Πάρτε ένα παρεκκλήσι Sistine και το Μουσεία του Βατικανού πριν ή μετά τις ώρες

Πώς να δείτε το παρεκκλήσι Sixtine χωρίς τα πλήθη

Η επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού και στο παρεκκλήσι της Σιτιστού, όταν είναι κλειστά για το ευρύ κοινό, είναι μια αξέχαστη εμπειρία, μια φορά στη ζωή. Κατά τη διάρκεια των κανονικών ωρών λειτουργίας, τα Μουσεία του Βατικανού είναι σχεδόν πάντα γεμάτα, και η τεράστια μάζα των ανθρώπων μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώσετε σαν να περνάτε μέσα από τις πολλές γκαλερί και διάδρομους. Μεταξύ των πλήθους και της απεραντοσύνης των μουσείων, μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πλήρως η εμπειρία.

Tour Company Η Ρωμαϊκή Guy είναι μια από τις χούφτες της Ρώμης που μπορούν να αποκτήσουν προνομιακή πρόσβαση σε μικρές ομάδες στα Μουσεία του Βατικανού και στο παρεκκλήσι της Σιξτίνης. Ανάλογα με την περιήγηση που επιλέγετε, η ομάδα των 12 περίπου ατόμων μπορεί να είναι η μόνη στο παρεκκλήσι Sistine - μια καταπληκτική και σπονδυλωτή εμπειρία για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας. Οι ειδικοί οδηγοί του Roman Guy θα σας οδηγήσουν σε άλλες σημαντικές συλλογές μουσείων, επισημαίνοντας θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και παρέχοντας πληροφορίες για το περιβάλλον.

Το Ρωμαϊκό Guy Βατικανό και η εκδρομή Chapel Tour Sistine:

Η επίσκεψη με προνομιακή πρόσβαση είναι η VIP After Hours Tour, όταν είναι μόνο η μικρή σας ομάδα και ο ιδιωτικός σας οδηγός. Μια άλλη επιλογή, ο μικρός όμιλος Vatican Under the Evening Tour είναι διαθέσιμος τα βράδια της Παρασκευής. Η 3ωρη εκδρομή ξεκινά με τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στη συνέχεια συνεχίζει προς τα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι με οδηγό στην ιστορία της τέχνης και στο παρεκκλήσι της Σιξτίνης.

Το μουσείο είναι ανοιχτό τα βράδια της Παρασκευής, αλλά σε πολύ πιο περιορισμένο αριθμό ατόμων, επομένως θα είναι πολύ λιγότερο γεμάτο από ό, τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για τα πρώιμα ράφια, τα Προ-άνοιγμα Μουσεία του Βατικανού, το Παρεκκλήσι της Σιστίνας και το Private Tour Basilica του Αγίου Πέτρου ξεκινούν μία ώρα πριν από το άνοιγμα του χρόνου, ξεκινώντας από τα Μουσεία του Βατικανού και το Παρεκκλήσι της Σιστίνας και μετά συνεχίζοντας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Τα πλήθη θα είναι μικρότερα από ό, τι κατά τη διάρκεια των τακτικών ημερήσιων εκδρομών, αν και θα είναι πιο γεμάτο προς το τέλος της περιοδείας.

Άλλες εκδρομές ιδιωτικού μουσείου του Βατικανού

Οι μόνοι ξεναγοί που επιτρέπεται να οδηγήσουν πριν ή μετά από ώρες περιηγήσεις είναι αυτοί που είναι διαπιστευμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Πόλης του Βατικανού, οπότε δεν μπορούν όλες οι εταιρείες περιοδείας να παρέχουν πρόσβαση VIP. Context Travel, Select Italy και Italy With Us είναι μεταξύ των συνιστώμενων εταιριών που προσφέρουν υψηλού επιπέδου, ιδιωτικές περιηγήσεις μετά το ωράριο των Μουσείων του Βατικανού και του Παρεκκλησιού της Σιστίνας.

Τα Μουσεία του Βατικανού κατά μέσο όρο 20.000 επισκέπτες ανά ημέρα, λαμβάνοντας έτσι μια προνομιακή περιήγηση εισόδου είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε. Αυτές οι εκδρομές θα πρέπει να κρατηθούν τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα. Σημειώστε ότι τα Μουσεία και το Παρεκκλήσι είναι μέρος της Καθολικής Εκκλησίας και απαιτείται σωστό φόρεμα - τα γόνατα και οι ώμοι πρέπει να καλύπτονται και τα καπέλα πρέπει να αφαιρούνται.

Τα Μουσεία του Βατικανού:

Με περισσότερα από 1400 δωμάτια, τα Μουσεία του Βατικανού είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου. Ο Πάπας Ιούλιος Β 'ήταν προστάτης των καλλιτεχνών της Αναγέννησης και άνοιξε για πρώτη φορά το πρώτο μουσείο στις αρχές του 16ου αιώνα για να στεγάσει την ιδιωτική του συλλογή. Νέοι πάπες προστέθηκαν στις συλλογές τους και τώρα υπάρχει ένα εκπληκτικό ποσό τέχνης, που εκτείνεται σε 3.000 χρόνια ιστορίας και πολιτισμού, που εμφανίζεται στα μεσαιωνικά μουσεία και στις γκαλερί.

Το παρεκκλήσι της Σιξτίνης:

Το περίφημο παρεκκλήσι της Σιστίνας χτίστηκε από το 1473-1481 ως ιδιωτικό παρεκκλήσι του παπά και τον τόπο διεξαγωγής εκλογής του νέου παπά από τους καρδινάλους. Ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγραφίζει τις φανταστικές οροφές και τις τοιχογραφίες με τις κεντρικές σκηνές στο ανώτατο όριο που απεικονίζουν τη δημιουργία και την ιστορία του Νώε, έργο που τον πήρε περισσότερο από 4 χρόνια. Η ζωγραφική τοιχογραφίες ήταν μια νέα εμπειρία για τον Μιχαήλ Άγγελο και εφάρμοσε τις γνώσεις του για τη γλυπτική στη ζωγραφική του, κάνοντας φιγούρες να είναι συμπαγείς και γλυπτικές, αλλά και πιο ζωντανές.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου:

Η βασιλική του Αγίου Πέτρου, που χτίστηκε στη θέση μιας παλαιότερης εκκλησίας που καλύπτει τον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε, οπότε η ξενάγηση είναι πολύ χρήσιμη για να κατανοήσετε όλα αυτά.

Πολλά σημαντικά έργα τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης Pieta του Μιχαήλ Άγγελο, βρίσκονται στην εκκλησία. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους τάφους του Πάπα.

Μετάβαση στα μουσεία του Βατικανού:

Η είσοδος των Μουσείων του Βατικανού βρίσκεται ανάμεσα στις στάσεις Cipro και Ottaviano στη γραμμή του μετρό Α (κόκκινη γραμμή). Το λεωφορείο 49 σταματά κοντά στην είσοδο και το τραμ 19 σταματάει επίσης κοντά. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς το Μουσείο Βατικανή . Αν πάρετε ταξί, βεβαιωθείτε ότι τα μουσεία του Βατικανού πέφτουν κοντά στην είσοδο, η οποία δεν βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Πού να μείνετε κοντά στο Βατικανό:

Για τις περιηγήσεις πριν και μετά από ώρες, μπορεί να είναι βολικό να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο της Ρώμης ή δίπλα στο Βατικανό. Δείτε τα κορυφαία μέρη για διαμονή από την πόλη του Βατικανού .

Άρθρο που ενημερώθηκε από την Elizabeth Heath.

Ο αρχικός συγγραφέας έλαβε δωρεάν περιήγηση για λόγους αναθεώρησης.