Καλύτερο χρόνο για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη

Πότε να πάτε στη Σιγκαπούρη για φεστιβάλ Sunshine και Fun

Η απόφαση για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη εξαρτάται από το αν θέλετε να αποφύγετε τις πολυάσχολες περιόδους κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ ή να αγκαλιάσετε τα πλήθη και να συμμετάσχετε στη διασκέδαση!

Αν και μια χούφτα μήνες είναι πιο βροχερή από άλλες, η Σιγκαπούρη απολαμβάνει το ίδιο ζεστό κλίμα όλο το χρόνο. Τα απογευματινά ντους είναι κοινά. θα θελήσετε να έχετε μια ομπρέλα στο χέρι ή να είστε έτοιμοι να πάτε μέσα με λίγη ειδοποίηση.

Η Σιγκαπούρη είναι ένα σοβαρό χωνευτήρι για διαφορετικές θρησκείες και εθνοτικές ομάδες, ιδιαίτερα κινέζικα, μαλαισιακά και ινδικά.

Επιπλέον, το μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αλλοδαπών εργαζομένων στον κόσμο. Με τόσες πολλές εθνικότητες σε μια θέση, υπάρχει πάντα κάτι για να γιορτάσουμε! Μπορείτε να βρεθείτε απροσδόκητα μέσα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ ή πομπή στο δρόμο που δεν ήξερα ότι ερχόταν.

Μερικά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μπορούν να φράξουν τη μεταφορά και να προκαλέσουν τιμές διαμονής που είναι ήδη ακριβές για να χειροτερέψουν.

Κάθε καλοκαίρι, η Σιγκαπούρη λαμβάνει καπνό και ομίχλη από τις γεωργικές πυρκαγιές που καίγονται στη γειτονική Σουμάτρα. Παρά την αφθονία προσπαθειών για να περιορίσουν τις πρακτικές ολίσθησης και καύσης, συνεχίζουν. Η κακή ποιότητα του αέρα τσοκάρει τους ντόπιους και τους ταξιδιώτες κάθε καλοκαίρι.

Ο καιρός στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται πολύ κοντά στον Ισημερινό . Στην πραγματικότητα, είναι μόλις 85 μίλια στα νότια της πόλης. Ποτέ δεν θα είναι κρύο στη Σιγκαπούρη, εκτός αν είναι επειδή ο κλιματισμός είναι συνεχώς στροβιλιωμένος στο μέγιστο μέσα από τα πολλά εμπορικά κέντρα.

Τα μουσεία και οι κινηματογράφοι είναι ακόμη χειρότερα - πάρτε ένα σακάκι!

Πολλοί ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη είναι έκπληκτοι που βλέπουν τόσο πολύ πράσινο χώρο και την αφθονία των μονοπατιών. Περιμένανταν μια φουτουριστική πόλη όπου ολόκληρο το πράσινο έχει αντικατασταθεί από άψυχο σκυρόδεμα και κινούμενα πεζοδρόμια. Αλλά το νησί παραμένει πράσινο για έναν λόγο: η Σιγκαπούρη παίρνει πολλούς καταιγίδες.

Ακόμη και τον Φεβρουάριο, συχνά τον πιο ξηρό μήνα στη Σιγκαπούρη, ο μέσος όρος των 8 ημερών βροχής. Θα δείτε πολλούς κατοίκους που μεταφέρουν ομπρέλες ανά πάσα στιγμή - είναι χρήσιμες τόσο για τον καυτό ήλιο όσο και για την απροσδόκητη βροχή.

Σε αντίθεση με την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ασία, όπου δεν υπάρχει βροχή κατά τη διάρκεια της αιχμής της ξηράς, τα αναπάντεχα ντους εμφανίζονται συχνά στη Σιγκαπούρη. Ευτυχώς, συνήθως δεν διαρκούν πολύ και ο ήλιος επιστρέφει για να αυξήσει την υγρασία. Η μέση υγρασία στη Σιγκαπούρη είναι πάντα πάνω από 80 τοις εκατό.

Οι βροχοπτώσεις είναι ως επί το πλείστον σταθερές καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, με εξαίρεση την πρόσθετη βροχή το Νοέμβριο, Δεκέμβριο και Ιανουάριο Η Σιγκαπούρη βιώνει τους πιο υγρούς μήνες κατά τη διάρκεια της μουσώδους περιόδου μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου.

