Τελωνειακοί κανονισμοί και κανόνες για ταξιδιώτες της Νορβηγίας

Οι τελωνειακοί κανονισμοί στη Νορβηγία ελέγχονται από την Tollvesenet (τελωνειακή υπηρεσία της Νορβηγίας). Για να διασφαλίσετε την ομαλή άφιξή σας στη Νορβηγία, ρίξτε μια ματιά στους ισχύοντες τελωνειακούς κανονισμούς στη Νορβηγία.

Τυπικά είδη ταξιδίου όπως ρούχα, κάμερες και παρόμοια προσωπικά είδη μπορούν να μεταφερθούν μέσω των τελωνείων στη Νορβηγία χωρίς δασμούς, χωρίς να πρέπει να δηλώνονται, εφόσον η συνολική αξία τους δεν υπερβαίνει τα 6.000 ΝΟΚ.

Φέρνοντας χρήματα;

Τα τελωνεία της Νορβηγίας επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να φέρουν νόμισμα μέχρι την αξία των 25.000 NOK προτού δηλωθεί. Οι ταξιδιωτικοί έλεγχοι αποκλείονται από αυτόν τον κανόνα.

Ποιοι είναι οι τελωνειακοί κανόνες για τα φάρμακα;

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στην αρχική τους συσκευασία και να προσκομίσετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενη τεκμηρίωση που μπορείτε να προμηθευτείτε από το γιατρό σας, ει δυνατόν στα αγγλικά.

Τι γίνεται αν η αποσκευή μου χάσει;

Υπάρχει ένας ειδικός κανόνας για αυτό, πέρα ​​από την ταλαιπωρία. Εάν η αεροπορική εταιρία σας τυχαίνει να χάσει τις αποσκευές σας και μία από τις βαλίτσες σας φτάνει ξεχωριστά, πρέπει να επιλέξετε την κόκκινη τελωνειακή λωρίδα και να δηλώσετε το περιεχόμενο των αποσκευών σας στον τελωνειακό υπάλληλο.

Μπορώ να φέρω τον καπνό στη Νορβηγία;

Ναι, εντός ορίων. Οι ταξιδιώτες ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να μεταφέρουν καπνό στη Νορβηγία σε ποσότητες λογικές μόνο για προσωπική χρήση (200 τσιγάρα ή 250g καπνό ανά άτομο).

Μπορώ να πάρω αλκοολούχα ποτά στη Νορβηγία;

Όσον αφορά το αλκοόλ, οι τελωνειακοί κανονισμοί είναι λίγο πιο αυστηροί.

Θα πρέπει να είστε 18 ετών ή μεγαλύτερος για να εισάγετε ποτά με λιγότερο από 22% αλκοόλ και 20 ετών και άνω για να φέρετε ποτά με περισσότερο από 22% αλκοόλ. Οι ποσότητες που επιτρέπονται εξαρτώνται επίσης από το επίπεδο αλκοόλ - όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τόσο χαμηλότερο είναι το όριο:

Μέγιστο 1 λίτρο με αλκοόλ 22-60% συν 1½ λίτρα με 2,5-22% αλκοόλ.

(Ή 3 λίτρα με 2,5-22% αλκοόλ.)

Περιορίζεται από τους κανονισμούς των τελωνειακών αρχών της Νορβηγίας

Παράνομα ναρκωτικά, φάρμακα που χορηγούνται χωρίς συνταγή για προσωπική χρήση ή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, αλκοολούχα ποτά άνω του 60%, όπλα και πυρομαχικά, πυροτεχνήματα, πουλιά και εξωτικά ζώα, καθώς και φυτά για καλλιέργεια. Απαγορεύεται επίσης στη Νορβηγία η εισαγωγή πατάτας. Επιτρέπεται η εισαγωγή 10 χιλιογράμμων άλλων λαχανικών, κρέατος ή φρούτων από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) .

Φέρνοντας το κατοικίδιό σας στη Νορβηγία

f που θέλετε να μεταφέρετε το κατοικίδιό σας στη Νορβηγία, υπάρχουν πολλές τελωνειακές απαιτήσεις για τα κατοικίδια ζώα . Θα πρέπει να επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας προτού ταξιδέψετε για να το αποκτήσετε

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το ταξίδι στη Νορβηγία με ένα κατοικίδιο ζώο .