Γεύση του Danforth

Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την γεύση του Danforth

Krinos Η γεύση του Danforth είναι ένα δημοφιλές ετήσιο φεστιβάλ δρόμου στο Τορόντο που λαμβάνει χώρα μέσα και γύρω από το BIA του Greektown κάθε Αύγουστο στο Τορόντο. Ξεκίνησε το 1994 με μόλις 5000 συμμετέχοντες και τώρα είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ δρόμου του Καναδά με πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα που παρακολουθούν κάθε χρόνο. Η καλοφροντισμένη εκδήλωση γιορτάζει όχι μόνο την ελληνική κουζίνα και τον πολιτισμό, αλλά και πολλά άλλα εστιατόρια και πωλητές κατά μήκος του δυτικού άκρου του Danforth (εκ των οποίων υπάρχουν πολλά).

Πολλά μπλοκ του The Danforth είναι κλειστά κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και η είσοδος στην περιοχή είναι δωρεάν. Φυσικά, θα θελήσετε να φέρετε πολλά χρήματα για να δοκιμάσετε τη νόστιμη προσφορά, από την οποία θα υπάρχουν πολλά. Αν όμως δεν είστε οπαδός πλήθους, ίσως απλώς θέλετε να επισκεφτείτε το Danforth άλλη μια φορά, επειδή η Γεύση του Danforth μπορεί να είναι πολύ απασχολημένη, ειδικά τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου.

Που πότε

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η Γεύση του Danforth πραγματοποιείται στη Λεωφόρο Danforth. Ο δρόμος είναι κλειστός μεταξύ της λεωφόρου Broadview και της λεωφόρου Jones, η οποία είναι η περιοχή ακριβώς ανατολικά της κοιλάδας Don. Η εκδήλωση πραγματοποιείται συνήθως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, από Παρασκευή έως Κυριακή. Το 2018, η γεύση του Danforth γίνεται από τις 10 έως τις 12 Αυγούστου .

Πώς να πάτε εκεί

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να φτάσετε στο φεστιβάλ, αλλά ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο Taste του Danforth είναι με το μετρό. Ο Broadview, ο Τσέστερ ή ο σταθμός Pape θα σας οδηγήσουν όλα στη δράση και ο Donlands βρίσκεται ακριβώς στα ανατολικά του.

Μπορείτε να κατεβείτε από το μετρό στο ένα άκρο. Περπατήστε, να παρακολουθήσετε και να φάτε. στη συνέχεια, επιστρέψτε στο άλλο άκρο. Πόσο εύκολο είναι αυτό ;

Η ποδηλασία στην περιοχή είναι επίσης πολύ απλή, χρησιμοποιώντας το μονοπάτι Don Valley ή τη λεωφόρο ποδηλασίας Jones Avenue, αλλά οι ελιγμοί στο πλήθος θα είναι δύσκολες. Θα θελήσετε πιθανώς να κλειδώσετε έξω από την περιοχή του φεστιβάλ.

Η οδήγηση δεν συνιστάται, αλλά υπάρχουν πολλές παρτίδες Green P στην περιοχή. Απλά θυμηθείτε ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Danforth για να φτάσετε σε αυτές, έτσι ώστε η δημόσια διαμετακόμιση είναι πραγματικά το καλύτερο στοίχημά σας, αν είναι μια βιώσιμη επιλογή για εσάς.

Οι προτιμήσεις γεύσης του Danforth

Η κύρια κλήρωση για το γεγονός είναι, φυσικά, όλα τα νόστιμα φαγητά. Τα περισσότερα εστιατόρια στην περιοχή έρχονται με μερικές ειδικές επιλογές που είναι εύκολο να τρώτε ενώ περπατάτε ή στέκεστε και τις εξυπηρετείτε από ένα τραπέζι ή ένα καλάθι στο πεζοδρόμιο. Θα υπάρχουν γραμμές για φαγητό, αλλά συνήθως κινούνται αρκετά γρήγορα. Αναμείνετε πολλές επιλογές για γυροσκόπια, γεμάτα pitas και σουβλάκι σουβλάκια, αλλά εκτός από το ελληνικό φαγητό, θα βρείτε επίσης γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως ιαπωνική, ιταλική, ινδική και μεξικάνικη κουζίνα. Τα επιδόρπια είναι εύκολα διαθέσιμα για να καλύψουν την ημέρα σας φαγητού και υπάρχουν συνήθως μερικές στάσεις με είδη καρναβαλικού τύπου, όπως καβουρδισμένο καλαμπόκι, παγωτό ή άλλα μικρότερα γλυκά. Το 2016 υπήρχαν churros προσφορά, καθώς και sundaes μπακλαβά - έτσι δεν ξέρετε ποτέ ποια ενδιαφέροντα μαγειρικά ευρήματα μπορεί να συναντήσετε.

Ψυχαγωγία στο γούστο του Danforth

Το φαγητό δεν είναι το μόνο πράγμα που το γεύμα του Danforth το έχει.

Φαγητό μπορεί να είναι η κύρια κλήρωση, αλλά έρχονται για το φαγητό και διαμονή για την ψυχαγωγία, από τα οποία υπάρχουν πολλά να διαλέξετε. Τρία υπαίθρια σκηνικά βρίσκονται κατά μήκος του Danforth για το φεστιβάλ. Γενικά, μια σκηνή επικεντρώνεται στην ελληνική κουλτούρα και μουσική, ενώ οι άλλες δύο προσφέρουν προγραμματισμό και μουσική για να ταιριάζουν σε πολλά άλλα γούστα, από ροκ και ποπ σε σάμπα και funk. Απολαύστε ζωντανή μουσική, χορό, καλλιτέχνες του δρόμου και πολλά άλλα. Υπάρχουν επίσης δραστηριότητες για παιδιά και μια αθλητική ζώνη με διασκεδαστικές διαδραστικές δραστηριότητες και προκλήσεις, καθώς και ορισμένα άδεια αίθριο αίθριο όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διασκέδαση ξεδιπλώνονται με μια κρύα μπύρα στο χέρι.

Τρεις Συμβουλές για την Γεύση του Danforth

Ενημερώθηκε από την Jessica Padykula