Βασικά στοιχεία για την Κύπρο για ταξιδιώτες

Η Κύπρος μερικές φορές γράφεται Κίπρος, Κύπρος και παρόμοιες παραλλαγές. Ένα μεγάλο νησί που βρίσκεται στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου της Μεσογείου, οι συντεταγμένες της πρωτεύουσας της Λευκωσίας είναι 35: 09: 00N 33: 16: 59E.

Βρίσκεται νότια της Τουρκίας και δυτικά της Συρίας και του Λιβάνου και βορειοδυτικά του Ισραήλ. Η στρατηγική του θέση και η σχετική ουδετερότητα σε σχέση με πολλά από τα έθνη της Μέσης Ανατολής έχουν καταστήσει κάτι σαν σταυροδρόμι και έχει βοηθήσει σε ορισμένες ευαίσθητες διπλωματικές διαδικασίες.

Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου , μετά τη Σαρδηνία και τη Σικελία, και μπροστά από την Κρήτη.

Τι είδους κυβέρνηση έχει η Κύπρος;

Η Κύπρος είναι ένα διαιρεμένο νησί με το βόρειο τμήμα υπό τουρκικό έλεγχο. Αυτό ονομάζεται "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου", αλλά αναγνωρίζεται μόνο ως νόμιμη από την ίδια την Τουρκία. Οι υποστηρικτές της Κυπριακής Δημοκρατίας μπορούν να αναφερθούν στο βόρειο μέρος ως "Κατεχόμενη Κύπρος". Το νότιο τμήμα είναι μια ανεξάρτητη δημοκρατία που ονομάζεται Δημοκρατία της Κύπρου, μερικές φορές αναφέρεται ως "Ελληνική Κύπρος", παρόλο που αυτό είναι παραπλανητικό. Είναι πολιτιστικά ελληνικό αλλά δεν είναι μέρος της Ελλάδας . Όλο το νησί και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και αυτό δεν ισχύει για το βόρειο τμήμα του νησιού υπό τουρκικό έλεγχο. Για να κατανοήσουμε αυτή την κατάσταση, η επίσημη σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κύπρο εξηγεί τις λεπτομέρειες.

Ποια είναι η πρωτεύουσα της Κύπρου;

Η Λευκωσία είναι η πρωτεύουσα. διαιρείται με την "Πράσινη Γραμμή" σε δύο μέρη, παρόμοια με τον τρόπο που διαιρέθηκε κάποτε το Βερολίνο.

Η πρόσβαση μεταξύ των δύο μερών της Κύπρου περιορίστηκε συχνά, αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν γενικά χωρίς προβλήματα.

Πολλοί επισκέπτες επισκέπτονται τη Λάρνακα (Λάρνακα), το μεγαλύτερο λιμάνι που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

Δεν είναι η Κύπρος μέρος της Ελλάδας;

Η Κύπρος έχει εκτεταμένους πολιτιστικούς δεσμούς με την Ελλάδα αλλά δεν υπόκειται στον ελληνικό έλεγχο.

Ήταν μια βρετανική αποικία από το 1925 μέχρι το 1960. Πριν από αυτό, ήταν κάτω από το βρετανικό διοικητικό έλεγχο από το 1878 και κάτω από την οθωμανική αυτοκρατορία τον έλεγχο για τα περισσότερα από τα προηγούμενα αρκετές εκατοντάδες χρόνια.

Ενώ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα επηρεάζει ολόκληρη την περιοχή και την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν επηρεάζει την Κύπρο πολύ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο έθνος ή περιοχή. Οι κυπριακές τράπεζες έχουν κάποιους δεσμούς με την Ελλάδα και οι τράπεζες παρακολουθούν πολύ προσεκτικά την κατάσταση, αλλά η υπόλοιπη οικονομία της Κύπρου είναι ξεχωριστή από αυτήν της Ελλάδας. Εάν η Ελλάδα καταλήξει να εγκαταλείψει το ευρώ, αυτό δεν θα επηρεάσει την Κύπρο, η οποία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το ευρώ. Ωστόσο, η Κύπρος έχει τα δικά της οικονομικά προβλήματα και μπορεί να χρειαστεί ξεχωριστή "διάσωση" σε κάποια στιγμή.

Ποιες είναι οι κύριες πόλεις της Κύπρου;

Τι χρήματα χρησιμοποιούν στην Κύπρο;

Από την 1η Ιανουαρίου 2008, η Κύπρος έχει υιοθετήσει το ευρώ ως επίσημο νόμισμα. Στην πράξη, πολλοί έμποροι λαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία ξένου νομίσματος. Η Λίρα Κύπρου καταργήθηκε σταδιακά στα επόμενα χρόνια. Η Βόρεια Κύπρος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη νέα τουρκική λιρέτα ως το επίσημο νόμισμά της.

Μπορείτε να ελέγξετε τις τιμές μετατροπής χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους μετατροπείς νομισμάτων . Ενώ η Βόρεια Κύπρος θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί επίσημα την τουρκική λίρα, στην πράξη οι έμποροι και οι ξενοδόχοι της δέχονται μεγάλο αριθμό ξένων νομισμάτων εδώ και χρόνια και αυτό θα συνεχιστεί.

Από την 1η Ιανουαρίου 2008, το Ευρώ θα χρησιμοποιηθεί σε όλες τις συναλλαγές στην Κύπρο. Έχετε παλιές λίρες Κύπρου κάθεται σε συρτάρι; Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να τα μετατρέψετε.

Η μόνιμη ισοτιμία για μία λίρα Κύπρου σε ευρώ είναι 0,585274 ευρώ.

Ταξίδι στην Κύπρο

Η Κύπρος εξυπηρετείται από διάφορες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες και εξυπηρετείται επίσης από αεροπορικές εταιρείες charter, κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, το καλοκαίρι. Η ναυαρχίδα της είναι η Air Cyprus. Υπάρχουν πολλές πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, αν και σχετικά λίγοι ταξιδιώτες περιλαμβάνουν και τα δύο έθνη στο ίδιο ταξίδι.

Η Κύπρος επισκέπτεται επίσης πολλά κρουαζιερόπλοια. Η Louis Cruises είναι αυτή που προσφέρει διαμετακόμιση μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, μεταξύ άλλων προορισμών.

Οι κωδικοί αεροδρομίων για την Κύπρο είναι:
Λάρνακα - LCA
Πάφος - PFO
Στη Βόρεια Κύπρο:
Ercan - ECN