Οι καλοκαιρινοί μήνες του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου είναι συνήθως οι πιο ξηροί και καλύτεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη. Αλλά, όπως και οι περισσότερες ξηρές εποχές, είναι και η πιο πολυσύχναστη εποχή του χρόνου.

Η σταθερή θερμότητα και η αστική υγρασία στη Σιγκαπούρη - ειδικά όταν ξεφύγετε από την προκυμαία - μπορεί να είναι καταπιεστική στις ηλιόλουστες μέρες. Τα επίπεδα μέσης υγρασίας κυμαίνονται συνήθως γύρω στο 80 τοις εκατό μετά αναρριχητικά μετά από το απόγευμα ντους. Ευτυχώς, θα βρείτε πολλά ανακούφιση μέσα σε κλιματιζόμενα καφενεία, καταστήματα και επιχειρήσεις.

Μέσοι καιρός για τη Σιγκαπούρη

Πακέτο για ζεστό καιρό , αλλά εξετάστε το ενδεχόμενο να πάρετε ένα ελαφρύ μπουφάν βροχής που θα εξυπηρετεί διπλό καθήκον για χρόνο σε ψυχρές εγκαταστάσεις που φαίνεται να διαθέτουν υπερσύγχρονο κλιματισμό.

Εποχές στη Σιγκαπούρη

Αν και οι κάτοικοι αστειεύονται ότι οι δύο εποχές της Σιγκαπούρης είναι "ζεστές" και "ζεστές και υγρές", η χώρα έχει δύο κύριες εποχές ανά Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης:

Τι να κάνετε όταν βρέχει στη Σιγκαπούρη;

Η Σιγκαπούρη υπολογίζει κατά μέσον όρο 178 βροχερές μέρες το χρόνο - σχεδόν μία στις δύο μέρες το χρόνο με λίγη βροχή!

Μαζί με μια διασυνδεδεμένη μήτρα εμπορικών κέντρων, εσωτερικά γήπεδα τροφίμων και τοπικές αγορές, υπάρχουν πολλά μουσεία παγκόσμιας κλάσης στη Σιγκαπούρη για να απολαύσετε κατά τη διάρκεια των προσωρινών ντους.

Οι Σιγκαπούνοι δεν θέλουν να βρέξουν. Θα είστε πάντα σε θέση να βρείτε καταφύγιο κάπου, ενώ ελέγχει τα πολλά πράγματα να κάνουμε στη Σιγκαπούρη .

Καπνός και ομίχλη από τη Σουμάτρα

Η Σιγκαπούρη λαμβάνει προβλέψιμη ομίχλη και καπνό ετησίως από γεωργικές πυρκαγιές που μειώνουν και καίγονται, οι οποίες εξαντλούνται από τον έλεγχο στη κοντινή Σουμάτρα της Ινδονησίας, ακριβώς προς τα δυτικά. Η ρύπανση που δημιουργείται από αυτές τις πυρκαγιές είναι ένα ακόμα παράδειγμα του πώς οι μη βιώσιμες φυτείες φοινικέλαιου έχουν καταστεί μια οικολογική καταστροφή.

Παρά τις κατακραυγές από την κυβέρνηση, οι πυρκαγιές αρχίζουν συνήθως γύρω στο Μάιο και μπορούν να συνεχιστούν κατά τους ξηρούς καλοκαιρινούς μήνες.

Οι αλλαγές στην κατεύθυνση του ανέμου μεταφέρονται μερικές φορές ομαλά όσο πιο γρήγορα έρχονται, οπότε δεν θα πρέπει να αποφύγετε την επίσκεψή σας εκτός αν ήδη υποφέρετε από αναπνευστικά προβλήματα. Τις ημέρες όταν τα επίπεδα των σωματιδίων αυξάνονται πολύ υψηλά, ο αέρας μπορεί να ερεθίσει τα μάτια και να προκαλέσει πνιγμό. Οι ντόπιοι συχνά επιλέγουν να φορούν προστατευτικές μάσκες όταν έρθει η ομίχλη. μπορείτε να πάρετε τη δική σας σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Σε μερικά χρόνια, τα επίπεδα σωματιδίων στον αέρα αυξάνονται πάνω από τα "ασφαλή" όρια, αναγκάζοντας κάποια κλείσιμο επιχειρήσεων. Οι ταξιδιώτες με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να ελέγξουν την ομίχλη στον ιστότοπο της Σιγκαπούρης που δημιουργήθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Περιβάλλοντος για να διαπιστωθεί εάν η θολότητα είναι σοβαρή απειλή. Σε μερικές πολύ θολό ημέρες στο παρελθόν, οι κάτοικοι έχουν συμβουλεύσει να ελαχιστοποιήσουν την υπαίθρια ώρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους!

