Ένας οδηγός για πρώτη φορά επισκέπτη στη Σιγκαπούρη

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον μικρότερο - και πλουσιότερο - ταξιδιωτικό προορισμό της Νοτιοανατολικής Ασίας

Θα σκέφτεστε ότι ένα μικρό έθνος το μέγεθος μιας μέσης αμερικανικής πόλης θα ήταν εύκολο να γνωρίσει με μια ματιά, αλλά η Σιγκαπούρη ειδικεύεται στην αψηφία των προσδοκιών.

Το σπίτι στο καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου, μερικά από τα πιο εκπληκτική αρχιτεκτονική της Ασίας και μια νόστιμη σίτιση που δανείζεται από τις κορυφαίες μαγειρικές παραδόσεις των γειτόνων της, η Σιγκαπούρη προσφέρει μια πλήρη ταξιδιωτική εμπειρία δυσανάλογη προς το μέγεθός της.

Ακριβός? Ναι, αν είστε αποδήμων, αλλά η μεταφορά, η διαμονή και η τραπεζαρία μπορεί να είναι φθηνή για καταλαβαίνω ταξιδιώτες.

Πάρα πολύ ανεπτυγμένο; Τα πάρκα και τα φυσικά καταφύγια αποτελούν το 40% της γης της Σιγκαπούρης. Καταθλιπτικός? Μετά βίας; Η Σιγκαπούρη είναι ένα δημιουργικό κέντρο όπου οι νόμοι δίνουν στους ντόπιους καλλιτέχνες πιο ελεύθερο να εκφραστούν.

Οι πρώτοι επισκέπτες στη Σιγκαπούρη έχουν πολλές προσδοκίες να αποσυμπιέσουν: ξεκινήστε τη διαδικασία με τις πληροφορίες που παρέχουμε παρακάτω.

Τι πρέπει να συσκευάσω για το ταξίδι μου στη Σιγκαπούρη;

Η έλλειψη αιολικής ενέργειας της Σιγκαπούρης και η υψηλή θερμοκρασία και υγρασία μπορεί να αποτελέσει σοκ για τους επισκέπτες που χρησιμοποιούνται για πιο δροσερά κλίματα.

Δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι τα κλιματιστικά είναι συνήθης σε όλο το νησί. Ο καθυστερημένος ιδρυτής της Σιγκαπούρης, Lee Kuan Yew, δήλωσε ότι ο κλιματισμός είναι "μία από τις εφευρέσεις σήματος της ιστορίας". Κάνετε όπως οι ντόπιοι, και αποφύγετε το περπάτημα πάρα πολύ στο ύπαιθρο, αν μπορείτε - τα κλιματιστικά υπάρχουν για κάποιο λόγο!

Εξετάστε την υγρασία και τις περιστασιακές βροχές των μουσώνων όταν συσκευάζετε ρούχα για το ταξίδι σας στη Σιγκαπούρη .

Φορέστε χαλαρά και ελαφριά καλοκαιρινά ρούχα όταν βρίσκεστε στην πόλη. Αν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, η έξυπνη περιστασιακή είναι συχνά αποδεκτή, εκτός εάν παρακολουθείτε επίσημο δείπνο. Τα σακάκια και οι δεσμοί εξακολουθούν να είναι δύσκολοι για επαγγελματικές συναντήσεις, με την περίεργη εξαίρεση εδώ και εκεί.

Η Σιγκαπούρη είναι ακριβή να επισκεφθεί;

Το επίσημο νόμισμα της Σιγκαπούρης είναι το δολάριο της Σιγκαπούρης (SGD) και διαιρείται σε 100 σεντ.

Τα ξένα νομίσματα, οι ταξιδιωτικές επιταγές και οι προσωπικές επιταγές μπορούν να αλλάξουν στις περισσότερες τράπεζες και στους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές χρημάτων . Τα ΑΤΜ μπορούν να βρεθούν σε όλη τη Σιγκαπούρη και οι μεγάλες πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές.

Η πρώτη θέση στη Σιγκαπούρη σημαίνει επίσης υψηλές τιμές σε γενικές γραμμές , σε σύγκριση με τα έξοδα ταξιδίου στην υπόλοιπη περιοχή. Ταξιδεύοντας σε έναν σφιχτό προϋπολογισμό στη Σιγκαπούρη είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά όχι εντελώς αδύνατο. Διαβάστε για τα χρήματα της Σιγκαπούρης, οι τράπεζες, οι χρηματιστές και άλλα χρήματα συμβουλές σε αυτό το άρθρο σχετικά με τα χρήματα της Σιγκαπούρης .

