Εάν έχετε συλληφθεί στο Φοίνιξ, εδώ είναι αυτό που πρέπει να ξέρετε

Να ξερεις τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ

Ελπίζω να μην συλληφθείτε ποτέ, αλλά αν συμβεί αυτό, πρέπει να καταλάβετε κάποιες βασικές αρχές. Από την άποψη του ατόμου που συνελήφθη, αυτό που συμβαίνει πριν από την κράτηση είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί στη σημαντική χρονική περίοδο αμέσως μετά τη σύλληψή σας στο Φοίνιξ. Σημειώστε ότι παρόλο που κάθε υπηρεσία επιβολής του νόμου μπορεί να έχει τις δικές του διαδικασίες, ο καθένας δεσμεύεται από το συνταγματικό και το νόμο των ΗΠΑ και της Αριζόνα.

Στην περιφέρεια Maricopa , όπου βρίσκεται το Phoenix, αρκετές υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν την εξουσία να σας συλλάβουν. Κάθε πόλη έχει τη δική της αστυνομική δύναμη (π.χ. Phoenix, Surprise, Mesa, Peoria, κλπ.). Το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας ("DPS") διαχειρίζεται κυρίως την επιβολή των οχημάτων στις εθνικές οδούς. Το γραφείο του Sheriff County Maricopa ("MCSO") είναι υπεύθυνο για καθήκοντα επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα. Κάθε υπηρεσία επιβολής του νόμου έχει τις δικές της διαδικασίες σύλληψης ανάλογα με την κατάσταση και ανάλογα με το έγκλημα. Κάθε πόλη έχει τη δική της αίθουσα κράτησης. Ωστόσο, πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Φοίνιξ, δεν χρησιμοποιούν τα κέντρα κράτησης για μακροχρόνια φυλάκιση. Αντίθετα, ένα άτομο που διαμένει για περισσότερο από τη διαδικασία κράτησης μεταφέρεται συνήθως σε μια εγκατάσταση νομού (συνήθως η φυλακή της 4ης Λεωφόρου στο κέντρο του Φοίνιξ). Αυτό το άτομο θα παραμείνει εκεί εκτός αν μπορεί να ληφθεί ομολογία (ο δεσμός δεν είναι πάντα διαθέσιμος). Η μεταφορά σε μια από τις άλλες φυλακές του νομού - Durango, Towers, Lower Buckeye Jail, Madison, ως παραδείγματα - μπορεί επίσης να συμβεί ενώ αναμένεται η δίκη.

Συνεχίζοντας τη σύλληψη στην Αριζόνα: Τι επόμενο;

Είστε υπό κράτηση. Ο αξιωματικός σας τοποθετεί σε μανσέτες. Έχετε διαβάσει τα δικαιώματά σας. Τι κάνεις? Ο σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι να σας συμβουλεύσει πώς να ξεφύγετε από ένα έγκλημα, αλλά να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε σε έξυπνες ενέργειες που μπορούν να ληφθούν όταν τεθούν υπό κράτηση.

Εδώ είναι αυτό που πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε όταν το βραχίονα του νόμου σας συλλαμβάνει.

Δικαιώματα Μιράντα: Δεν αποτελεί διατύπωση

Όλοι έχουμε ακούσει τα δικαιώματα αυτά πριν. Ίσως να μην γνωρίζετε ότι προέρχονται από υπόθεση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που αφορά έναν άνθρωπο του Φοίνιξ.

Εχεις το δικαίωμα να παραμείνεις σιωπηλός. Οτιδήποτε λέτε μπορεί και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σας σε δικαστήριο. Έχετε το δικαίωμα να έχετε έναν δικηγόρο πριν από οποιαδήποτε ανάκριση. Εάν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν πληρεξούσιο, κάποιος θα διοριστεί για να σας εκπροσωπήσει πριν από οποιαδήποτε ανάκριση. Καταλαβαίνετε αυτά τα δικαιώματα;

Δυστυχώς, αυτή η σημαντική δήλωση δικαιωμάτων έχει γίνει τόσο ριζωμένη στην γλώσσα μας ότι χρησιμοποιείται απλώς ως μια στιγμή στην οποία ο εναγόμενος συνθέτει αυτό που πρόκειται να πει στη συνέχεια. Είναι απλά λευκός θόρυβος στο παρασκήνιο.

