Το ελαφρύ σιδηροδρομικό σύστημα του Ώστιν

Μια απλή διαδρομή Βορρά-Νότου που έχει σχεδιαστεί για επιβάτες

Πολλοί επισκέπτες του Austin είναι έκπληκτοι για να μάθουν πόσο περιορισμένο είναι το σύστημα MetroRail του Austin Capital. Αποτελείται από μια μόνο διαδρομή 32 μιλίων που ξεκινάει στο Leander, λίγα μίλια βορειοδυτικά του Ώστιν και τελειώνει στο κέντρο της πόλης. Δεδομένου ότι είναι προσανατολισμένη γύρω από τους μετακινούμενους, συνήθως δεν υπάρχουν πολλά δρομολόγια αργά τη νύχτα και το σαββατοκύριακο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια σημαντικών εκδηλώσεων όπως το SXSW και το Austin City Limits Music Festival, το πρόγραμμα επεκτείνεται ώστε να ανταποκρίνεται στην αυξημένη ζήτηση.

Το τρένο είναι καθαρό, άνετο και συνήθως εγκαίρως. Εάν μπορείτε να εργαστείτε γύρω από το κάπως περιορισμένο χρονοδιάγραμμα του Capital MetroRail, είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους επισκέπτες να ξεφύγουν από το Ώστιν. Σε συνδυασμό με το σύστημα λεωφορείων Capital Metro, μπορείτε να φτάσετε σχεδόν οπουδήποτε στο Ώστιν σε προσιτή τιμή. Το σύστημα λεωφορείων διαθέτει επίσης μια εφαρμογή που διευκολύνει τη χρήση του smartphone σας για να αγοράσει περάσματα.

Δικαστικά έξοδα

Μπορείτε να αγοράσετε το δελτίο σας online ή σε οποιοδήποτε σιδηροδρομικό σταθμό. Οι ναύλοι μονής κατεύθυνσης ξεκινούν από 3,50 δολάρια, αλλά μπορείτε να πάρετε σημαντικές εκπτώσεις εάν σκοπεύετε να οδηγήσετε το τρένο για αρκετές ημέρες.

Σταθμοί και κοντινά ορόσημα

Leander , 800 N. Hwy 183. Ο βορειότερος σταθμός βρίσκεται σε μια κατοικημένη περιοχή κοντά στο FM 2243. Είναι δίπλα σε ένα χώρο στάθμευσης 600 θέσεων.

Lakeline , 13625 Lyndhurst Boulevard, Πάρκο Cedar. Χρησιμοποιείται ευρέως από τους υπαλλήλους του Applied Materials, ο σταθμός βρίσκεται κοντά στην γειτονιά Avery Ranch και το Lakeline Mall.

Howard , 3705 West Howard Lane.

Βρίσκεται κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου MoPac, ο σταθμός Howard είναι ο πρώτος σταθμός στην πραγματικότητα μέσα στα όρια της πόλης του Ώστιν. Ένας παρακείμενος χώρος στάθμευσης διαθέτει 200 ​​χώρους. Η Hospira, εταιρεία φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, είναι ένας από τους μεγάλους εργοδότες της περιοχής. Η μεγαλύτερη κοντινή γειτονιά είναι η Wells Branch.

Highland , 6420 1/2 Airport Boulevard. Το πρώην κτίριο του Highland Mall, που βρίσκεται λίγα τετράγωνα από το σταθμό, καταλαμβάνεται τώρα κυρίως από το Ώστιν Community College, καθιστώντας τη δημοφιλή στάση για τους μαθητές. Ένα γραφείο του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας βρίσκεται επίσης κοντά στο σταθμό MetroRail.

MLK, νεώτερος , 1719 Alexander Boulevard. Βρίσκεται λίγα τετράγωνα ανατολικά της πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου του Τέξας, αυτός ο σταθμός χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από φοιτητές και καθηγητές. Επίσης, δεν απέχει πολύ από το στάδιο του μπέιζμπολ Disch-Falk της UT.

Plaza Saltillo , οδός Comal 412. Επίσης στο ανατολικό Ώστιν, ο σταθμός Plaza Saltillo βρίσκεται κοντά σε πολλά από τα πιο δημοφιλή μπαρ της περιοχής, όπως το The White Horse. Είναι μόνο λίγα τετράγωνα μακριά από την περιοχή ψυχαγωγίας 6ης οδού .

Downtown , 401 East 4th Street. Βρίσκεται κοντά στη βόρεια πλευρά του τεράστιου συνεδριακού κέντρου του Ώστιν, ο σταθμός βρίσκεται επίσης σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου του Ώστιν. Βρίσκεται κοντά στην εμπορική συνοικία του 2ου οδού και στην Warehouse District , η οποία φιλοξενεί πολλά από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ του Ώστιν.