Η πιο γλυκιά μέρα - Εθνική γιορτή που ιδρύθηκε στο Κλίβελαντ

Η πιο γλυκιά μέρα, που παρατηρήθηκε στο τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, ξεκίνησε στο Κλίβελαντ το 1922 από τον υπάλληλο της καραμέλας και φιλανθρωπικό, τον Herbert Birch Kingston ως έναν τρόπο να δώσει κάτι ή να κάνει κάτι ωραίο σε αυτούς που είναι λιγότερο τυχεροί από εμάς. Αρχικά αποκαλούμενη "Η πιο γλυκιά μέρα της χρονιάς", η πιο γλυκιά μέρα εξελίχθηκε σε ρομαντικές διακοπές, όπως την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ιστορία

Η πρώτη γλυκιά μέρα βγήκε από την επιθυμία ενός ανθρώπου να κάνει κάτι "γλυκό" για τα ορφανά και τους ατυχείς κατοίκους του Κλήβελαντ.

Με τη βοήθεια των αστέγων κινηματογράφου, η Theda Bara και η Ann Pennington, Herbert Birch Kingston, παρέδωσαν χιλιάδες κουτιά καραμελών σε όλη την πόλη. Ξεκίνησε το 1922, οι αργίες, που παρατηρήθηκαν στο τρίτο Σάββατο κάθε μήνα, έγιναν δημοφιλείς κατά τη διάρκεια των δύσκολων οικονομικών περιόδων της Μεγάλης Ύφεσης.

Η πιο γλυκιά μέρα σήμερα

Αν και ξεκίνησε ως περιφερειακές διακοπές, οι Κλίβελαντς έλαβαν το έθιμο μαζί τους καθώς μετακόμισαν σε όλη τη χώρα. Σήμερα, το Οχάιο εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας στις πωλήσεις καρτών Sweetest Day, αλλά άλλα κράτη στην πρώτη λίστα περιλαμβάνουν την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλώριδα. Με τα χρόνια, οι διακοπές έχουν εξελιχθεί σε μια μέρα για να γιορτάσουν την ρομαντική αγάπη, παρόμοια με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Τι να κάνετε για την πιο γλυκιά μέρα

Τυπικές δραστηριότητες Sweetest Day περιλαμβάνουν βόλτα στο δείπνο και πίνοντας κρασί σε ένα ειδικό εστιατόριο ή δίνοντας σοκολάτες, λουλούδια ή ευχετήριες κάρτες. Πράγματι οτιδήποτε "ειδικό" είναι ένα κατάλληλο δώρο ή δραστηριότητα για την πιο γλυκιά μέρα.