Ανεξάρτητα από την ενοχή σας ή την αθωότητά σας, τα λόγια ενός ύποπτου πολύ συχνά μπορούν και έρχονται να τα στοιχειώσουν. Μια δήλωση, η οποία με βάση τον ύποπτο είναι υπεράσπιση της αθωότητάς του, θα μπορούσε να τον ενοχοποιήσει από την πλευρά του αξιωματικού και, στη συνέχεια, από έναν εισαγγελέα. Η διερεύνηση ενός εγκλήματος, οποιουδήποτε εγκλήματος, μπορεί να είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία για την αστυνομία. Οι δηλώσεις ενός ύποπτου είναι σαν ένας χάρτης πορείας προς τον στόχο του αξιωματικού, δηλαδή να συλλάβει κάποιον για το έγκλημα που διερευνά.

Δυστυχώς, αυτός ο οδικός χάρτης μπορεί να οδηγήσει, εντελώς ακούσια, στον ύποπτο.

Επιπλέον, να έχετε κατά νου ότι, μόλις γίνει η σύλληψή σας, ο αξιωματικός έχει προφανώς κάνει κάποια έρευνα που τους οδηγεί να πιστεύουν ότι είχαν πιθανό λόγο να πιστεύουν ότι κάνατε έγκλημα. Ο αξιωματικός έχει ήδη λάβει την απόφασή του. Τα λόγια σας μετά από αυτό μπορούν μόνο να σας βλάψουν. Η σκέψη ότι μπορείτε να αλλάξετε το μυαλό του αξιωματικού με τα λόγια σας σοφίας είναι ανόητη και δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Τι να μην κάνετε αν συλληφθείτε

Ποιες είναι ορισμένες κοινές προφορικές σφάλλειες που κάνουν συλληφθέντες; Μερικοί προσπαθούν να διαπραγματευτούν την έξοδό τους από τη σύλληψη. "Παρακαλώ αξιωματικός, δώσε μου ένα ελεύθερο πέρασμα, θα σας;" Κάποιοι κλαίνε και παρακαλώ. Κάποιοι προσπαθούν να υποστηρίξουν ότι ο αστυνομικός δεν πρέπει να συλλαμβάνει πραγματικούς εγκληματίες (υπονοώντας έτσι ότι είστε ένοχοι, αλλά υπάρχουν και άλλοι που διαπράττουν χειρότερα εγκλήματα από αυτά που μόλις διαπράξατε). Όταν ρωτήθηκε να κάνει δοκιμές επιτήρησης , μια κοινή απάντηση είναι ότι "δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά τα νηφάλια." Όλες αυτές οι δηλώσεις θα τονιστούν αργότερα σε δικαστή ή κριτική επιτροπή ως απόδειξη της ενοχής σας.

Και πάλι, το κράτος θα χρησιμοποιήσει τα δικά σας λόγια για να σας κρεμάσει.

Τι πρέπει να κάνετε εάν συλληφθείτε

¶Έτσι, πρέπει να κρατήσετε το στόμα σας κλειστό; Ως επί το πλείστον, η απάντηση στο ερώτημα είναι ναι. Είστε κάτω από ακραίο άγχος? μην εμπιστεύεστε τον εαυτό σας να είστε λογικοί με την αστυνομία (σαν να βοηθούσε ούτως ή άλλως). Ωστόσο, μην ξεχνάτε το άλλο μέρος της συμβουλευτικής για τα δικαιώματα Miranda. Συγκεκριμένα, ζητήστε να μιλήσετε με έναν πληρεξούσιο. Μην είστε ασαφής. Μη λέτε, "... ίσως πρέπει να μιλήσω με έναν πληρεξούσιο;" Λέγεστε ευγενικά ότι θα θέλατε να μιλήσετε με έναν πληρεξούσιο και ότι θα θέλατε να μιλήσετε με τον εν λόγω δικηγόρο ιδιωτικά.

