Πώς οι κάρτες EZ-Link σας επιτρέπουν να ταξιδεύετε φτηνά στη Σιγκαπούρη

Εύκολη πρόσβαση, φτηνότερες τιμές στα λεωφορεία της Σιγκαπούρης και το σύστημα MRT

Να πάρει γύρω από τη Σιγκαπούρη είναι απίστευτα εύκολο - και εκπληκτικά φθηνά.

Το σύστημα MRT της Σιγκαπούρης (light rail) πηγαίνει σχεδόν παντού στο νησί. Το σύστημα λεωφορείων του είναι εύκολο να καταλάβει και να οδηγήσει. Και το λεωφορείο και το MRT χρησιμοποιούν ένα ενιαίο σύστημα επικοινωνίας χωρίς χρέωση: την κάρτα EZ-Link.

Εάν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τη χταπόδι κάρτα του Χονγκ Κονγκ , χρησιμοποιώντας το EZ-Link είναι παιχνίδι παιδιού: μόλις προχωρήσετε σε ένα λεωφορείο ή πριν μπορέσετε να εισέλθετε στην πλατφόρμα MRT, απλά πατήστε την κάρτα σε μια επιτροπή στην είσοδο.

Καθώς αποβιβάζεστε από το λεωφορείο ή αφήνετε μια πλατφόρμα MRT, πιέζετε έναν άλλο πίνακα για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή.

(Να θυμάστε: Αν παραλείψετε να βγείτε έξω καθώς βγαίνετε από την πλατφόρμα λεωφορείου ή MRT, θα χρεωθείτε με τον μέγιστο ναύλο ταξιδιού.)

Η κάρτα EZ-Link έχει αποθηκευμένο υπόλοιπο που χρεώνεται αυτόματα καθώς πατάτε την κάρτα στα πλαίσια. Η κάρτα έχει μια τιμή SGD 10 σε αυτήν όταν την αγοράζετε. μπορείτε να φορτώνετε περιοδικά ("συμπληρώστε") νέα αξία σε αυτό όταν τρέχετε χαμηλά. (Περισσότερες πληροφορίες για το τοπικό νόμισμα εδώ: Singapore Money .)

Πλεονεκτήματα της χρήσης κάρτας EZ-Link

Το EZ-Link είναι μια κάρτα χωρίς επαφή, οπότε δεν χρειάζεται να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε υποδοχή για να λειτουργήσει - απλά κρατήστε την κάρτα ενάντια στον πίνακα και το υπόλοιπο αφαιρείται αυτόματα από το σύστημα.

Πολλοί Σιγκαπούνοι δεν παίρνουν ακόμη την κάρτα από τα πορτοφόλια τους πια. η κάρτα μπορεί να "διαβαστεί" από την οθόνη ακόμα και αν είναι μέσα στο πορτοφόλι σας. (Η κάρτα θα έπρεπε να είναι μάλλον κοντά στην επιφάνεια του πορτοφολιού για να λειτουργήσει αυτό, όμως!)

Οικονομίες. Η κάρτα EZ-Link είναι φθηνότερη από τη χρήση της αλλαγής, υποθέτοντας ότι παραμείνετε στη Σιγκαπούρη αρκετό καιρό για να αντισταθμίσετε τη μη επιστρεπτέα χρέωση της κάρτας SGD 5. Κατά μέσο όρο, η χρήση μιας κάρτας EZ-Link κοστίζει περίπου 0,77 δολάρια ΗΠΑ λιγότερο ανά ταξίδι σε σύγκριση με τη χρήση μετρητών. αυτό προσθέτει καθώς κάνετε περισσότερα ταξίδια χρησιμοποιώντας το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας της Σιγκαπούρης.

Οι χρήστες της κάρτας EZ-Link λαμβάνουν επίσης επιπλέον έκπτωση 0,25 της SGD όταν μεταφέρουν μεταξύ λεωφορείου και MRT ή αντιστρόφως. Αυτοί οι λόγοι είναι γιατί η λήψη μιας κάρτας EZ-Link αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επιβίωσης της Σιγκαπούρης σε έναν προϋπολογισμό .

