Η πραγματική έννοια του χαιρετισμού "Yasou" στην Ελλάδα

Οι κάτοικοι της Ελλάδας συχνά χαιρετίζουν το ένα το άλλο με ένα φιλικό και casual " yasou " ( yasoo / yassou ), έναν όρο πολλαπλών χρήσεων που σημαίνει "την υγεία σου" στα ελληνικά και σημαίνει ότι σημαίνει καλή επιθυμία για καλή υγεία. Μερικές φορές, σε ανεπίσημες ρυθμίσεις όπως ένα απλό μπαρ, οι Έλληνες θα μπορούσαν επίσης να πουν "yasou" με τον ίδιο τρόπο που οι Αμερικανοί λένε "ευθυμία".

Από την άλλη πλευρά, σε ένα επίσημο σκηνικό σαν ένα φανταχτερό εστιατόριο, οι Έλληνες θα χρησιμοποιούν συχνά τους επίσημους " yassas " όταν λένε γεια, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν " ρακί " ή " ούζο " για να φτιάξουν ένα ποτό σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον.

Με άλλα λόγια, το yasou θεωρείται απλό, ενώ ο yassas θεωρείται ένας πιο σεβαστός τρόπος να πει κανείς "γεια". Οι Έλληνες θα απευθύνονται επίσης συχνά στους νέους κατοίκους της χώρας με yasou, διατηρώντας παράλληλα yassas για να χαιρετίσουν ηλικιωμένους φίλους, γνωστούς και μέλη της οικογένειας.

Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα, μπορείτε να περιμένετε ότι οι Έλληνες στην τουριστική βιομηχανία θα χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά το yassas όταν απευθύνονται σε επισκέπτες. Για όσους εργάζονται σε υπηρεσίες φιλοξενίας και εστιατορίων, οι τουρίστες θεωρούνται αξιέπαινοι και τιμημένοι επισκέπτες.

Άλλες παραδόσεις ευχών στην Ελλάδα

Παρόλο που δεν θα βρείτε πολλές δυσκολίες στη συνάντηση ενός Έλληνα που μιλάει επίσης αγγλικά, θα συνεχίσετε να υποδεχτείτε το "yassas" όταν καθίσετε σε εστιατόριο ή check-in στο ξενοδοχείο σας.

Σε αντίθεση με τη Γαλλία και μερικές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το μάγουλο φιλώντας ως σημάδι χαιρετισμού δεν είναι ο κανόνας. Στην πραγματικότητα, ανάλογα με το πού πηγαίνετε στην Ελλάδα, μερικές φορές θεωρείται υπερβολικά μπροστά για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη χειρονομία.

Στην Κρήτη, για παράδειγμα, οι γυναίκες φίλοι μπορούν να ανταλλάξουν φιλιά στο μάγουλο, αλλά θεωρείται αγενής για έναν άνθρωπο να χαιρετήσει έναν άλλο άνδρα έτσι, εκτός αν είναι συγγενείς. Στην Αθήνα, από την άλλη πλευρά, θεωρείται αγενής η χρήση αυτής της χειρονομίας σε έναν συνολικό ξένο.

Επίσης, αντίθετα από την Αμερική, τα χειραψία δεν είναι μια κοινή μορφή χαιρετισμού και θα πρέπει να αποφύγετε κάτι τέτοιο, εκτός εάν ένας Έλληνας επεκτείνει το χέρι σας πρώτα.

Περισσότεροι τρόποι να πω "Hello" και Ελληνικές ταξιδιωτικές συμβουλές

Όταν πρόκειται να προετοιμαστείτε για τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, θα θελήσετε να εξοικειωθείτε με αυτά τα έθιμα και τις παραδόσεις, αλλά ίσως θελήσετε επίσης να βουρτσίζετε σε μερικές κοινές ελληνικές λέξεις και φράσεις .

Οι Έλληνες χρησιμοποιούν kalimera για "καλό πρωινό", kalispera για "καλό βράδυ", efcharisto για "ευχαριστώ", parakalo για "παρακαλώ" και μερικές φορές ακόμη και "ευχαριστώ" και kathika για "χαθεί". Παρόλο που θα βρείτε σχεδόν όλους στην τουριστική βιομηχανία μιλάει τουλάχιστον λίγο αγγλικά, ίσως να εκπλήξετε τον οικοδεσπότη σας εάν χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις κοινές φράσεις στη συζήτηση.

Όταν πρόκειται για την κατανόηση της γλώσσας όταν βρίσκεστε στην Ελλάδα, θα πρέπει επίσης να εξοικειωθείτε με το ελληνικό αλφάβητο , το οποίο πιθανότατα θα δείτε στα οδικά σήματα, τις πινακίδες, τα μενού εστιατορίων και σχεδόν παντού το γράψιμο στην Ελλάδα.

Όταν ψάχνετε για πτήσεις προς και από όλη την Ελλάδα, πιθανότατα θα θέλετε να ξεκινήσετε τα ταξίδια σας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ATH), και από εκεί μπορείτε να πάρετε μία από τις πολλές εξαιρετικές ημερήσιες εκδρομές στην περιοχή.