Τα καλύτερα σημεία παρακολούθησης φαλαινών της Σκανδιναβίας

Στη Σκανδιναβία , η παρακολούθηση φαλαινών είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα και πολλοί ταξιδιώτες επιλέγουν να παρακολουθήσουν φάλαινες στη Νορβηγία ή την Ισλανδία. Οι περιπετειώδεις ταξιδιώτες μπορούν να εγγραφούν ακόμη και για ειδικές φάλαινες που βλέπουν σαφάρι που σας προσφέρουν να κολυμπήσετε με τις φάλαινες! Μάθετε πότε και πού να επισκεφθείτε τις φάλαινες στα φυσικά ενδιαιτήματα των φαλαινών ...

Παρατήρηση φαλαινών στην Ισλανδία

Πολλά σαφάρι φαλαινών της Ισλανδίας αρχίζουν στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ , αλλά η παρακολούθηση φαλαινών γίνεται σε όλη την Ισλανδία. Περίπου το ένα τέταρτο των ειδών κητοειδών παγκοσμίως έχουν καταγραφεί στα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ύδατα της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής σας προς τη θάλασσα, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσέχουν τα λευκά δελφίνια και τις φώκιες, μαζί με σπάνια ισλανδικά πτηνά.

Η παρακολούθηση των φαλαινών στην Ισλανδία δημιουργήθηκε το 1995 και έγινε ένα από τα κυριότερα σημεία για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Ιδανικό για την παρακολούθηση φαλαινών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες, ιδιαίτερα τον Ιούνιο - Οι ακόλουθες περιοδείες παρακολούθησης φαλαινών είναι διαθέσιμες και μπορούν να βρεθούν online:

Παρακολούθηση φαλαινών στη Νορβηγία

Στη Βόρειο Νορβηγία, οι Orcas παρατηρούνται σε Vestfjord, Tysfjord και Ofotfjord στο Nordland. Οι φάλαινες σπέρματος μπορούν να παρακολουθούνται στα νησιά Lofoten. Αυτή είναι μια αλυσίδα νησιών πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, μόνο ένα ταξίδι με βάρκα μακριά από το σημείο όπου η υφαλοκρηπίδα πέφτει στα βάθη 3.000 ποδιών. Εδώ μπορεί να βρεθούν μαζικές φάλαινες σπέρματος.

Τα νησιά Lofoten ήταν πάντα μια δημοφιλής περιοχή κυνηγιού για τη φαλαινοθηρία στη Νορβηγία. Ωστόσο, η παρακολούθηση των φαλαινών στη βόρεια Νορβηγία έχει γίνει τόσο δημοφιλής ώστε οι νορβηγικές αρχές έχουν δημιουργήσει μια αφιερωμένη διαδρομή φάλαινας με πλοία και πλοία μεταξύ των νησιών Lofoten.

Τι μπορείτε να κάνετε κατά της εμπορικής φαλαινοθηρίας:

  1. Κάντε την φάλαινα να παρακολουθεί ένα μέρος της επίσκεψής σας, ώστε να γίνει ένας ισχυρότερος αντίπαλος στη φαλαινοθηρία που δεν μπορεί να αγνοηθεί.
  2. Επισκεφθείτε ένα τοπικό μουσείο φαλαινών, μάθετε περισσότερα για αυτά τα ζώα και βοηθώντας έτσι να στηρίξετε σημαντικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
  3. Αντισταθείτε στην περιέργεια της γευσιγνωσίας κρέατος φάλαινας. Δυστυχώς, κάθε κομμάτι που πωλήθηκε υποστηρίζει τη βιομηχανία φαλαινοθηρίας