Μπορώ να φέρω τα παιδιά μου στο spa;

Ερώτηση: Μπορώ να φέρω τα παιδιά μου στο spa;

Απάντηση: Εξαρτάται από το σπα και την ηλικία των παιδιών σας. Εάν υπάρχει ένα συγκεκριμένο σπα που θέλετε να πάτε και να φέρει τον έφηβο ή το παιδί σας, καλέστε το σπα και ρωτήστε.

Τα μεγαλύτερα παιδιά σας, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι ευπρόσδεκτα σε ένα σπα, αν και μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί σε τι είδους θεραπείες spa μπορούν να πάρουν. Τα μανικιούρ και τα πεντικιούρ είναι τα πιο εύκολα να φιλοξενήσουν.

Το μασάζ είναι το πιο "ευαίσθητο" επειδή δεν μπορεί να υπάρχει κάποια υπαινιγμός για το τι συμβαίνει.

Πολύ μικρά παιδιά δεν είναι συνήθως ευπρόσδεκτη είναι επειδή τα ιαματικά λουτρά είναι όλα για χαλάρωση, και έχουν την τάση να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι παραδοσιακές θεραπείες spa δεν είναι το σωστό είδος διασκέδασης για τα περισσότερα μικρά παιδιά, τα οποία θα προτιμούσαν να είναι ενεργά και δυνατά. Πιθανότατα προτιμάτε να προσλαμβάνετε έναν παιδικό σταθμό ή, αν βρίσκεστε σε διακοπές, να τους τοποθετήσετε σε Kids Clubs και Teen Clubs που διατίθενται σε τόσα πολλά ιαματικά λουτρά.

Τούτου λεχθέντος, οι ιαματικές πηγές κάθε τύπου προσπαθούν να είναι πιο ευπρόσδεκτοι στις οικογένειες και τα παιδιά τους, χωρίς να ενοχλούν άλλους επισκέπτες. Και υπάρχουν μερικά "παιδικά ιαματικά λουτρά" έξω εκεί όπου μπορείτε να φέρετε παιδιά τρία και επάνω για μανικιούρ, πεντικιούρ, περιποιήσεις προσώπου και μαλλιά. Είναι συνήθως συντομευμένες εκδόσεις των τακτικών θεραπειών spa, για μικρότερη προσοχή των παιδιών.

Ημερήσιες ιαματικές πηγές και παιδιά

Οι έφηβοι είναι γενικά ευπρόσδεκτοι στα ιαματικά λουτρά, αν και η ελάχιστη ηλικία ποικίλλει.

Ενώ τα μανικιούρ και τα πεντικιούρ δεν αποτελούν πρόβλημα, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμοί για υπηρεσίες όπως μασάζ και περιποιήσεις προσώπου σε εφήβους κάτω των 18 ετών.

Οι έφηβοι μπορούν συνήθως να πάρουν μια υπηρεσία όπως μασάζ ή προσώπου, αλλά το σπα συνήθως απαιτεί χαλαρά ρούχα ή μαγιό, υπογεγραμμένα έντυπα γονικής συναίνεσης και μερικές φορές ακόμη και γονέα που βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί τους.

(Παρακολουθώ το παιδί σας να μασάζει την ιδέα σας για έναν καλό χρόνο;) Ο θεραπευτής θα είναι του ίδιου φύλου. Οι ιαματικές πηγές ενδέχεται επίσης να περιορίσουν την πρόσβαση σε χώρους ιδιωτικού σπα, υγρούς χώρους, γυμναστήρια και πισίνα για να διατηρήσουν ένα ήσυχο, ενήλικα περιβάλλον.

Τα μικρότερα παιδιά μπορούν συνήθως να πάρουν ένα μανικιούρ ή πεντικιούρ ενώ η μαμά παίρνει ένα. Αλλά σκεφτείτε αν θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό για ένα μικρό παιδί - ή εσείς. Μπορεί το παιδί να καθίσει ακόμα; Μπορείτε να χαλαρώσετε; Ίσως να είστε καλύτεροι με ένα sitter.

Υπάρχουν μερικά αφιερωμένα ιαματικά λουτρά όπως το Seriously Spoiled Day Spa στο Patchogue και το Dix Hills στο Long Island. Έχει μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα και μοιάζει με σαλόνι πλήρους σέρβις και σπα - για 18 και μόνο. Αυτά είναι καλά μέρη για πάρτι για παιδιά spa.

Προορισμοί ιαματικών λουτρών και παιδιών

Τι γίνεται αν πηγαίνετε διακοπές; Οι ιαματικές πηγές , με τα ενεργά προγράμματα και την έμφαση στην ευεξία, γενικά έχουν ηλικία τουλάχιστον 16. Το Canyon Ranch Lenox και το Canyon Ranch Tucson είναι μια εξαίρεση, επιτρέποντας στους εφήβους 14 και μέχρι να συνοδεύσουν τους γονείς τους. Μπορούν επίσης να λάβουν πολλές θεραπείες σπα με τους ίδιους γονείς-θεραπευτές, εφόσον φορούν χαλαρά ρούχα ή μαγιό και έχουν γονική συναίνεση. Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στα ιαματικά λουτρά προορισμούς για την προσωπική τους ανανέωση και ευεξία, οπότε σκεφτείτε αν θα φέρει μαζί έναν έφηβο θα υποστηρίξει αυτόν τον στόχο.

Το καναδικό Echo Valley Ranch της Βρετανικής Κολομβίας διαθέτει ειδικές περιόδους θερινών διακοπών για το καλοκαίρι. Τα παιδιά τριών και μεγαλύτερων μπορούν να ψαρεύουν, να παίρνουν γιόγκα της Ταϊλάνδης ή να ψήνουν γύρω από μια φωτιά (όλοι επιβλέπονται, φυσικά), ενώ οι γονείς έχουν θεραπείες σπα και συνδέονται με ένα χαλαρό δείπνο. Αυτό είναι παρόμοιο με το Kids Clubs που βρίσκονται συνήθως σε μεγάλα ιαματικά λουτρά.

Resort Spa και τα παιδιά

Τα περισσότερα μεγάλα ιαματικά ιαματικά λουτρά έχουν κάποιο είδος παιδικής κατασκήνωσης και λέσχες εφήβων έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να χαλαρώσουν και να ξέρουν ότι τα παιδιά τους δεν μπαίνουν σε μπελάδες. Αλλά τα ιαματικά λουτρά, παραδοσιακά εκτός ορίων, γίνονται πιο φιλικά προς το παιδί. Πολλά ιαματικά λουτρά προσφέρουν περιποιήσεις προσώπου, μανικιούρ και πεντικιούρ για εφήβους και μερικές φορές ακόμη νεότερα παιδιά. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα.