Το νόημα πίσω από τα ονόματα των οδών της Νέας Ορλεάνης

Η ιστορία της ιστορίας της Νέας Ορλεάνης λέγεται στους ιστορικούς δρόμους της. Όπως αναμενόταν, τα ονόματα των δρόμων στη Νέα Ορλεάνη έχουν όλα κάποιο νόημα. Δεν μπορούμε να καλύψουμε όλα τα ονόματα των δρόμων, αλλά εδώ είναι η ιστορία γιατί ορισμένοι ονομάζονται ό, τι είναι!

Οδούς της γαλλικής συνοικίας της Νέας Ορλεάνης

Όλοι όσοι γνωρίζουν τη Νέα Ορλεάνη γνωρίζουν την οδό Bourbon . Αλλά νομίζατε ότι ο δρόμος πήρε το όνομά του από ένα αλκοολούχο ποτό;

Εάν ναι, μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε την πραγματική ιστορία. Το Bourbon, όπως και άλλοι δρόμοι στη γαλλική συνοικία, ονομάστηκε από ένα από τα βασιλικά σπίτια της Γαλλίας κατά τη διάρκεια της ίδρυσης της Γαλλικής συνοικίας το 1700. Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Βουργουνδία, που ονομάστηκε για τον δούκα της Βουργουνδίας ο οποίος ήταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος XV του πατέρα της Γαλλίας. Άλλοι δρόμοι της γαλλικής συνοικίας ονομάζονται από Καθολικούς Αγίους, όπως η Αγία Άννα και ο Άγιος Λούης, ο Άγιος Πέτρος και ο Αγιος Φίλιππος

Η ευρεία επέκταση της Canal Street και οι αλλαγές ονομάτων

Η Canal Street, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής συνοικίας , είναι ένας από τους ευρύτερους δρόμους της χώρας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ δύο πολιτισμών. Οι αρχικοί Γάλλοι και Ισπανοί άποικοι που ζούσαν στη γαλλική συνοικία δεν διασκεδάζονταν όταν οι Αμερικανοί άρχισαν να φθάνουν και να εγκατασταθούν στη Νέα Ορλεάνη μετά την αγορά της Λουιζιάνας. Έτσι, έχτισαν μια πολύ μεγάλη έκταση για να χωρίσουν τα Creoles από τους Αμερικανούς.

Αν και ένα κανάλι προοριζόταν για την περιοχή, ποτέ δεν κατασκευάστηκε.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κανένας από τους δρόμους της γαλλικής συνοικίας δεν διασχίζει την Canal Street; Ο Bourbon γίνεται Carondelet, ο Royal γίνεται St. Charles, ο Chartres γίνεται Camp, ο Decatur γίνεται Magazine. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Αμερικανοί έπρεπε να ονομάζουν τους δικούς τους δρόμους στον αμερικανικό τομέα, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα ονόματα των οδών της γαλλικής συνοικίας.

Οι Γάλλοι και οι Ισπανοί θα μπορούσαν να ζήσουν μαζί, αλλά δεν θα αναγκάστηκαν να ζήσουν με τους Αμερικανούς ή τους Άγγλους. Ήθελαν να είναι προφανής η διαίρεση της Canal Street.

Η κλασική πλευρά των οδών της Νέας Ορλεάνης

Η Νέα Ορλεάνη έχει διάφορους κλασικούς δρόμους. Οι Δρυάδες ονομαζόταν για τις ξύλινες νύμφες και ήταν η δασώδης πλευρά της πόλης, όταν ονομάστηκε τον 19ο αιώνα. Οι ελληνικές μούσες εκπροσωπούνται καλά γύρω από την πλατεία Κολοσσαίου στην Κάτω Κήπο, όπου υπάρχουν εννέα οδοί που ονομάζονται για την οδό Σταυρού Πριανιά. Το Prytania ήταν αρχικά Rue du Prytanee, το όνομα του Prytaneum, της εστίας που κάθε αρχαίο ελληνικό χωριό είχε αφιερώσει στη θεά της εστίας, την Εστία.

Ο Ναπολέων και οι νίκες του

Περαιτέρω, η λεωφόρος Napoleon Avenue διασχίζει τη λεωφόρο St. Charles Avenue. Ο Ναπολέων, φυσικά, πήρε το όνομά του από τον Ναπολέων Βοναπάρτη. Αρκετοί από τους δρόμους που βρίσκονται κοντά, ονομάζονται από τις μεγαλύτερες νίκες του Ναπολέοντα, το Μιλάνο, το Austerlitz, το Marengo, το Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, μετά τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο, η οδός Βερολίνου μετονομάστηκε σε «General Pershing». Υπάρχει επίσης μια Valence, μια Λυών και μια Bordeaux Street, όλες τις γαλλικές πόλεις που συνδέονται στενά με τον Ναπολέοντα.

Πώς το γράφετε, πώς το προφέρεσαι;

Ένας από τους δρόμους με τους οποίους διασκεδάζουμε είναι ο Τσούπιτουλας.

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους της πόλης, που εκτείνεται πάνω από πέντε μίλια κατά μήκος του ποταμού Μισισιπή . Πώς πήρε το όνομά του είναι αμφισβητήσιμη. Υπάρχουν Ινδοί Tchoupitoulas, αλλά υπάρχουν κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι οι Γάλλοι έδωσαν αυτό το όνομα στους ντόπιους Αμερικανούς που ζουν στην περιοχή. Μετά από όλα αυτή η κατώτερη κοιλάδα του Μισσισσιπή ήταν το αρχαίο έδαφος του Choctaw. Φαίνεται ότι οι ντόπιοι Αμερικανοί, που ζούσαν στον ποταμό, έπιαναν μια λασπώδη μύτη στους Γάλλους που ονομάζονταν «Choupic». Κατά τη διάρκεια των αιώνων, ο Τπουπουλούλας είχε πολλές διαφορετικές συλλαβές. Είναι συνήθως προφέρεται, "CHOP είναι πολύ κορίτσι." Κάποιοι ντόπιοι απλώς το αποκαλούν "Chops."