Αερομεταφορά με Φορητά Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Τι πρέπει να ξέρετε για την πτήση με τα POC

Ενώ η Πράξη για την Πρόσβαση σε Αερομεταφορείς υποχρεώνει τους αερομεταφορείς στις ΗΠΑ να εξυπηρετούν τους επιβάτες με αναπηρίες, δεν υπάρχει κανένας κανονισμός που να απαιτεί από τις αεροπορικές εταιρείες να παρέχουν οξυγόνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Το οξυγόνο θεωρείται επικίνδυνο υλικό και οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν στους επιβάτες να το μεταφέρουν σε αεροπλάνο. Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρέχουν συμπληρωματικό ιατρικό οξυγόνο, οι περισσότεροι δεν το κάνουν και οι λίγοι που εκτιμούν τα τέλη ρύθμισης ανά τμήμα πτήσης για την εξυπηρέτηση με οξυγόνο.

Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ μπορούν να επιτρέψουν στους επιβάτες να μεταφέρουν φορητά συστήματα συγκέντρωσης οξυγόνου (POC) σε αεροπλάνα, όπως εξηγείται στον Κώδικα Ομοσπονδιακών Κανονισμών, συγκεκριμένα στα 14 CFR 11, 14 CFR 121, 14 CFR 125, 14 CFR 135, 14 CFR 1 και 14 CFR 382. Αυτά τα έγγραφα περιγράφουν τις απαιτήσεις για τους POC και εξηγούν ποιοι αερομεταφορείς μπορούν και δεν μπορούν να απαιτούν από τους επιβάτες που χρειάζονται συμπληρωματικό ιατρικό οξυγόνο κατά τη διάρκεια ολόκληρης ή μέρους των πτήσεων τους.

Αν διεξάγετε μια διεθνή πτήση, ίσως χρειαστεί να συμμορφωθείτε με δύο σύνολα κανονισμών - για παράδειγμα, τους κανόνες των ΗΠΑ και του Καναδά - και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε.

Εγκεκριμένα φορητά συμπυκνωτή οξυγόνου

Τον Ιούνιο του 2016, η FAA αναθεώρησε τη διαδικασία έγκρισης φορητού πυκνωτή οξυγόνου. Αντί να απαιτείται από τους κατασκευαστές POC να λάβουν έγκριση FAA για κάθε μοντέλο φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου, η FAA απαιτεί τώρα από τους κατασκευαστές να επισημάνουν νέα μοντέλα POC που συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της FAA.

Η ετικέτα πρέπει να περιλαμβάνει την ακόλουθη δήλωση σε κόκκινο κείμενο: "Ο κατασκευαστής αυτού του φορητού συμπυκνωτή οξυγόνου έχει προσδιορίσει ότι αυτή η συσκευή συμμορφώνεται με όλες τις ισχύουσες απαιτήσεις της FAA για φορητό φορέα συμπυκνωτή οξυγόνου και χρήση σε αεροσκάφος." Το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας μπορεί να αναζητήσει αυτή την ετικέτα ανεξάρτητα από το αν το POC μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αεροσκάφος.



Τα παλαιότερα μοντέλα POC που έχουν ήδη εγκριθεί από την FAA εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται, παρόλο που δεν φέρουν ετικέτα. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λίστα που δημοσιεύθηκε στον Ειδικό Κανονισμό Αεροπορίας (SFAR) 106 για να προσδιορίσουν κατά πόσον το POC μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Αυτά τα μοντέλα POC δεν χρειάζονται μια ετικέτα συμμόρφωσης FAA.

Από τις 23 Μαΐου 2016, η FAA είχε εγκρίνει τους ακόλουθους φορητούς συγκεντρωτές οξυγόνου για χρήση κατά τη διάρκεια της πτήσης σύμφωνα με το SFAR 106:

AirSep Focus

AirSep FreeStyle

AirSep FreeStyle 5

AirSep LifeStyle

Delphi RS-00400

DeVilbiss Healthcare iGo

Inogen One

Inogen One G2

Inogen One G3

Inova Labs LifeChoice

Η Inova Labs LifeChoice Activox

Διεθνής βιοφυσική LifeChoice

Invacare Solo2

Invacare XPO2

Συμπυκνωτής οξυγόνου ανεξάρτητης οξυγόνου

Oxus RS-00400

Ιατρική EasyPulse ακριβείας

Respironics EverGo

Respironics SimplyGo

SeQual Eclipse

Σύστημα οξυγόνου SeQual eQuinox (μοντέλο 4000)

Σύστημα οξυγόνου SeQual Oxywell (μοντέλο 4000)

SeQual SAROS

Συμπυκνωτής οξυγόνου VBox Trooper

Λαμβάνοντας το Φορητό Συμπυκνωτή Οξυγόνου σας επί του σκάφους

Ενώ οι κανονισμοί της FAA δεν απαιτούν να ενημερώσετε εκ των προτέρων τον αερομεταφορέα σας σχετικά με το POC, σχεδόν όλες οι αεροπορικές εταιρείες σας ζητούν να τους ενημερώσετε τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πτήση σας ότι σκοπεύετε να φέρετε POC στο πλοίο.

Ορισμένοι αερομεταφορείς, όπως το Southwest και το JetBlue, σας ζητούν επίσης να κάνετε check in για την πτήση σας τουλάχιστον μία ώρα πριν την απογείωση.

Η FAA δεν απαιτεί πλέον επιβάτες που ταξιδεύουν με POC να παρέχουν δήλωση ιατρού σε αεροπορικές εταιρείες, αλλά ορισμένοι αερομεταφορείς, όπως η Alaska Airlines και η United, εξακολουθούν να σας ζητούν να παράσχετε μία. Άλλοι, όπως οι American Airlines, απαιτούν από εσάς να αποδείξετε ότι μπορείτε να απαντήσετε στους συναγερμούς POC πριν μπορέσετε να επιβιβαστείτε στην πτήση σας. Η Delta σας ζητάει να στείλετε φαξ ή να στείλετε ηλεκτρονικά ένα αίτημα έγκρισης μπαταρίας στον παροχέα οξυγόνου τους, το OxygenToGo, τουλάχιστον 48 ώρες πριν την πτήση σας.

Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρεία σας για να μάθετε αν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό έντυπο. Οι περισσότεροι αερομεταφορείς απαιτούν η δήλωση να είναι γραμμένη στο επιστολόχαρτο του γιατρού σας. Ορισμένοι αναμένουν να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα τους.

Εάν ταξιδεύετε σε μια πτήση με κοινό κωδικό, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τις διαδικασίες τόσο για την αεροπορική εταιρεία έκδοσης εισιτηρίων όσο και για τον αερομεταφορέα που εκτελεί την πτήση σας.

Εάν απαιτείται, η δήλωση του ιατρού πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες πληροφορίες:

Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν ΠΟΕ δεν επιτρέπεται να κάθονται σε γραμμές εξόδου ούτε οι POC τους να εμποδίζουν την πρόσβαση ενός άλλου επιβάτη στα καθίσματα ή στους διαδρόμους του αεροπλάνου. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως το Southwest, απαιτούν από τους χρήστες της POC να κάθονται σε ένα κάθισμα παραθύρου.

Ενεργοποίηση του φορητού σας συμπυκνωτή οξυγόνου

Οι αερομεταφορείς δεν απαιτείται να σας επιτρέπουν να συνδέσετε το POC σας στο ηλεκτρικό σύστημα του αεροπλάνου. Θα χρειαστεί να φέρετε αρκετές μπαταρίες για να τροφοδοτήσετε το POC για ολόκληρη την πτήση σας, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου πύλης, του χρόνου ταξί, της απογείωσης, του χρόνου και της προσγείωσης. Σχεδόν όλοι οι αμερικανοί αερομεταφορείς απαιτούν από εσάς να φέρετε αρκετές μπαταρίες για να τροφοδοτήσετε το POC σας για το 150 τοις εκατό του "χρόνου πτήσης", το οποίο περιλαμβάνει κάθε λεπτό που δαπανάται για το αεροσκάφος, καθώς και ένα επίδομα για την κατοχή πύλης και άλλες καθυστερήσεις. Άλλοι απαιτούν να έχετε αρκετές μπαταρίες για να τροφοδοτείτε το POC για τον χρόνο πτήσης συν τρεις ώρες. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την αεροπορική σας εταιρεία για να μάθετε ποιος θα είναι ο χρόνος πτήσης σας.

Οι πρόσθετες μπαταρίες πρέπει να συσκευάζονται προσεκτικά στις μεταφορικές σας αποσκευές. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες των μπαταριών είναι κολλημένοι ή προστατεύονται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλα αντικείμενα της τσάντας σας. (Ορισμένες μπαταρίες έχουν ακροδέκτες σε εσοχή, οι οποίες δεν χρειάζεται να συνδεθούν.) Δεν θα σας επιτρέπεται να φέρετε μαζί σας τις μπαταρίες σας εάν δεν έχουν συσκευαστεί σωστά.

Τα POC και οι επιπλέον μπαταρίες σας θεωρούνται ιατρικές συσκευές. Ενώ θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο από το προσωπικό της TSA, δεν θα υπολογίζονται στο επίδομα μεταφοράς αποσκευών.

Ενοικίαση φορητών συμπυκνωτών οξυγόνου

Πολλές εταιρείες νοικιάζουν φορητές συσκευές συγκέντρωσης οξυγόνου που έχουν εγκριθεί από την FAA. Εάν το POC σας δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο που έχει εγκριθεί από την FAA και δεν φέρει ετικέτα συμμόρφωσης της FAA, ίσως θελήσετε να το μεταφέρετε για χρήση στον προορισμό σας και να νοικιάσετε ένα POC για χρήση κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η κατώτατη γραμμή

Το μυστικό για την επιτυχή διαδρομή με ένα φορητό συμπυκνωτή οξυγόνου είναι ο προγραμματισμός εκ των προτέρων. Ενημερώστε τον αερομεταφορέα σας ότι σκοπεύετε να φέρετε μαζί σας ένα POC μόλις κλείσετε την πτήση σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταλάβει πόσο σύντομα πριν από την πτήση σας ο γιατρός σας θα πρέπει να γράψει την απαιτούμενη δήλωση (η United έχει ιδιαίτερα περιοριστικούς κανόνες) και αν πρέπει να είναι σε επιστολόχαρτο ή συγκεκριμένη μορφή αεροπορικής εταιρείας. Ελέγξτε τη διάρκεια της πτήσης σας και να είστε γενναιόδωροι με την εκτίμησή σας για πιθανές καθυστερήσεις, ιδιαίτερα το χειμώνα και κατά τους μέγιστους χρόνους ταξιδιού, ώστε να φέρετε αρκετές μπαταρίες.

Με το σχεδιασμό μπροστά και την προετοιμασία για καθυστερήσεις, θα μπορείτε να χαλαρώσετε τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης σας όσο και στον προορισμό σας.