Θα χρειαστώ μια βίζα για να πετάξω στη Σιγκαπούρη;

Οι κάτοχοι αμερικανικών διαβατηρίων επιτρέπεται να εισέλθουν στη Σιγκαπούρη σε μια επίσκεψη. Ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί: θα επιτρέπεται μόνο στη Σιγκαπούρη εάν το διαβατήριό σας είναι έγκυρο για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξη και πρέπει να αποδεικνύεται η μετάβαση ή η επιστροφή. Για μια πληρέστερη λίστα των απαιτήσεων θεώρησης, ανατρέξτε στον ιστότοπο της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Σημείων Ελέγχου της Σιγκαπούρης.

Η Σιγκαπούρη είναι μια από τις πιο εύκολες χώρες για να ταξιδέψει, δεδομένης της κεντρικής της θέσης στη Νοτιοανατολική Ασία και της αφθονίας των αεροπορικών συνδέσεων προϋπολογισμού για την υπόλοιπη περιοχή. Το αεροδρόμιο Changi δεν είναι μόνο η διεθνής πύλη στη Σιγκαπούρη, είναι επίσης ένα σημαντικό κέντρο ταξιδιού μεταξύ της Ασίας και του υπόλοιπου κόσμου.

Είναι ασφαλής η Σιγκαπούρη;

Όπως αρμόζει σε μια χώρα πρώτου κόσμου, η Σιγκαπούρη είναι ένας πολύ ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός, ένας από τους πιο φιλικούς προς την οικογένεια προορισμούς στην περιοχή . Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας της κυβέρνησης, που υποκινήθηκαν για πρώτη φορά από τη συνεχιζόμενη απειλή της τρομοκρατίας στη Νοτιοανατολική Ασία, εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη φήμη της Σιγκαπούρης ως ασφαλούς προορισμού.

Η φήμη της Σιγκαπούρης είναι εν μέρει συγκρατημένη από το γεγονός ότι έχει τους αυστηρότερους νόμους για τα βιβλία - που καλύπτουν όχι μόνο τα ναρκωτικά αλλά και τον βανδαλισμό και την πολιτική δραστηριότητα. Οι τουρίστες που συμπεριφέρονται άσχημα στη Σιγκαπούρη πρέπει να αναμένουν ότι ο νόμος θα κατέβει σκληρά στις φασαρίες τους.

Η κατανάλωση αλκοόλ στη Σιγκαπούρη δεν απαγορεύεται, αλλά οι πρόσφατοι κανόνες έχουν περιορίσει τις περιοχές όπου μπορείτε να πιείτε στο περιεχόμενο της καρδιάς σας. Τα κέντρα hawker της Σιγκαπούρης δεν έχουν σταματήσει να πωλούν μπύρα, αλλά οι πάγκοι στο Geylang και στη Μικρή Ινδία έχουν αυστηρότερους κανόνες από το συνηθισμένο.

Ο νόμος της Σιγκαπούρης μοιράζεται τη δρακόντεια στάση έναντι των ναρκωτικών που είναι κοινά στη Νοτιοανατολική Ασία . Το αυστηρό νόμο περί κατάχρησης των ναρκωτικών της χώρας τιμωρεί την κατοχή ακόμη και μικρών ποσοτήτων παράνομων ναρκωτικών και προβλέπει την εκτέλεση εάν είστε πιασμένοι με μεγάλες ποσότητες ελεγχόμενων ουσιών. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε: Νόμοι περί ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη .

Πώς μπορώ να φτάσω στη Σιγκαπούρη;

Το ταξίδι στη Σιγκαπούρη είναι αρκετά εύκολο αν έχετε το κρέμασμα της οδήγησης του λεωφορείου και της αμαξοστοιχίας, ειδικά εάν έχετε μια κάρτα EZ-Link για να πληρώσετε το δρόμο σας. Η κάρτα EZ-Link είναι μια κάρτα χωρίς επαφές που μπορείτε να αγοράσετε (και να συμπληρώσετε) σε οποιοδήποτε κατάστημα 7-Eleven, το οποίο ισχύει σε οποιοδήποτε λεωφορείο και τρένο στο νησί.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, μεταβείτε στο GoThere.sg (επίσημος ιστότοπος), ένας ιστότοπος που σας επιτρέπει να εισάγετε τα αρχικά και τα τελικά σημεία σας σε απλά αγγλικά και στη συνέχεια να δημιουργήσετε μια διαδρομή ταξιδιού χρησιμοποιώντας σιδηροδρομικά και λεωφορεία .