Σε εκείνο το σημείο, η εκπαίδευση του αξιωματικού έπρεπε να τον διδάξει να σταματήσει ΟΛΑ τα ερωτήματα. Αν η ανάκριση συνεχίζεται, χωρίς να ικανοποιηθεί το αίτημά σας να μιλήσετε ιδιωτικά σε έναν πληρεξούσιο, η υπόθεση υπόκειται σε πρόταση για απόρριψη για παραβίαση δικαιώματος (ή, τουλάχιστον, καταστολή όλων των αποδεικτικών στοιχείων που κατασχέθηκαν μετά την παραβίαση).

Η επίκληση του δικαιώματός σας να παραμείνετε σιωπηλοί και το δικαίωμά σας να έχετε δικηγόρο, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας σε δίκη. Εάν είστε καταδικασμένοι σε αυτό το σημείο, δεν θα βοηθήσατε να καταδικαστείτε με τα δικά σας λόγια.

Μην αντισταθείτε στη σύλληψη

Οι αξιωματικοί έχουν μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά. Κάθε σύλληψη, κάθε έρευνα φέρνει μαζί της τις πιθανότητες των απειλητικών για τη ζωή συνεπειών.

Η κοινωνία, όπως την ξέρουμε, θα καταρρεύσει απόλυτα χωρίς καλούς και τίμιους αστυνομικούς. Έτσι, ανεξάρτητα από τις σκέψεις σας σχετικά με την ιδιαίτερη κατάστασή σας, δεν υπάρχει λόγος να είναι καταχρηστικός, αγωνιζόμενος, προβληματικός ή άλλως δύσκολος με τον αξιωματικό. Πρώτα απ 'όλα, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο αξιωματικός δεν θα αλλάξει γνώμη για να σας συλλάβει, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν το ασχοληθείτε προφορικά ή σωματικά. Στην πραγματικότητα, υποτάσσετε τον εαυτό σας σε περαιτέρω ποινικές κατηγορίες για αντίσταση στη σύλληψη εάν οι πράξεις σας πηγαίνουν πολύ μακριά. Δεύτερον, η στάση σας έναντι της αστυνομίας θα παρουσιαστεί ως υποστήριξη μιας ετυμηγορίας εναντίον σας. Οι κριτές συνήθως δεν συμπαθούν ένα άτομο που αγωνίζεται με την αστυνομία και πιθανότατα θα δει τέτοια στοιχεία ως αποδεικτικά στοιχεία της ενοχής του πρωταρχικού εγκλήματος. Εάν καταδικαστεί και καταδικαστεί, ο εισαγγελέας, χωρίς αμφιβολία, θα χρησιμοποιήσει τη συμπεριφορά σας με την αστυνομία για να υποστηρίξει μια πιο σκληρή ποινή. Κανένα καλό δεν θα βγει από την επιθετική συμπεριφορά προς την αστυνομία. Έτσι, η στάση σας απέναντι στον αξιωματικό πρέπει να είναι ευγενική. Όπως συζητήθηκε παραπάνω, ζητήστε να μιλήσετε με έναν δικηγόρο σε ιδιωτικό. Καταπολέστε την υπόθεση αργότερα με το δικηγόρο σας. Μην πολεμάτε την αστυνομία.

Ένοχος ή Αθώος, Επικεφαλίστε τα δικαιώματά σας

Το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός και το δικαίωμα σε πληρεξούσιο δεν είναι απλώς νόημα λόγια νίκης για έναν αστυνομικό που πραγματοποιεί μια σύλληψη.

Είναι μια σημαντική συμβουλή για οποιονδήποτε, ένοχο ή αθώο, ο οποίος έχει συλληφθεί. Δεν μπορώ να σκεφτώ μια περίπτωση όπου ένας ύποπτος πρέπει να παραιτηθεί από τα δύο αυτά δικαιώματα, ειδικά κατά την κρίσιμη στιγμή της σύλληψης. Παίξτε το ασφαλές. Επικεφαλίστε τα δικαιώματά σας.