Πριν πάτε: Τι να Pack

Βασικά στοιχεία για ταξίδια στην Ανατολική Ευρώπη

Η Ανατολική Ευρώπη είναι πλέον ως επί το πλείστον σαν άλλα μέρη της Ευρώπης. Πέρασαν οι ημέρες των κακόφημων γραμμών της εποχής της σοβιετικής εποχής, όταν ήταν επίσης αδύνατο για έναν Αμερικανό να βρει γνωστά προϊόντα φροντίδας μαλλιών ή μάρκες οδοντόπαστας. Τώρα μπορείτε να περπατήσετε σε μια υπεραγορά, να αρπάξετε ό, τι χρειάζεστε και να ελέγξετε έξω χωρίς λέξη σε ένα ταμείο δυτικού τύπου. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μπορείτε να πάρετε όταν είστε εκεί, και αυτά τα πράγματα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φέρνετε μαζί σας.

Εγγραφα

Χαρτιά παρακαλώ! Σε όλες τις περιπτώσεις διεθνών μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης Σένγκεν για μη κατοίκους Σένγκεν, απαιτούνται διαβατήρια για ταξίδια σε άλλη χώρα. Πολλές από τις χώρες της περιοχής βρίσκονται εντός αυτής της περιοχής χωρίς σύνορα. Άλλοι δεν είναι, αλλά εξακολουθούν να επιτρέπουν προσωρινές επισκέψεις χωρίς θεωρήσεις (χώρες όπως η Ουκρανία , για παράδειγμα). Ακόμη άλλοι, όπως η Ρωσία , απαιτούν την υποβολή αίτησης για θεώρηση εκ των προτέρων και την επίδειξη κατά την είσοδο στη χώρα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει εκ των προτέρων αν χρειάζεστε βίζα και υποβάλλετε σχετική αίτηση πριν το ταξίδι σας.

Πλήρες έγχρωμο αντίγραφο φωτογραφιών του διαβατηρίου και των θεωρήσεων σας

Αν το πρωτότυπο διαβατήριό σας λείπει, μια φωτοτυπία καλής ποιότητας μπορεί να σας εξυπηρετήσει καλά (αν και δεν περιμένετε να λειτουργήσει ως υποκατάστατο διαβατηρίου κατά τη διάρκεια ταξιδιού). Αποθηκεύστε τα ξεχωριστά από τα άλλα σας έγγραφα, έτσι ώστε εάν χάσετε το πορτοφόλι σας, θα έχετε ακόμα τα έγχρωμα αντίγραφα.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Παρόλο που οι πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές σε ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής και Ανατολικής Κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, σε ορισμένες περιπτώσεις οι μετρητά είναι το μόνο αποδεκτό μέσο πληρωμής.

Σε άλλες περιπτώσεις, εάν χάσετε ή ζητήσετε την πιστωτική σας κάρτα ή διαπιστώσετε ότι η τράπεζά σας έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτήν, τα μετρητά γίνονται χρήσιμα. Ακόμα κι αν σχεδιάζετε να αποσύρετε μετρητά από ένα ΑΤΜ ενώ είστε στο εξωτερικό, έχοντας εφεδρικά μετρητά που μπορείτε να αλλάξετε στο τοπικό νόμισμα είναι πάντα έξυπνο. Στην ιδανική περίπτωση, κρατήστε αυτό το σκληρό νόμισμα σε μια τοποθεσία ξεχωριστή από το πορτοφόλι σας και κοντά σε σας, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Συνταγογραφούμενα φάρμακα

Η διαθεσιμότητα των φαρμάκων διαφέρει από χώρα σε χώρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μπορείτε να πάρετε συνταγογραφούμενα φάρμακα στα τοπικά φαρμακεία, μερικές φορές ακόμη και εκτός του μετρητή αν οι κανονισμοί διαφέρουν. Ωστόσο, είναι επικίνδυνο να υπολογίζετε στην ικανότητα να το κάνετε αυτό, ειδικά αν εξαρτάτε από τα φάρμακά σας για τη βέλτιστη ευεξία. Φέρτε αρκετό φάρμακο συνταγής μαζί σας για να διαρκέσει η διάρκεια του ταξιδιού σας συν λίγες ημέρες επιπλέον σε περίπτωση καθυστερήσεων των πτήσεων. Ταξιδέψτε με αυτά στις αποσκευές σας.

Εντομοαπωθητικό

Εάν πρόκειται να πεζοπορία, φέρτε έντομο απωθητικό. Οι πληθυσμοί των κουνουπιών μπορεί να είναι πυκνοί σε δασικές εκτάσεις. Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί για τα τσιμπούρια. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στις χώρες που θα επισκεφτείτε, αλλά μπορεί να αισθάνεστε πιο σίγουροι με το δικό σας χημικό σπρέι ή λοσιόν που περιέχει DEET.

Επαφές και / ή γυαλιά

Εάν έχετε μειωμένη όραση, φέρετε όλες τις απαραίτητες προμήθειες. Μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε τα προϊόντα που χρειάζεστε όταν φτάσετε στην Ανατολική Ευρώπη. Ωστόσο, σε ορισμένες χώρες, οι κανονισμοί για τους φακούς επαφής σημαίνει ότι μπορείτε να τις αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή, μερικές φορές ακόμη και μέσω μηχανών αυτόματης πώλησης.

Προσαρμογείς και φορτιστές ηλεκτρονικών

Εάν μεταφέρετε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, έναν υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές, θα θέλετε να την επαναφορτίσετε.

Το να έχετε φορτιστή δεν θα είναι αρκετό, επειδή τα βύσματα αμερικανικού τύπου δεν θα λειτουργούν στις ηλεκτρικές πρίζες της Ανατολικής Ευρώπης, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε αγοράσει έναν μετατροπέα ισχύος / προσαρμογέα. Η σωστή συσκευή θα μειώσει τα 220 βολτ σε ένα ασφαλές 110 βολτ για τις συσκευές σας, καθώς και να χρησιμοποιήσετε ένα φις με δύο στρογγυλές προεξοχές για να ταιριάζει στις πρίζες του δωματίου σας.

Κατάλληλη ενδυμασία

Κατάλληλη ενδυμασία είναι απαραίτητη για άνετα ταξίδια, είτε πρόκειται να φέρετε χειμερινό φόρεμα είτε καλοκαιρινό φόρεμα . Μελετήστε τους μέσους όρους θερμοκρασίας και ελέγξτε τις καιρικές συνθήκες προτού πάτε. Τα ρούχα που μπορούν να στρώσουν είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή. Επιπλέον, τα άνετα παπούτσια που έχετε σπάσει πριν από το ταξίδι σας είναι απαραίτητο για να απολαύσετε το χρόνο σας στις περιοχές πόλεις, χωριά και φυσικά τοπία.