Για χρήστες smartphone, χρησιμοποιήστε την επίσημη εφαρμογή My Transport Singapore (Android | iTunes) της Αρχής Χερσαίων Μεταφορών, για να υπολογίσετε τον καλύτερο τρόπο μεταξύ των στάσεων.

Πού πρέπει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχείο / ξενώνα στη Σιγκαπούρη;

Υπάρχει ένα ξενοδοχείο στη Σιγκαπούρη για κάθε προϋπολογισμό, αν και θα πρέπει να περιμένετε ότι τα καταλύματα γύρω από το ξενοδοχείο βρίσκονται στην υψηλότερη τιμή-σοφός.

Για τα δωμάτια των τεσσάρων αστέρων, ελέγξτε τις επιλογές σας στο Marina Bay και στο Orchard, μεταξύ των οποίων ιστορικά ξενοδοχεία όπως το Raffles Hotel και τα νεοσυσταθέντα θαύματα όπως το Marina Bay Sands . Balestier Road , Katong, Joo Chiat και Little India είναι καλύτερα γνωστά για τους backpacker και τους προϋπολογισμούς σκάβουν.

Διαβάστε αυτή τη λίστα με ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης, ταξινομημένα ανά γειτονιά . για φθηνότερες επιλογές, ελέγξτε αυτή τη λίστα με τα ξενοδοχεία του προϋπολογισμού της Σιγκαπούρης .

Τι μπορώ να κάνω στη Σιγκαπούρη;

Το έδαφος γύρω από τη Σιγκαπούρη προσφέρει μια ποικιλία δραστηριοτήτων που απειλούν το μικρό μέγεθος του έθνους.

Οι διαφορετικές, ξεχωριστές γειτονιές της Σιγκαπούρης αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές της εθνικής εμπειρίας: πατρίδα για διαφορετικές εθνοτικές ταυτότητες , αρχαία καταστήματα που τρίβουν αγκώνες με καταστήματα hipster ( Joo Chiat και Tiong Bahru ), hotspots ξενοδοχείων και εμπορικών κέντρων που φιλοξενούν τις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως ( Orchard Road ) ένας ορίζοντας απ 'ευθείας από τα Jetsons που ανέβαινε από ένα πρώην βρετανικό αποικιακό λιμάνι ( Marina Bay και τα ορόσημα του όπως το Marina Bay Sands και το Singapore Flyer ).

Οι τουρίστες οποιουδήποτε προϋπολογισμού μπορούν να βρουν πολλά για να εξερευνήσουν πολλά εμπορικά κέντρα της πόλης , γεμίζοντας σε ένα από τα πολλά κέντρα hawker της Σιγκαπούρης, ή sunning στην παραλία στο μικρότερο θέρετρο νησί στα νότια της, Sentosa.

Για μια περίληψη των αξιοθέατα της Σιγκαπούρης και περιπέτειες για να δικαιολογήσει το επόμενο ταξίδι σας, διαβάστε αυτή τη λίστα των κορυφαίων λόγων για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη .

Η Σιγκαπούρη έχει πάρκα ή άγρια ​​φύση;

Η προσεκτική διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του νησιού έχει αφήσει τη Σιγκαπούρη με το εκτιμώμενο 47% του πάρκου, που περιβάλλει κυρίως τις τεχνητές δεξαμενές.

Το MRT της Σιγκαπούρης σταματά ακριβώς μπροστά από τους Βοτανικούς Κήπους της Σιγκαπούρης των 74 στρεμμάτων, τον μοναδικό τόπο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Αυτό το πάρκο ιδρύθηκε το 1859, που χτίστηκε από Βρετανούς αποικιοκράτες σύμφωνα με το αγγλικό τοπικό κίνημα της εποχής. Σήμερα, πάνω από 6.500 είδη φυτών καλύπτουν ένα όμορφα περιποιημένο πάρκο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εμπορική περιοχή Orchard.

