Οδηγός για το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης

Πύλη προς τη Σιγκαπούρη, πτήση Hub προς την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (κωδικός IATA: SIN, κωδικός ICAO: WSSS) είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια της περιοχής: το πολυσύχναστο συγκρότημα τριών τερματικών στα βορειοανατολικά της Σιγκαπούρης χειρίζεται πάνω από 100 αεροπορικές εταιρείες που πετούν μέσα και έξω από το νησιωτικό κράτος.

Στο διάστημα μιας εβδομάδας, περίπου 6.000 πτήσεις πετούν μέσα και έξω από το αεροδρόμιο Changi, μεταποιώντας πάνω από 46 εκατομμύρια επιβάτες που πετούν προς (ή σε) από πάνω από 60 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το άρθρο είναι το πρώτο από τα δύο μέρη:

Πετώντας στο αεροδρόμιο Changi

Το αεροδρόμιο Changi μπορεί εύκολα να φτάσει με πτήσεις από το Λος Άντζελες (συγκρίνετε τις τιμές), το Σαν Φρανσίσκο (συγκρίνετε τις τιμές) και τη Νέα Υόρκη (συγκρίνετε τις τιμές). Από εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να πετάξουν σχεδόν παντού στη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς οι μεγάλοι αερομεταφορείς της περιοχής και οι αεροπορικές εταιρείες με χαμηλές τιμές εξυπηρετούν τακτικές πτήσεις από το Changi.

Οι Αμερικανοί κάτοχοι διαβατηρίου δεν υποχρεούνται να λάβουν θεώρηση για να επισκεφθούν τη Σιγκαπούρη. το Pass Entry επιτρέπει μέγιστη διαμονή 30 ημερών. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις θεώρησης στην περιοχή εδώ: Απαιτήσεις θεώρησης της Νοτιοανατολικής Ασίας για Αμερικανούς κατόχους διαβατηρίων . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στο νησιωτικό κράτος, διαβάστε αυτό: Ταξιδιωτικά Essentials της Σιγκαπούρης - Πληροφορίες για τους πρώτους επισκέπτες της Σιγκαπούρης .

Η Σιγκαπούρη είναι πιο προσεκτική από τις περισσότερες άλλες χώρες όπου απαγορεύονται τα αντικείμενα: οι επιβάτες συνελήφθησαν επειδή έσπευσαν να μην φέρουν μερικές σφαίρες στις αποσκευές τους. (Δείτε περισσότερα: Aussie προειδοποίησε μετά από ζωντανά πυρομαχικά που βρέθηκαν σε αυτήν στο αεροδρόμιο Changi - ChannelNewsAsia.com) Ορισμένα στοιχεία απαιτούνται γραπτή άδεια από το Τμήμα Αστυνομικής Αδειοδότησης & Ρυθμιστικών Υπηρεσιών της Σιγκαπούρης. μπορεί να ζητηθεί έγκυρη τεκμηρίωση κατά την άφιξη.

Η κατάσταση πτήσης αεροδρομίου Changi

Ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους για τις τρέχουσες πληροφορίες πτήσεων από το αεροδρόμιο Changi, συμπεριλαμβανομένων αφίξεων και αναχωρήσεων:

Από και προς το Αεροδρόμιο Changi

Η θέση του Changi Airport στη βορειοανατολική Σιγκαπούρη επιτρέπει στους επισκέπτες να φτάσουν στο κέντρο της πόλης μέσα σε 40 λεπτά από την αποβίβαση από την πτήση τους.

Από το αεροδρόμιο Changi, οι ταξιδιώτες μπορούν να ταξιδέψουν στην υπόλοιπη Σιγκαπούρη μέσω μιας από τις ακόλουθες επιλογές μεταφοράς:

Λεωφορείο: Τα τερματικά λεωφορείων στα υπόγεια του κάθε τερματικού παρέχουν άμεση πρόσβαση στη Σιγκαπούρη. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι το Λεωφορείο # 36, το οποίο περνάει από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης και πίσω, περνώντας από το Suntec City, το Millennium Ritz-Carlton στην περιοχή Marina Bay και το Orchard Road (με ψώνια και ξενοδοχεία εν αφθονία).

