Το κάπνισμα στη Σκανδιναβία: Μπορώ να καπνίσω στη Σκανδιναβία;

Ας μάθουμε πού μπορείτε να καπνίζετε στη Σκανδιναβία και τι είδους νόμοι κατά του καπνίσματος που κάθε σκανδιναβική χώρα έχει αυτή τη στιγμή ...

Το κάπνισμα στη Σουηδία:

Η Σουηδία θέσπισε απαγόρευση του καπνίσματος το 2005, η οποία περιλαμβάνει εστιατόρια, μπαρ και δημόσιους χώρους χωρίς καπνό. Ωστόσο, οι Σουηδοί επέτρεψαν στα εστιατόρια να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστά αεριζόμενο δωμάτιο για καπνιστές χωρίς διακομιστές - μια "εσωτερική αίθουσα καπνιστών".

Το κάπνισμα στη Δανία:

Τώρα, η τρίτη χώρα που απαγορεύεται το κάπνισμα στη Σκανδιναβία, η Δανία υιοθέτησε πρόσφατα νόμους για το κάπνισμα όπως η Σουηδία και η Νορβηγία και τώρα επιτρέπει μόνο το κάπνισμα σε μπαρ μικρότερα από 40 τετραγωνικά μέτρα. Τα περισσότερα εστιατόρια και παμπ δημιούργησαν καθορισμένους υπαίθριους χώρους καπνίσματος, ωστόσο, έτσι δεν είναι τόσο κακό.

Κάπνισμα στη Νορβηγία:

Η Νορβηγία λέγεται ότι είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο που έχει νόμους μη καπνίσματος. Σήμερα στη Νορβηγία, δεν ανάβουν παντού εκτός από ιδιωτικές κατοικίες ή έξω (κατά προτίμηση σε καθορισμένες περιοχές, ειδικά στις πόλεις).

Το κάπνισμα στην Ισλανδία:

Το κάπνισμα στην Ισλανδία δεν επιτρέπεται σε κανένα δημόσιο κτίριο. Εκτός από αυτό, η Ισλανδία είναι ένας παράδεισος καπνιστού - μπορείτε να ανάψετε σχεδόν οπουδήποτε (εντός λογικού). Μετά από όλα, το Ρέικιαβικ μεταφράζεται σε "καπνό κόλπο". Εάν είστε μη καπνιστής, ζητήστε απλά αίθουσες μη καπνιστών για να βεβαιωθείτε.