Γνωρίστε τα δικαιώματά σας αν η πτήση σας ακυρωθεί ή καθυστερήσει

Η πτήση της οικογένειάς σας έχει καθυστερήσει ή ακυρωθεί. Και τώρα τι? Έχετε δικαίωμα επιστροφής χρημάτων ή κουπονιού για μελλοντική πτήση; Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για τη νύχτα; Είναι απαραίτητη η αεροπορική εταιρεία για να σας δώσει θέσεις στην επόμενη διαθέσιμη πτήση;

Η μείωση των δικαιωμάτων των επιβατών

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν εγγυώνται ποτέ τα προγράμματα πτήσεων. Αντίθετα, διατηρούν το δικαίωμα να αλλάξουν τις ώρες πτήσεων. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να ακυρώσουν τις πτήσεις για πολλούς λόγους και η αποζημίωση που δικαιούστε εξαρτάται από τον λόγο της ακύρωσης.

Σε γενικές γραμμές, οι αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν αποζημίωση σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης λόγω αιτιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχό της, όπως ένα σοβαρό γεγονός καιρού ή μια απεργία της αεροπορικής εταιρείας . Από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρξει αποζημίωση εάν η καθυστέρηση ή η ακύρωση οφείλεται σε έναν λόγο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι μπορεί να αποφευχθεί από την αεροπορική εταιρεία, όπως η συντήρηση του εξοπλισμού ή το ανεπαρκές προσωπικό.

Η λήψη ευθειών απαντήσεων μπορεί να είναι δύσκολη. Ένα πρόβλημα είναι ότι κάθε αεροπορική εταιρεία θέτει τις δικές της πολιτικές, επομένως δεν υπάρχει καθολική απάντηση. Σε γενικές γραμμές, δεν είναι εύκολο να βρείτε δεσμεύσεις εξυπηρέτησης πελατών και συμβάσεις μεταφοράς στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών . Τέλος, το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών δεν γνωρίζει πάντα τις λεπτομέρειες των πολιτικών της εταιρείας τους.

Ευτυχώς, χάρη στον Οδηγό για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών του Airfarewatchdog, είναι πολύ ευκολότερο να λάβετε ευθείες απαντήσεις, οι οποίες διευκρινίζουν με σαφήνεια τις πολιτικές εξυπηρέτησης πελατών για τους εγχώριους μεταφορείς σε καθαρά αγγλικά.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα απόσυρση: Πολλές αεροπορικές εταιρείες θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους επιβάτες όταν ακυρωθεί μια πτήση χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που δόθηκαν κατά τη στιγμή της κράτησης. Αλλά αρκετά συχνά μια αεροπορική εταιρεία δεν θα ενημερώσει τους επιβάτες για όλες τις διαθέσιμες επιλογές. μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, αλλά πρέπει να ξέρετε τι να ζητήσετε.

Απλά ρίξτε μια ματιά στο τι συμβαίνει εάν η πτήση σας καθυστερήσει στην Delta Airlines:

Σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης, εκτροπής, καθυστέρησης άνω των 90 λεπτών ή καθυστέρησης που θα προκαλέσει τη μη σύνδεση των επιβατών, η Delta θα ακυρώσει (κατόπιν αιτήματος του επιβάτη) το υπόλοιπο εισιτήριο και θα επιστρέψει το αχρησιμοποίητο τμήμα του εισιτηρίου και αχρησιμοποίητα βοηθητικά τέλη με την αρχική μορφή πληρωμής.

Εάν ο επιβάτης δεν ζητήσει επιστροφή χρημάτων και ακύρωση του εισιτηρίου, η Delta θα μεταφέρει τον επιβάτη στον προορισμό στην επόμενη πτήση της Delta, με την οποία θα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην κατηγορία των υπηρεσιών που αγοράσατε αρχικά. Κατά τη διακριτική ευχέρεια της Delta και εφόσον είναι αποδεκτή από τον επιβάτη, η Delta μπορεί να κανονίσει να ταξιδεύει ο επιβάτης σε άλλο μεταφορέα ή μέσω μεταφοράς εδάφους. Εάν είναι αποδεκτή από τον επιβάτη, η Delta θα παρέχει μεταφορά σε χαμηλότερη κατηγορία υπηρεσίας, οπότε ο επιβάτης μπορεί να δικαιούται μερική επιστροφή. Εάν η θέση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση είναι διαθέσιμη μόνο σε υψηλότερη κατηγορία υπηρεσιών από την αγορά, η Delta θα μεταφέρει τον επιβάτη στην πτήση, αν και η Delta διατηρεί το δικαίωμα να αναβαθμίσει άλλους επιβάτες στην πτήση σύμφωνα με την πολιτική προτεραιότητας αναβάθμισης, την αρχική κατηγορία υπηρεσιών που αγοράσατε.

Συμβουλή: Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον οδηγό online, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να το κατεβάσετε στο smartphone σας ή να εκτυπώσετε ένα έντυπο αντί να πετάξετε. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης και θα είστε οπλισμένοι με γεγονότα εάν χρειαστεί να διαπραγματευτείτε με το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

Περιηγηθείτε αεροπορικά εισιτήρια σε προορισμό