Μεγαλύτερα πάρκα, όπως το φυσικό πάρκο Bukit Timah των 163 εκταρίων και το αμπελώνα Sungei Buloh των 202 εκταρίων, μπορούν να βρεθούν πιο μακριά από το κέντρο της πόλης. Επισκεφθείτε το πρώην για το ύψος 25 μέτρων του TreeTop Walk που διασχίζει το θόλο του δάσους. επισκεφθείτε τον τελευταίο για τα μανγκρόβια του που φιλοξενούν μια εκπληκτική ποικιλία αποδημητικών πτηνών.

Η Σιγκαπούρη είναι πρωτοπόρος στον κόσμο των ζωολογικών κήπων, με μέρη όπως ο Ζωολογικός Κήπος της Σιγκαπούρης, το πάρκο Jurong Bird Park και το Singapore Night Safari που σας προσφέρουν μια κοντινή ματιά σε μερικά από τα πιο απειλούμενα ζώα στον κόσμο, που στεγάζονται σε ανθρώπινα ανοιχτά περιβόλια.

Τι φεστιβάλ έχει η Σιγκαπούρη στο ημερολόγιό της;

Το κοινωνικό ημερολόγιο της Σιγκαπούρης διατηρεί το νησί ενδιαφέρον όλο το χρόνο, με εκδηλώσεις όπως το κινεζικό νέο έτος και το Σαββατοκύριακο της Formula One .

Η χώρα μοιράζεται πολλά από τα κορυφαία φεστιβάλ της με εκείνα στην υπόλοιπη περιοχή : οι Σιγκαπούνοι εορτάζουν τη μουσουλμανική εορταστική περίοδο του Ραμαζανιού , όπως και άλλες μουσουλμανικές χώρες στη Νοτιοανατολική Ασία. ομοίως, η χώρα ρίχνει ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα φεστιβάλ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στον κόσμο στο τέλος του έτους.

Για μια πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση, διαβάστε τη λίστα των φεστιβάλ της Σιγκαπούρης για να σχεδιάσετε το ταξίδι σας γύρω.

Τι - και πού - τρώω στη Σιγκαπούρη;

Σίγουρα, μπορείτε να ξοδέψετε ένα νομισματοκοπείο στα πολυάριθμα εστιατόρια της Σιγκαπούρης, αλλά υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο η χώρα αυτή αποτελεί μία από τις καλύτερες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας για τροφή στο δρόμο . Τα γήπεδα φαγητού γνωστά ως "κέντρα hawker" εξυπηρετούν μια μεγάλη ποικιλία από ασιατικά πιάτα, παρά τη γενική έλλειψη ατμόσφαιρας και κλιματισμού.

Το ευρύτατο φαγητό της Σιγκαπούρης αντικατοπτρίζει τον πολυπολιτισμικό συνδυασμό του πληθυσμού της Σιγκαπούρης. Το ινδικό biryani στέκεται σε δύσκολους δυτικούς καπνούς για φαγητό και στάβλους στα περισσότερα μέρη. Σε οποιοδήποτε κορυφαίο κέντρο hawker της Σιγκαπούρης , οι τουρίστες ανακατεύονται με εργατικά stiffs για πρωινό στο roti kaya , ή γεμίζουν τα πρόσωπά τους με τα καντονέζικα, Hokkien, ινδικά, μαλαισιακά και "δυτικά" τρόφιμα.

Οι τιμές είναι χαμηλές ($ 5 αγοράζει ένα μεγάλο γεύμα) και μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε μια μπύρα Tiger για να πάτε με το γεύμα σας για λίγο περισσότερο.

Είναι τα ψώνια στη Σιγκαπούρη αξίζει τον κόπο;

Ναι είναι - πηγαίνετε σε οποιαδήποτε από τις κορυφαίες εμπορικές συνοικίες της Σιγκαπούρης και θα συμμετάσχετε στο ανεπίσημο εθνικό άθλημα του έθνους!

Υπάρχει μια πώληση σχεδόν κάθε μήνα (η μεγαλύτερη είναι η Μεγάλη Σιγκαπούρη Πώληση τον Αύγουστο), και οι αγοραστές μπορούν να κάνουν πολλή δουλειά είτε κοιτάζουν μέσα από τους shophouses στην Chinatown είτε επισκέπτοντας τα premium καταστήματα κατά μήκος του Orchard Road .

Οι τουρίστες μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων για τις αγορές τους στο αεροδρόμιο, επιτρέποντας πρακτικά αφορολόγητες αγορές για οποιονδήποτε ταξιδιώτη με κάρτα εισόδου.

Θα μάθετε περισσότερα όταν διαβάζετε τον οδηγό μας για ψώνια στη Σιγκαπούρη .