Λαμβάνοντας ένα σκυλί στη Νορβηγία: Κανόνες και Κανονισμοί

Εδώ είναι τι πρέπει να πάρετε το σκυλί σας στη Νορβηγία.

Ταξιδεύοντας στη Νορβηγία με το σκυλί σας (ή γάτα, για αυτό το θέμα) δεν είναι πλέον η ταλαιπωρία που ήταν κάποτε. Εφ 'όσον έχετε κατά νου μερικές απαιτήσεις κατοικίδιων ζώων, η λήψη του σκύλου σας στη Νορβηγία θα είναι αρκετά εύκολη. Οι κανόνες για τις γάτες είναι ίδιοι.

Σημειώστε ότι η ολοκλήρωση των εμβολιασμών και των μορφών κτηνιάτρου μπορεί να διαρκέσει 3-4 μήνες, οπότε αν θέλετε να πάρετε το σκυλί σας στη Νορβηγία, προγραμματίστε νωρίς. Τα τατουάζ σκυλιά και γάτες δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις μετά το 2011 υπέρ των μικροτσίπ.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε όταν παίρνετε το σκυλί σας στη Νορβηγία είναι ότι υπάρχουν τρεις τύποι κανονισμών για τα κατοικίδια, ανάλογα με το αν εισέρχεστε στη Νορβηγία από τη Σουηδία, από μια χώρα της ΕΕ ή από μια χώρα εκτός ΕΕ.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Νορβηγία από την ΕΕ

Πρώτα απ 'όλα, λάβετε ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων από τον κτηνίατρό σας. Ο εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος σας θα είναι σε θέση να συμπληρώσει το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ, όπως απαιτείται. Για να πάρει σκύλους στη Νορβηγία από την ΕΕ, ο σκύλος πρέπει να εμβολιασθεί για λύσσα τουλάχιστον 21 πριν από το ταξίδι, να δοκιμαστεί για αντισώματα λύσσας από εργαστήριο εγκεκριμένο από την ΕΕ, να υποβληθεί σε θεραπεία για ταινία και να διαθέτει ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων που να δείχνει τις πληροφορίες. Όταν φτάνετε στη Νορβηγία με το σκύλο ή τη γάτα, πάρτε το κατοικίδιο ζώο στο τελωνείο κατά την άφιξη (κόκκινη ζώνη).

Διασκεδαστικό γεγονός: Αν πάρετε το σκυλί σας στη Νορβηγία, που προέρχεται από τη Σουηδία, απαλλάσσεστε από όλες τις απαιτήσεις.

Φέρνοντας το σκυλί σας στη Νορβηγία από χώρα εκτός ΕΕ

Οι απαιτήσεις για τα ταξίδια με κατοικίδια ζώα είναι ελαφρώς αυστηρότερες.

Όπως και οι ταξιδιώτες από την ΕΕ, θα πρέπει επίσης να πάρετε το σκύλο σας διαβατήριο κατοικίδιων ζώων εάν είναι δυνατόν ή να έχετε τον κτηνίατρό σας να συμπληρώσει το κτηνιατρικό πιστοποιητικό.

Επιπλέον, θα χρειαστείτε επίσης πιστοποιητικό τρίτης χώρας που διατίθεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ ή το Υπουργείο Γεωργίας της Νορβηγίας.

Η λήψη του σκύλου σας στη Νορβηγία από μη κοινοτική χώρα απαιτεί τον εμβολιασμό του σκύλου (ή της γάτας) για τη λύσσα, το αντίσωμα που έχει δοκιμαστεί από εγκεκριμένο από την ΕΕ εργαστήριο και να θεραπευτεί για ταινία πριν ταξιδέψει στη Νορβηγία.

Πρέπει να ενημερώσετε το νορβηγικό περιφερειακό γραφείο για το χρόνο και τον τόπο άφιξης τουλάχιστον 48 ώρες πριν (εδώ θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες).

Όταν φτάνετε στη Νορβηγία με το σκυλί σας, ακολουθήστε την κόκκινη γραμμή "Goods to Declare" στο τελωνείο. Το νορβηγικό τελωνειακό προσωπικό θα σας βοηθήσει με τη διαδικασία και θα ελέγξει τα χαρτιά του σκύλου (ή της γάτας).

Συμβουλή για την κράτηση της πτήσης του σκυλιού σας

Όταν κάνετε τις πτήσεις σας στη Νορβηγία, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε την αεροπορική εταιρεία σας ότι επιθυμείτε να πάρετε μαζί σας τη γάτα ή το σκύλο σας στη Νορβηγία. Θα ελέγξουν για την αίθουσα και θα υπάρξει μια μονόδρομη χρέωση. Σε πολλές περιπτώσεις - αλλά αυτό εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία που επιλέγετε - η χρέωση για ένα σκύλο ή γάτα στην καμπίνα είναι περίπου $ 80-120, και ως εκ τούτου, πολύ φθηνότερη από τη μεταφορά ενός μεγαλύτερου σκύλου στο φορτίο. Επιπλέον, μπορείτε να κρατήσετε το κατοικίδιο ζώο μαζί σας ανά πάσα στιγμή και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις ώρες των κατοικίδιων ζώων σε μια ψυχρή, απομονωμένη περιοχή κράτησης φορτίου.

Εάν επιθυμείτε να καθησυχάσετε το κατοικίδιο ζώο σας για το ταξίδι, ρωτήστε εάν οι κανόνες μεταφοράς των ζώων από την αεροπορική εταιρεία το επιτρέπουν. Είναι επίσης χρήσιμο να ελέγξετε με τον κτηνίατρό σας πριν σχεδιάσετε οποιεσδήποτε μεγάλες εκδρομές, καθώς η υγεία του κατοικίδιου ζώου σας θα πρέπει να έρθει πριν από κάθε άγχος κρατήσεις μεταφοράς.

Λάβετε υπόψη ότι η Νορβηγία ανανεώνει τους κανονισμούς εισαγωγής ζώων ετησίως.

Όταν ταξιδεύετε, μπορεί να υπάρξουν ελαφρές διαδικαστικές αλλαγές για τα σκυλιά. Πάντα να ελέγχετε για επίσημες ενημερώσεις πριν πάρετε το σκυλί σας στη Νορβηγία.