Δημόσιες αργίες στη Σιγκαπούρη

Οι κάτοικοι στη Σιγκαπούρη απολαμβάνουν 11 δημόσιες αργίες ετησίως για να φιλοξενήσουν τις τέσσερις μεγάλες θρησκευτικές ομάδες (βουδιστές, μουσουλμάνους, ινδουιστές και χριστιανούς). Ορισμένες κοσμικές αργίες όπως η Πρωτοχρονιά (1 Ιανουαρίου) που δεν σχετίζονται με συγκεκριμένες ομάδες παρατηρούνται επίσης.

Ορισμένα φεστιβάλ όπως το σεληνιακό νέο έτος διαρκούν πολύ περισσότερο από μια μέρα και οι ντόπιοι ζητούν χρόνο διακοπών πριν ή μετά, για να μεγιστοποιήσουν το χρόνο τους. Οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε συγκεκριμένες εθνοτικές ομάδες ενδέχεται να παραμένουν κλειστές κατά την τήρηση και τα ταξίδια ενδέχεται να επηρεαστούν.

Εάν οι δημόσιες αργίες πέσουν την Κυριακή, οι επιχειρήσεις θα κλείσουν τη Δευτέρα. Οι ημερομηνίες των αργιών στη Σιγκαπούρη καθορίζονται κάθε χρόνο από το Υπουργείο Εργασίας. Ελέγξτε το ημερολόγιό τους εάν ο χρόνος σας στη Σιγκαπούρη είναι μικρός

Πολλά φεστιβάλ και αργίες στη Σιγκαπούρη βασίζονται σε ημερολογιακά ημερολόγια, επομένως οι ημερομηνίες αλλάζουν από έτος σε έτος.

Οι διακοπές διαφέρουν μεταξύ των εθνοτικών ομάδων. Οι τακτικές αργίες στη Σιγκαπούρη περιλαμβάνουν:

Ως συνήθως, τα ταξίδια κατά τις μεγάλες αργίες μπορεί να είναι διασκεδαστικά, αλλά αναμένουν υψηλότερες τιμές για διαμονή. Τα ξενοδοχεία συχνά αυξάνουν τα ποσοστά για την αυξημένη ζήτηση - ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του σεληνιακού νέου έτους.

Μεγάλα φεστιβάλ στη Σιγκαπούρη

Το χειρότερο σενάριο για την επίσκεψη στη Σιγκαπούρη είναι να εμφανιστεί μια μέρα ή δύο μετά από ένα μεγάλο φεστιβάλ. Με το κακό χρονοδιάγραμμα, θα ασχοληθείτε με τα πλήθη και τις υψηλότερες τιμές χωρίς να απολαύσετε το ίδιο το φεστιβάλ. Μην το κάνετε - ελέγξτε τα χρονοδιαγράμματα!

Τα μεγαλύτερα φεστιβάλ που επηρεάζουν τη μεταφορά και τη διαμονή στη Σιγκαπούρη είναι τα Χριστούγεννα (ναι, η 25η Δεκεμβρίου), το Σεληνιακό Νέο Έτος τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, το Ραμαζάνι και η Εθνική Ημέρα. Θα βρείτε πολλά άλλα μικρότερα γεγονότα, παρελάσεις και εορτασμούς για να απολαύσετε άλλα ασιατικά φεστιβάλ .

Άλλα συναρπαστικά γεγονότα στη Σιγκαπούρη

Υπάρχει πάντα κάτι συναρπαστικό που συμβαίνει στη Σιγκαπούρη! Μερικές μεγάλες εκδηλώσεις αντλούν μεγάλα πλήθη στην πυκνοκατοικημένη πόλη. Όπως συμβαίνει με κάθε πόλη που συμβαίνει, πολλές σημαντικές συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις μπορούν επίσης να δημιουργήσουν συμφόρηση.

Ελέγξτε τον επίσημο ιστότοπο της Σιγκαπούρης για γεγονότα και ημερομηνίες. Μερικά μεγάλα γεγονότα περιλαμβάνουν: