Επανεξέταση: VectorWerx Vector Cup Holder για ταξίδια

Καλά σχεδιασμένο αλλά τελικά λανθασμένο

Χέρι μέχρι να χύσετε ένα ποτό σε ένα αεροπλάνο, λεωφορείο ή τρένο. Κρατήστε τα χέρια σας αν η διαρροή αυτή έχει καταστρέψει την τεχνολογία σας ως αποτέλεσμα.

Ναι, το χέρι μου είναι επί του παρόντος στον αέρα.

Σε μια πτήση στη Νέα Ζηλανδία πριν από μερικά χρόνια, κατάφερα να κτυπήσω το ποτήρι νερό μου στο τραπέζι του δίσκου, το άτομο δίπλα μου και, το χειρότερο από όλα, το smartphone που είχα τοποθετήσει στα πόδια μου στιγμές πριν. Παρά τη σχετικά μικρή ποσότητα νερού που το έπληξε, αυτό ήταν το τέλος του τηλεφώνου μου εκεί - δεν λειτούργησε ποτέ ξανά σωστά.

Ως αποτέλεσμα, όταν άκουσα για το Vector Cup Holder που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, ήμουν πολύ χαρούμενος να το ελέγξω.

Χαρακτηριστικά και σχεδιασμός

Ο κάτοχος Vector Cup είναι ένα περίεργο εργαλείο που προσκολλάται στα τραπέζια των δίσκων και σε άλλες επίπεδες επιφάνειες κάτω από 1,5 ", στις οποίες τοποθετείτε το κύπελλο ή το γυαλί σας. Αποτελείται από δύο κύρια τμήματα, τον σφιγκτήρα και τη βάση και ένα ανοικτό δακτύλιο που περιστρέφεται και ασφαλίζει στη θέση του κατά τη χρήση.

Η ιδέα είναι ότι σχεδόν οποιοδήποτε πλοίο κανονικού μεγέθους μπορεί να συγκρατηθεί με ασφάλεια, έτσι ώστε ακόμη και οι αναταράξεις ή οι ασταθείς αγκώνες να μην μπορούν να στείλουν υγρό που πετά παντού.

Οι προφυλακτήρες από καουτσούκ στο σφιγκτήρα αποτρέπουν την ολίσθηση και τη βλάβη σε ό, τι είναι προσαρτημένο και η κατασκευή από αλουμίνιο διατηρεί το βάρος στο ελάχιστο.

Δοκιμές πραγματικού κόσμου

Χρησιμοποίησα τον κάδο Vector Cup σε αρκετές περιπτώσεις - στο σπίτι σε ένα τραπέζι της κουζίνας, σε ένα ζευγάρι μακρά λεωφορεία και σε μια πτήση τριών ωρών.

Δεδομένων των κάπως απότομων άκρων, ανησυχώ λίγο ότι η ασφάλεια του αεροδρομίου θα μπορούσε να κατασχέσει τον κάτοχο αλλά (τουλάχιστον με πτήση στην Ευρώπη) δεν ήταν πρόβλημα.

Εντυπωσιάστηκα με πόσο καλά προσαρμόστηκε ο κάτοχος σε κάθε επιφάνεια την οποία δοκιμάσαμε. Ο ελατηριωτός σφιγκτήρας και οι προφυλακτήρες από καουτσούκ συγκρατούνται σταθερά ακόμη και σε ολισθηρές πλαστικές τράπεζες δίσκων - ένας συμπαγής κτύπος θα μπορούσε να μετακινήσει ελαφρά τον σφιγκτήρα, αλλά όχι αρκετό για να χυθεί ένα ποτό ή να το χτυπήσει από το τραπέζι.

Μου εντυπωσίασε λιγότερο, ωστόσο, με το λεπτό τμήμα βάσης του κατόχου. Ενώ οι αναταράξεις πιθανότατα δεν θα ήταν αρκετές για να κουνήσουν ένα φλιτζάνι ή ένα γυαλί χαλαρό, ήταν εύλογα εύκολο να χτυπήσει το κάτω μισό ενός μικρού γυαλιού κατά τέτοιο τρόπο ώστε να γλίστρησε από τη βάση και επάνω στο πάτωμα.

Στις δύσκολες συνθήκες που βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια οικονομικών πτήσεων, ένα πανούργιο γόνατο ή χέρι θα μπορούσε εύκολα να καταστήσει καταστροφή.

Μιλώντας για δύσκολες συνθήκες, δεν ήταν εύκολο να βρεθεί κάπου να βάλει το κάτοπτρο Vector, εκτός κι αν είχα κάθισμα παραθύρου. Ο υπόλοιπος χρόνος, αν και δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, τείνει να κολλάει αδέξια στο διάδρομο, στο πόδι μου ή στο χώρο του γείτονά μου.

Τελικά επέλεξα να το σφίξω στη μακρινή πλευρά του τραπεζιού, κρατώντας τον έξω από τη βλάβη, σε βάρος της καθιστώντας πιο δύσκολη την ανύψωση και την έξοδο των γυαλιών.

Ήταν εύκολο να χωράει τα περισσότερα σκάφη στη θήκη, αν και κάποιοι αισθάνθηκαν πιο σταθεροί από τους άλλους. Τα ψηλότερα γυαλιά και κούπες που κάθονταν στη βάση και σφιχτά μέσα στο τμήμα του δακτυλίου δούλευαν καλύτερα - έχω κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις μικρές κούπες ποτών και τα πλαστικά γυαλιά που χρησιμοποιούνται συχνά κατά την πτήση.

Η ετυμηγορία

Ήθελα να αρέσει ο φορέας κυπέλλου Vector - έχει ως στόχο να λύσει ένα πραγματικό πρόβλημα, σε μια λογικά κομψή συσκευή.

Δυστυχώς, δεδομένης της τιμής πενήντα δολαρίων, είναι δύσκολο να το συστήσω. Ένα gadget που κοστίζει τόσο πολύ και θα χρησιμοποιηθεί τόσο σπάνια πρέπει να είναι άψογο, και αυτό δεν είναι.

Υπάρχει απλώς μια μεγάλη ευκαιρία για ένα ποτήρι ή ένα ποτήρι για να βγείτε από τη θήκη και η εύρεση ενός σημείου για να το χρησιμοποιήσετε άνετα είναι δύσκολο για τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα λεωφορεία - που είναι εκεί που το χρειάζεστε περισσότερο.