Τα 10 καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε τον Μάιο στο Τορόντο

10 εκπληκτικές εκδηλώσεις για το check out στο Τορόντο τον Μάιο

Ο Μάιος είναι ένα ιδιαίτερα πολυάσχολο μήνα στο Τορόντο. Φαίνεται ότι η πόλη είναι τελικά έτοιμη να βγει από μια συλλογική μετά το χειμερινό ράμφος και να βγει πραγματικά και να απολαύσει ό, τι το Τορόντο έχει να προσφέρει. Και υπάρχουν πολλά δροσερά πράγματα εν κινήσει τον Μάιο. Από τη μουσική και τις γιορτές των τροφίμων, μέχρι την τέχνη, τη φωτογραφία και τη μπύρα, υπάρχει κάτι για όλους που συμβαίνουν αυτό το μήνα. Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες εκδηλώσεις του Μαΐου στο Τορόντο.

Επικοινωνήστε με το Φεστιβάλ Φωτογραφίας (1-30 Μαΐου)

Μάιος είναι η ευκαιρία σας να δείτε το μεγαλύτερο ετήσιο φωτογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο με τη μορφή της φωτογράφησης της φωτογράφησης Scotiabank. Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί επίσης την 20η επέτειο του φεστιβάλ, το οποίο διαθέτει ένα μήνα εκθεμάτων φωτογραφίας και δημόσιες εγκαταστάσεις σε όλο το Τορόντο και το GTA. Η φετινή διοργάνωση θα συγκεντρώσει πάνω από 1500 καλλιτέχνες και φωτογράφους, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, που μπορείτε να δείτε σε πάνω από 200 μοναδικές και συναρπαστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

Καναδική εβδομάδα μουσικής (2-8 Μαΐου)

Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Καναδά είναι πίσω για το 34ο έτος της, πράγμα που σημαίνει την ευκαιρία να διαλέξετε από έναν επιβλητικό 1000 καλλιτέχνες που παίρνουν τη σκηνή σε 60 χώρους στο Τορόντο. Η εβδομάδα της καναδικής μουσικής δεν είναι μόνο μουσική - βραβεία θα δοθούν, συμπεριλαμβανομένης της 16ης ετήσιας ταινίας INDIES και υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που πραγματοποιείται από τις 29 Απριλίου έως τις 8 Μαΐου με ταινίες φιλικές προς τη μουσική τόσο νέα όσο και παλιά, καθώς και ένα φεστιβάλ κωμωδίας που διεξάγεται επίσης από τις 2 έως τις 8 Μαΐου.

Άνοιξη στο Parkdale (7 Μαΐου)

Το ετήσιο φεστιβάλ πεζοδρομίων του Parkdale συμβαίνει στις αρχές του μήνα και είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γνωρίσετε μια νέα γειτονιά, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το Parkdale ή ανακαλύψτε πάλι τι προσφέρεται αν δεν είστε σε λίγο. Το Parkdale είναι γεμάτο με εκλεκτική ποικιλία από καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και γκαλερί και το φεστιβάλ διευκολύνει την εξερεύνηση όλων.

Επιπλέον, θα υπάρχουν συμφωνίες που θα βρείτε σε διάφορα καταστήματα, δείγματα τροφίμων που θα δοκιμάσουν, ψυχαγωγία, ζωγραφική προσώπου, ζώνη για παιδιά και βαμβάκι.

Φεστιβάλ Μπύρας του Τορόντο: Ανοιξιάτικες Συνεδρίες (21-22 Μαΐου)

Το καλοκαίρι δεν είναι ο μοναδικός χρόνος για να απολαύσετε τα φεστιβάλ που απευθύνονται σε μπίρες - το Φεστιβάλ Μπέρ Ανοιξιάτικων Συνεδρίων του Τορόντο προσφέρει την ευκαιρία να δοκιμάσετε μια ποικιλία μπύρας και φαγητού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της Ημέρας της Βικτώριας. Ορισμένα από τα συμμετέχοντα ζυθοποιεία φέτος περιλαμβάνουν το νησί Goose, το Steam Whistle, το All or Nothing Brewhouse, το Beau's και το Big Rig Brewery μεταξύ άλλων. Η τιμή εισόδου $ 30 σας δίνει πέντε δείγματα εισιτηρίων και μια κούπα φεστιβάλ. Το φαγητό έρχεται με την ευγένεια των Smoke's Poutinerie, Oyster Boy, Chimney Stax, Tiny Tom Donuts και The Pie Commission με περισσότερα να ανακοινωθούν.

Artfest Τορόντο (21-23 Μαΐου)

Η περιοχή Distillery θα φιλοξενήσει το Artfest Toronto από τις 21 έως τις 23 Μαΐου αυτή την άνοιξη (υπάρχει και μία από τις 2 έως 5 Σεπτεμβρίου), η οποία θα είναι η 10η χρονιά για την ελεύθερη εκδήλωση που γιορτάζει την τέχνη σε όλες τις μορφές της. Δείτε και αγοράστε το έργο των 75 καλλιτεχνών και τεχνιτών από όλο τον Καναδά που περιλαμβάνει τα πάντα, από κοσμήματα και μόδα μέχρι γυαλί, ξύλο, αγγειοπλαστική και ζωγραφική. Η γιορτή θα περιλαμβάνει επίσης ζωντανή μουσική και γκουρμέ φαγητό.

