεν, κάθε Μάιο στα γήπεδα τένις του Stadio Olimpico. Αυτή η εκδήλωση εννέα ημερών είναι το μεγαλύτερο τουρνουά τένις που προηγείται του γαλλικού ανοιχτού. Τόσοι πολλοί μεγάλοι αστέρες του τένις χρησιμοποιούν το Ιταλικό Όπεν ως προθέρμανση.

Mid-May - Νύχτα Μουσείων

Αυτό το ετήσιο γεγονός λαμβάνει χώρα σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Τα μουσεία είναι ανοιχτά τη νύχτα με ειδικές εκδηλώσεις και δωρεάν είσοδο, συνήθως ξεκινώντας στις 8 μ.μ. Δείτε το La Notte dei Musei.

Τώρα πρέπει να κάνουμε πολλά και στη Ρώμη τον Ιούνιο .