Οι νόμοι της μαριχουάνας στη Νορβηγία: Είναι το ζιζάνιο Νομικό;

Συμβουλές ταξιδιού για ιατρικούς ασθενείς και περιστασιακούς καπνιστές

Σε μεγάλο βαθμό, η Νορβηγία εμπίπτει στην κατηγορία χωρών που έχουν απαγορεύσει την κατοχή και χρήση κάνναβης . Σύμφωνα με τους νόμους για τη μαριχουάνα του 2018 στη Νορβηγία, είναι παράνομο να κατέχει, να πωλεί, να μεταφέρει και να καλλιεργεί μαριχουάνα, αλλά το Δεκέμβριο του 2017, το νορβηγικό κοινοβούλιο αποκήρυξε την προσωπική χρήση ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της κάνναβης.

Ως εκ τούτου, ακόμη και σε περιπτώσεις που ένα άτομο στη Νορβηγία δεν αποδεικνύει την πρόθεση να χρησιμοποιήσει ή να πουλήσει κάνναβη, εξακολουθούν να υπόκεινται σε ποινή βάσει νόμου και κάθε πράξη που αφορά την κατοχή, τη μεταφορά και την καλλιέργεια μαριχουάνας θεωρείται ότι παραβιάζει νόμους για τη μαριχουάνα στη Νορβηγία.

Η παραβίαση των νόμων περί ναρκωτικών θα μπορούσε να προσελκύσει βαριά τιμωρία για τους διεθνείς επισκέπτες και στη Νορβηγία, οποιαδήποτε ποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη θα τους καταστήσει υπεύθυνους. Ωστόσο, η ίδια η ποσότητα θα καθορίσει τα διάφορα είδη τιμωρίας, τα οποία μπορούν να κυμανθούν από μικρό πρόστιμο μέχρι αρκετά χρόνια φυλάκισης ή απέλασης από τη χώρα (για τους διεθνείς επισκέπτες).

Τιμωρίες για τη μαριχουάνα

Αν και η μαριχουάνα έχει αποποινικοποιηθεί, αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νορβηγίας δεν μπορεί να ασκήσει κατηγορίες εναντίον κραυγαλέων παραβατών.

Η τιμωρία για τη μαριχουάνα ξεκινά με χρηματικά πρόστιμα για μικρότερες ποσότητες μικρότερες από 15 γραμμάρια, καθώς θεωρούνται γενικά ότι προορίζονται για προσωπική χρήση και παραβιάσεις των 15 γραμμαρίων θεωρούνται η διαπραγμάτευση κάνναβης, η οποία θα μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγαλύτερες κυρώσεις.

Οι πρώτοι παραβάτες για προσωπική χρήση θα πληρώσουν πρόστιμα από 1.500 έως 15.000 νορβηγικές κορώνες (251 έως 2510 δολάρια ΗΠΑ) για παράνομη κατοχή και οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να απαγορευτούν από τη χώρα για παραβίαση της εγχώριας πολιτικής - αν και αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο από την έναρξη ισχύος των κανόνων αποποινικοποίησης.

Οι επανειλημμένοι παραβάτες για προσωπική χρήση πιθανότατα θα προσφέρονται ή θα χρειαστούν για να παρακολουθήσουν προγράμματα αποκατάστασης ή ιατρικές υπηρεσίες για τη θεραπεία του εθισμού, αν και δεν θα καταδικαστούν πλέον σε φυλάκιση, η οποία κυμαινόταν από έξι μήνες έως δύο χρόνια στις τοπικές φυλακές.

Αντιπρόσωποι, από την άλλη πλευρά, εξακολουθούν να εκτελούν ποινές φυλάκισης εάν καταδικαστούν για την πώληση ή κατοχή μεγάλων ποσοτήτων, εκτελώντας ποινές έως και 15 ετών για μεγάλες περιπτώσεις διακίνησης και διανομής ναρκωτικών που περιλαμβάνουν μαριχουάνα - παρόλο που αποποινικοποιούνται.

Ταξιδεύοντας με τη μαριχουάνα στη Νορβηγία

Οι ταξιδιώτες δεν επιτρέπεται να φέρουν μαριχουάνα στη Νορβηγία και οι ταξιδιώτες που προσπαθούν να φέρουν τη μαριχουάνα στη χώρα που αλιεύονται κρατούνται και αργότερα παραπέμπονται στο δικαστήριο για δίωξη στη χώρα. Υπάρχει ακόμη και μια περίπτωση διασημοτήτων, Snoop Dogg, ο οποίος απαγορεύτηκε από τη Νορβηγία για δύο χρόνια μετά από την προσπάθεια να εισέλθει στη χώρα που διαθέτει αυτή την ουσία το 2012.

Παρά τους καθορισμένους νόμους για τη μαριχουάνα στη Νορβηγία και τα κατασταλτικά μέτρα που έρχονται με τη διάσπασή τους, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το φάρμακο για ψυχαγωγικούς σκοπούς στη χώρα. Τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν μεγάλα σημεία διανομής του ναρκωτικού, ειδικά στη νορβηγική πρωτεύουσα του Όσλο , όπου η αστυνομία έχει εκδώσει δημόσιες δηλώσεις για το πώς δεν θα επεξεργάζονται πλέον χρεώσεις για ζιζάνια ή για να συλλάβουν Νορβηγούς πολίτες για κατοχή.

Ωστόσο, προκειμένου να αποφύγετε προβλήματα με τις νορβηγικές αρχές ως τουρίστες, καλό είναι να ενεργείτε σύμφωνα με τις διατάξεις των ισχυόντων νόμων στη Νορβηγία, ειδικά αφού είστε φιλοξενούμενοι αυτής της χώρας.

Ιατρική μαριχουάνα στη Νορβηγία

Μόνο υπό ειδικές συνθήκες ένα παράθυρο του νόμου επιτρέπει τη μεταφορά και τη χρήση της μαριχουάνας στη Νορβηγία: ιατρική αναγκαιότητα.

Για να επιτρέπεται σε ταξιδιώτη να φέρει κάνναβη στη Νορβηγία, πρέπει να πάρει ιατρική συνταγή για τη μαριχουάνα, η οποία θα χρησιμεύσει ως απόδειξη της ιατρικής κατάστασης που δικαιολογεί τη χρήση του ναρκωτικού. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η συνταγή πρέπει να είναι σε επίσημο νοσοκομείο ακίνητο όπως οποιαδήποτε άλλη ιατρική συνταγή - όχι χειρόγραφες σημειώσεις!

Η Νορβηγία επιτρέπει τη χρήση αυτού του είδους ιατρικής μαριχουάνας, διότι σήμερα δεν υπάρχουν καταστήματα στη χώρα που πωλούν το φάρμακο για ιατρικούς σκοπούς και η διεθνής πολιτική του εμποδίζει να παρεμβαίνει στην ιατρική νομοθεσία άλλων χωρών ή στην υγεία των πολιτών άλλων χωρών.

Σημειώστε ότι το παραπάνω άρθρο περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια κάνναβης, τους νόμους περί ναρκωτικών, την ψυχαγωγική χρήση μαριχουάνας, τις ιατρικές χρήσεις για τη μαριχουάνα και άλλα θέματα που οι αναγνώστες ενδέχεται να θεωρούν προσβλητικό. Το περιεχόμενο προορίζεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς και η χρήση ναρκωτικών ουσιών δεν απαγγέλλεται από αυτόν τον ιστότοπο.