CraveTO (27 Μαΐου)

Το κτίριο Burroughs στην Queen Street θα φιλοξενήσει το τελευταίο γεγονός του CraveTO που θα γίνει στις 27 Μαΐου. Οι τοπικοί DJs Jamie Kidd και Nature of Music θα σας δώσουν το soundtrack καθώς δοκιμάζετε δαγκώματα και γουλιές από 14 δημιουργούς τροφίμων και ποτών του Τορόντο. Ο χώρος εκδηλώσεων διαθέτει αίθριο στον τελευταίο όροφο, οπότε υποθέτοντας ότι είναι ωραίο βράδυ, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στο Τορόντο καθώς τρώτε, πίνετε, χορεύετε και ανακατεύετε.

Φεστιβάλ Μουσικής CBC (28 Μαΐου)

28 Μαΐου προσφέρει μια άλλη ευκαιρία για τους οπαδούς της μουσικής να πάρουν την επιδιόρθωσή τους αυτή την άνοιξη με το Φεστιβάλ Μουσικής CBC που συμβαίνει στην Echo Beach. Η καναδική σύνθεση του φετινού έτους είναι στοίβα από το τοπικό ταλέντο και περιλαμβάνει το Αστυνομικό Λέσχη του Τόκιο, τους Νέους Πορνογράφους, Hey Rosetta !, Whitehorse, Rich Terfry, Tanya Tagaq, Alvvays και πολλά άλλα. Μια ολόκληρη μέρα μουσικής δεν είναι το μόνο πράγμα που προσφέρεται - θα υπάρχει ένα σκάφος και μια ψύλλων αγορά για να ψωνίσετε, ένα χώρο φορτηγών τροφίμων για όταν πεινάτε και μια περιοχή για παιδιά με χειροτεχνίες και δραστηριότητες για το νεότερο σύνολο (παιδιά 12 και κάτω από το δωρεάν).

Οι πόρτες ανοίγουν (28-29 Μαΐου)

Το τέλος του Μαΐου δίνει πάλι στους Τορόντων την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά μέσα σε κάποια από τα πιο ιστορικά, μοναδικά και αξιοσημείωτα κτίρια της πόρτας με την Πόρτα Ανοικτή. Για δύο ημέρες έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε 130 κτίρια που είναι πολιτιστικά, ιστορικά ή κοινωνικά σημαντικά για την πόλη. Πολλές φορές, αυτά είναι κτίρια που το κοινό δεν έχει κανονικά πρόσβαση ή τουλάχιστον δεν έχει αυτή τη μεγάλη πρόσβαση. Το θέμα του φετινού Πόρτα Ανοιχτό είναι "Επαναχρησιμοποιείται, αναθεωρείται και αναθεωρείται" και θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο τα κτίρια έχουν προσαρμοστεί και επανατοποθετηθεί σε όλη την ιστορία του Τορόντο. Το φετινό έτος θα είναι και ο πρώτος που θα παρουσιάσει τον κεντρικό ομιλητή-σχεδιαστή Karim Rashid.

Woofstock (28-29 Μαΐου)

Έχετε ένα σκυλί; Απλά αγαπούν να είναι γύρω από τα σκυλιά; Θα θελήσετε να φτάσετε στο Woofstock στις 28 και 29 Μαΐου στο πάρκο Woodbine. Η ελεύθερη εκδήλωση είναι το μεγαλύτερο υπαίθριο φεστιβάλ για σκύλους στη Βόρεια Αμερική, όπου μπορείτε να ξεκουραστείτε με το σκύλο σας, να ελέγξετε τους πωλητές που πωλούν τα πάντα, από τα παιχνίδια και τα σνακ μέχρι τη μόδα των σκύλων. Και αν δεν έχετε το δικό σας σκυλί αλλά απλά πραγματικά, όπως τα σκυλιά, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να δείτε έναν τόνο κουταβιών και ίσως ακόμη να παίξετε με μερικούς.

Εσωτερικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου (Μάιος 26-Ιούνιος 5)

Πάνω από δύο δεκαετίες, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Inside Out LGTB φέρνει μερικές από τις καλύτερες ταινίες που έχουν δημιουργηθεί από και για λεσβίες, ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους και μεταφραστές (LGBT). Είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ αυτού του είδους στον κόσμο και λαμβάνει χώρα σε προβολές 11 ημερών όπου θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ταινίες και βίντεο. Εκτός από όσα εμφανίζονται στην οθόνη, θα γίνουν πάρτι, συζητήσεις σε ομάδες, εγκαταστάσεις τέχνης και καλλιτέχνες που θα μιλήσουν.