Αυτές οι εξοικονομήσεις δεν είναι πολύ χρήσιμες αν δεν μείνετε αρκετά για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών σε τακτική βάση. καθώς το SGD 5 του κόστους της κάρτας δεν επιστρέφεται, μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα χρήματα εάν χρησιμοποιήσετε μετρητά κατά τη διάρκεια διαμονής δύο έως τριών ημερών στη Σιγκαπούρη.

Ευκολία. Με μια κάρτα EZ-Link, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πόσο κοστίζει ο ναύλος από τόπο σε τόπο. το σύστημα μόλις αφαιρεί το σύνολο από το υπόλοιπο της κάρτας σας καθώς πηγαίνετε μαζί. Εάν το υπόλοιπο της κάρτας σας είναι πολύ χαμηλό, η συσκευή ανάγνωσης καρτών θα αναβοσβήνει πράσινο-πορτοκαλί όταν σπρώξετε την κάρτα πάνω από αυτήν.

Χωρίς μια κάρτα EZ-Link, θα πρέπει να μεταφέρετε πολλές εναλλακτικές αλλαγές καθώς ταξιδεύετε. τα λεωφορεία αποδέχονται μόνο την ακριβή αλλαγή και θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε ένα εισιτήριο κάθε φορά που εισέρχεστε σε ένα σταθμό MRT.

Αγοράστε μια κάρτα EZ-Link

Μπορείτε να αγοράσετε μια κάρτα EZ-Link πέρα ​​από τον πάγκο σε οποιοδήποτε σταθμό MRT, ανταλλαγή λεωφορείων ή 7-Eleven στη Σιγκαπούρη. Η κάρτα EZ-Link κοστίζει το SGD 15 - το SGD 5 καλύπτει το κόστος της κάρτας (και δεν επιστρέφεται) και το SGD 10 είναι ένα αναλώσιμο ποσό που πρέπει να "συμπληρωθεί" καθώς η κάρτα είναι χαμηλή.

Η κάρτα δεν θα λειτουργήσει εάν η αποθηκευμένη τιμή πέσει κάτω από το SGD 3. μπορείτε να προσθέσετε αξία στην κάρτα σε οποιονδήποτε σταθμό MRT, στην ανταλλαγή λεωφορείων ή στο κατάστημα 7-Eleven. Η κάρτα μπορεί να αποθηκεύσει μέγιστη τιμή 500 SGD.

Σιγκαπούρη Τουριστικό Πεδίο

Για layovers ή σε άλλες πολύ σύντομες παραμονές, το Singapore Tourist Pass είναι μια κατάλληλη εναλλακτική λύση για τις κάρτες EZ-Link. Είναι μια κάρτα επαφής χωρίς αποθήκευση με δύο σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι της κάρτας EZ-Link:

Το ταξιδιωτικό δελτίο της Σιγκαπούρης κοστίζει το SGD 18, το SGD 26 και το SGD 34 για μονοήμερες, δύο και τρεις ημέρες αντίστοιχα. Η τιμή περιλαμβάνει μια επιστρεπτέα κατάθεση SGD 10 η οποία θα επιστραφεί μόλις αποκαταστήσετε την κάρτα εντός πέντε ημερών από την έκδοση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Τουριστικό Pass της Σιγκαπούρης (με πληροφορίες για το πού θα τα αγοράσετε), επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα τους: Singapore Tourist Pass.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να φτάσετε από το σημείο Α στο Β στη Σιγκαπούρη, χρησιμοποιήστε το GoThere.SG, εισάγετε μια αναζήτηση απλού γλωσσικού συστήματος για να δείτε μια αναλυτική περιγραφή του συνδυασμένου ταξιδιού με τρένο-λεωφορείο (με επιλογή ταχύτερης ή φθηνότερης διαδρομής).