Βασικές ελληνικές φράσεις για όλους τους τουρίστες

Εδώ μπορείτε να επεκτείνετε μερικές ευχαριστίες στην ελληνική γλώσσα

«Μην ανησυχείτε», λένε καθησυχαστικά οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. "Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι στην τουριστική βιομηχανία μιλάνε λίγο αγγλικά".

Αυτό ασφαλώς ισχύει. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι Έλληνες θα μιλούν Αγγλικά πιο θερμά - και μερικές φορές, ακόμα πιο ευχάριστα - αν προσπαθήσετε να τους χαιρετήσετε στην Ελληνική γλώσσα . Μπορεί να ενισχύσει το ταξίδι σας σε πολλές περιοχές - και μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα, χρόνο και απογοήτευση στην πορεία.

Μπορείτε επίσης να βρείτε χρήσιμο να μάθετε γρήγορα το ελληνικό αλφάβητο.

Εδώ είναι μερικές χρήσιμες φράσεις για master, γραμμένες φωνητικά. Εστιάστε τη συλλαβή σε κεφαλαία γράμματα:

Καλιμέρα ( Κα-λε-ME- ra ) - Καλημέρα
Καλισπέρα ( Ka-lee-SPER-a ) - Καλησπέρα
Yasou ( Yah-SU ) - Γεια σας
Ευχαριστώ ( Ef- caree- STO ) - Σας ευχαριστώ
Parakalo ( Par-aka-LOH ) - Παρακαλώ (επίσης ακούγεται ως "είστε ευπρόσδεκτοι")
Kathika ( KA- thi -ka ) - Έχω χαθεί.

Θέλετε να προσθέσετε ακόμη περισσότερο το λεξιλόγιό σας; Μπορείτε επίσης να μάθετε να μετράτε σε δέκα στα ελληνικά , τα οποία είναι χρήσιμα αν σας δοθεί ο αριθμός δωματίου σας στα ελληνικά.

Το πρόβλημα με Ναι και Όχι

Στην ελληνική γλώσσα, η λέξη για το "No" μπορεί να ακούγεται σαν "Okay" - Oxi , προφέρεται OH-kee ( όπως στο "okey-dokey"). Άλλοι το προφέρουν Oh-shee ή Oh-hee . Θυμηθείτε, αν ακούγεται καθόλου "εντάξει" σημαίνει "κανένας τρόπος!"

Από την άλλη πλευρά, η λέξη για "Ναι" - Neh , ακούγεται σαν "όχι". Μπορεί να βοηθήσει να νομίζετε ότι ακούγεται σαν "τώρα", όπως στο "Ας το κάνουμε τώρα".

Παρόλο που οι παραπάνω φράσεις είναι διασκεδαστικές, δεν συνιστάται να προσπαθείτε να κάνετε ταξιδιωτικές ρυθμίσεις στην ελληνική γλώσσα, εκτός και αν είστε πραγματικά άνετοι στη γλώσσα ή δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, η οποία, για τον περιστασιακό τουρίστα, σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει στην Ελλάδα.

Διαφορετικά, μπορεί να καταλήξετε σε μια τέτοια κατάσταση: «Ναι, το μέλι, ο ταξιτζής είπε ότι είναι εντάξει , θα μας οδηγήσει μέχρι τον Όλυμπο από την Αθήνα !

Αλλά όταν τον ρώτησα να μας οδηγήσει στην Ακρόπολη , είπε " Ναι, αστείο άντρας". Ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι το Oxi σημαίνει "Όχι" στα ελληνικά, και ο Neh σημαίνει "Ναι", ο εγκέφαλός σας μπορεί να σας πει ακόμα το αντίθετο.

Περισσότερες γλωσσικές πηγές

Αυτός ο πολύτιμος πόρος για την εκμάθηση του ελληνικού αλφαβήτου σε οκτώ μαθήματα διάρκειας 3 λεπτών θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα ελληνικά του ταξιδιώτη. Πηγαίνετε μέσα από αυτά τα διασκεδαστικά μαθήματα - είναι γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να μάθετε να διαβάζετε και να μιλάτε βασικά Ελληνικά.

Πρακτορείστε το Ελληνικό αλφάβητο με τα ελληνικά δρομολόγια

Γνωρίζετε ήδη το ελληνικό αλφάβητο; Δείτε πώς κάνετε αυτά τα ελληνικά σήματα. Εάν οδηγείτε τον εαυτό σας στην Ελλάδα, αυτή η δεξιοτεχνία είναι απαραίτητη. Ενώ τα περισσότερα μεγάλα οδικά σήματα επαναλαμβάνονται στα αγγλικά, τα πρώτα που θα δείτε θα είναι στα ελληνικά. Η γνώση των επιστολών σας μπορεί να σας δώσει λίγες πολύτιμες στιγμές για να κάνετε αυτή την απαραίτητη αλλαγή λωρίδας με ασφάλεια.