Τα λεωφορεία δέχονται ακριβή αλλαγή, αλλά είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα EZ-Link από το τερματικό MRT του Changi Terminal 2, αν θέλετε να ταξιδέψετε περαιτέρω γύρω από τη Σιγκαπούρη τις επόμενες μέρες.

Οι άλλοι αριθμοί λεωφορείων που εξέρχονται από το Changi - SBS 24, 27, 34 και 53, και το SMRT Trunk Service 858 - εξυπηρετούν τα προαστιακά «καρδιά» της Σιγκαπούρης, όπου στεγάζονται πολυκατοικίες υψηλού κύρους και παρουσιάζουν ελάχιστο ενδιαφέρον για τους τουρίστες.

MRT: Ο τερματικός σταθμός MRT στο υπόγειο του Terminal 2 παρέχει άμεση πρόσβαση στην αμαξοστοιχία προς την υπόλοιπη Σιγκαπούρη. Να είστε προειδοποιημένοι: ίσως χρειαστεί να μεταφέρετε τρένα καθώς πηγαίνετε.

Κατά το ταξίδι μου από το αεροδρόμιο Changi έως το Marina Bay Sands, υπολογίσαμε τουλάχιστον τρεις μεταφορές με τρένο.

Ταξί: Σταθμοί ταξί μπορούν να φτάσουν αμέσως έξω από τους τερματικούς σταθμούς άφιξης του Changi. Οι ναύλοι είναι μετρημένοι, με πρόσθετες επιβαρύνσεις προστιθέμενες για πρόσβαση στο αεροδρόμιο και ταξίδια αργά το βράδυ.

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων: SIXT και AVIS λειτουργούν αποτελεσματικά ενοικιάσεις αυτοκινήτων για ταξιδιώτες που επιθυμούν να οδηγήσουν τις δικές τους διαδρομές σε όλο το νησί. Συγκρίνετε τιμές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων στη Σιγκαπούρη.

Marina Bay Sands Shuttle: Οι επισκέπτες που διαμένουν στο Marina Bay Sands παίρνουν ένα ειδικό λεωφορείο για τον εαυτό τους. Το λεωφορείο αφήνει Τερματικά 1, 2 και 3 κάθε μισή ώρα κάθε μέρα. Απλά παρουσιάστε μια εκτύπωση του μηνύματος επιβεβαίωσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο λεωφορείο του λεωφορείου όταν εισέρχεστε στο δίαυλο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Λεωφορείο μεταφοράς με λεωφορείο - MarinaBaySands.com.

Αφήνοντας το αεροδρόμιο Changi

Οι επισκέπτες του αεροδρομίου Changi βρίσκονται σε ιδανική θέση για να πετούν σχεδόν παντού στην περιοχή - εκατοντάδες αεροπορικές πτήσεις, που εξυπηρετούνται από τους μεγάλους αερομεταφορείς της περιοχής και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, πετούν από τη Σιγκαπούρη σε οποιαδήποτε γωνιά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Όταν φεύγετε από το αεροδρόμιο Changi, μπορείτε να εξαργυρώσετε το φόρο επί των αγαθών και υπηρεσιών (GST) 7% που επιβάλλεται στις αγορές σας στη Σιγκαπούρη πριν πετάξετε. το Ηλεκτρονικό Σύστημα Επιστροφής Χρημάτων Τουρισμού (eTRS) απλοποιεί τη συνολική διαδικασία.

Τα περίπτερα αυτοτροφοδότησης eTRS στο Changi σας επιτρέπουν να προσθέσετε τις αγορές σας και να υπολογίσετε την επιστροφή που οφείλετε. μπορείτε να εξαργυρώσετε την επιστροφή φόρου σε έναν αριθμό μετρητών επιστροφής χρημάτων στο σαλόνι αναχώρησης.

Προχωρήστε στο δεύτερο μέρος της εισαγωγής του αεροδρομίου Changi - Layover στο αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης .