Καλλιστέρα: Πείτε Καληνύχτα στην Ελλάδα

Το Kalispera είναι ένας κοινός χαιρετισμός που χρησιμοποιείται το απόγευμα και το βράδυ στην Ελλάδα. Θα το ακούσετε από ταβέρνες, φίλους και παλιούς Έλληνες που παίρνουν ένα " βόλτα " ή βραδινή βόλτα γύρω από την πλατεία ή την πλατεία ή την πλατεία της πόλης. Συνήθως μεταφράζεται ως "Καλησπέρα", αλλά αρχίζει να χρησιμοποιείται πολύ πριν το σούρουπο, αργότερα το απόγευμα. Το Kalispera sas είναι ένα πιο επίσημο χαιρετισμό, που χρησιμοποιείται από τους ευγενικούς για τους πρεσβύτερους, τους επισκέπτες ή τους ανθρώπους που αξίζουν σεβασμό.

Η Kalispera από μόνη της γενικά είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να πει κανείς: "Γεια σας, παρακαλώ μπείτε και καθίστε σε μια από τις καρέκλες στην ταβέρνα μου και παραγγείλετε το μεγάλο βραδινό σας γεύμα!" Μπορείτε να επιστρέψετε τη φράση απλά λέγοντας "Kalispera!" πίσω, χωρίς να υποχρεώσετε τον εαυτό σας να συμμετάσχει μαζί σας για ένα γεύμα.

Η λέξη αυτή συνδυάζει το καλι ή το «καλό» «όμορφο» με « σπίρα» ή ελπίδα και στην πραγματικότητα σημαίνει κάτι κοντά στην «καλή ελπίδα» ή «καλές ευχές», αλλά ποτέ δεν μεταφράζεται με αυτόν τον τρόπο, Το αγγλικό "Αντίο" μεταφράζεται ως "ο Θεός να είναι μαζί σας", αν και αυτή είναι η προέλευση αυτής της φράσης. Είναι ένα είδος περιστασιακής ευλογίας για την ερχόμενη νύχτα, όταν όλοι πρέπει να κοιμηθούν.

Το " Kali oneiros " είναι μια άλλη φράση που χρησιμοποιείται μόνο τη νύχτα και σημαίνει "καλά όνειρα", για άλλη μια φορά χρησιμοποιώντας τη λέξη " kali " για καλή ή όμορφη και συνδυάζοντάς την με την μονή , την αρχαία (και προελληνική) λέξη για όνειρα.

Κοινή λανθασμένη ορθογραφία: kalespera, calispera

Ελληνικές Επιστολές: Καλησπέρα

Ελληνικά χαιρετισμούς για άλλες περιστάσεις

Άλλα παρόμοια χαιρετισμούς που ξεκινούν με έναν ήχο «Καλί» περιλαμβάνουν το kalimera , το kalinikta και την kalomena (Happy First of the Month - κάθε μήνα). Εάν έχετε ξεχάσει το σωστό τέλος για το χαιρετισμό σας, ίσως είστε σε θέση να ξεφύγετε σε σχεδόν οποιαδήποτε κατάσταση χαιρετισμού με ένα σαφώς ομιλούμενο « kali » που ακολουθείται από μια ξεκάθαρη δεύτερη λέξη.

Οι συγχωρούντες Έλληνες, που λατρεύουν κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιήσουν τη γλώσσα τους και που πάντα θα δώσουν στον φτωχό άστεγο ξένο το πλεονέκτημα κάθε αμφιβολίας, θα χαμογελούν ενθαρρυντικά και θα προσποιούν ότι έχετε (σχεδόν) το καταφέρει σωστά.

Μάθετε τα βασικά στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου, καθώς μπορεί να διευκολύνει τα ταξίδια σας με πολλούς τρόπους, από την ανάγνωση των πινακίδων και των δρομολογίων των αεροδρομίων ή των τρένων μέχρι να διαπιστωθεί πού βασίζονται σε γωνιακές πινακίδες οδών, οι οποίες συνήθως είναι μόνο με ελληνικά γράμματα. Οι πινακίδες του αυτοκινητόδρομου είναι συνήθως γραμματοσειρές αγγλικού τύπου και ελληνικές επιστολές - αλλά οι Έλληνες έρχονται πρώτα στο δρόμο, δίνοντάς σας επιπλέον χρόνο για να κάνετε την επικείμενη στροφή αν μπορείτε να πείτε τι λένε νωρίτερα και όχι αργότερα.