Πώς να πω Καλό Πρώμα στα Ελληνικά

Ένα μεγάλο Word για να ξεκινήσετε τις ημέρες των διακοπών σας

Θα ακούσετε την "Καλημέρα" σε όλη την Ελλάδα, από το προσωπικό του ξενοδοχείου σας με τους ανθρώπους που βλέπετε στο δρόμο. Η λέξη "Kalimera" χρησιμοποιείται για να σημαίνει "καλή μέρα" ή "καλό πρωινό" και προέρχεται από καλή ή kalo ("όμορφη" ή "καλή") και mera από imera .

Όταν πρόκειται για παραδοσιακούς χαιρετισμούς στην Ελλάδα, αυτό που λέτε εξαρτάται από το πότε το λέτε. Η Καλημέρα είναι ειδικά για τις πρωινές ώρες, ενώ το « kalomesimeri » σπάνια χρησιμοποιείται αλλά σημαίνει «καλό απόγευμα». Εν τω μεταξύ, το " kalispera " προορίζεται για χρήση τα βράδια, και το " kalinikta " έχει σκοπό να λέει "καλή βραδιά" αμέσως πριν από τον ύπνο.

Μπορείτε να συνδυάσετε το kalimera (ή να το ακούσετε συνδυαστικά) με το "yassas", το οποίο είναι μια σεβαστή μορφή χαιρετισμού από μόνη της που σημαίνει "γεια". Το Yasou είναι η πιο απλή μορφή, αλλά αν συναντάς κάποιον μεγαλύτερο από εσένα ή σε μια εξουσία, χρησιμοποιήστε το yassas ως επίσημο χαιρετισμό .

Άλλα χαιρετισμούς στην ελληνική γλώσσα

Γνωρίζοντας τον εαυτό σας με όσες κοινές λέξεις και φράσεις όσο το δυνατόν πριν το ταξίδι σας στην Ελλάδα θα σας βοηθήσει να γεφυρώσετε το πολιτιστικό χάσμα και ίσως ακόμη και να κάνετε μερικούς νέους Έλληνες φίλους. Για να ξεκινήσετε μια συζήτηση στο δεξί πόδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηνιαίες, εποχιακές και άλλες χρονοβόρες χαιρετισμούς για να εντυπωσιάσετε τους ντόπιους.

Την πρώτη ημέρα του μήνα θα ακούσετε μερικές φορές το χαιρετισμό " kalimena " ή "kalo mena ", που σημαίνει "έχετε έναν ευτυχισμένο μήνα" ή "ευτυχισμένο το πρωί του μήνα". Αυτός ο χαιρετισμός πιθανώς χρονολογείται από την αρχαιότητα, όταν η πρώτη ημέρα του μήνα παρατηρήθηκε ως ήπια γιορτή, κάπως όπως οι Κυριακές βρίσκονται σε ορισμένα μέρη σήμερα.

Όταν φεύγετε από μια ομάδα για το βράδυ, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία από τις φράσεις «καλές πρωινές / βραδινές» για να εκφράσετε ένα αποχαιρετιστήριο ή απλά να λέτε «anŃo sas», που σημαίνει «αντίο». Λάβετε όμως υπόψη ότι το kalinikta χρησιμοποιείται μόνο για να λέει "goodnight" πριν από το κρεβάτι ενώ το kalispera μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθ 'όλη τη διάρκεια του βράχου για να πει ουσιαστικά "να σας δούμε αργότερα".

Οφέλη από τη σωστή χρήση της γλώσσας

Όταν ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, η σημασία του πολιτισμού, της ιστορίας και των ανθρώπων είναι απαραίτητη όχι μόνο για να αφήσετε μια καλή εντύπωση, αλλά για να εξασφαλίσετε ότι έχετε καλύτερη ώρα στο ταξίδι σας. Στην Ελλάδα, λίγο συμβαίνει όταν πρόκειται για τη χρήση της γλώσσας.

Όπως και στην αμερικανική εθιμοτυπία, δύο καλές φράσεις που πρέπει να θυμηθούμε είναι "parakaló" ("παρακαλώ") και "efkharistó" ("ευχαριστώ"). Θυμηθείτε να ρωτήσετε όμορφα και να ευχαριστήσετε όταν κάποιος σας προσφέρει κάτι ή παρέχει μια υπηρεσία θα σας βοηθήσει να ενταχθούν με τους ντόπιους και πιθανότατα θα έχετε καλύτερη εξυπηρέτηση και θεραπεία.

Επιπλέον, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πολλά ελληνικά, πολλοί άνθρωποι που ζουν εκεί μιλούν επίσης αγγλικά - και μερικές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Οι Έλληνες θα εκτιμήσουν ότι κάνατε μια προσπάθεια αν ξεκινήσετε λέγοντας «καλίμαιρα» ή «τελειώνοντας μια ερώτηση στα αγγλικά με το« παρακάλιο ».

Εάν χρειάζεστε βοήθεια, ρωτήστε κάποιον εάν μιλάει αγγλικά λέγοντας " milás angliká ". Αν το πρόσωπο που συναντάτε είναι εντελώς εχθρικό, πιθανότατα θα σταματήσει και θα σας βοηθήσει.