Ιστορία της γαλλικής συνοικίας στη Νέα Ορλεάνη

Η γαλλική συνοικία είναι η παλαιότερη περιοχή της πόλης, αλλά είναι πιο γνωστή ως Vieux Carre, επειδή αν και ιδρύθηκε από τους Γάλλους το 1718, αντικατοπτρίζει επίσης την τέχνη και την αρχιτεκτονική της ισπανικής εποχής. Μέχρι τη δεκαετία του 1850, η γαλλική συνοικία έπεσε σε χαλάρωση. Ήταν σωσμένη από μια γυναίκα με μεγάλη αποφασιστικότητα και μεγάλο θάρρος. Η βαρόνη Michaela Pontalba, κόρη του ισπανικού αξιωματούχου Almonaster, επέβλεψε την κατασκευή δύο πολυκατοικιών που πλαισιώνουν την κεντρική πλατεία.

Αυτά τα διαμερίσματα εξακολουθούν να βρίσκονται και είναι τα παλαιότερα πολυκατοικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προσπάθειες της βαρόνης Pontalba δούλεψαν και ανανεώθηκε η γαλλική συνοικία.

Η γαλλική συνοικία έπεσε και πάλι στις δύσκολες στιγμές στα τέλη του 19ου αιώνα. Πολλά από τα πλέον κομψά κτίρια της είχαν γίνει λίγο καλύτερα από τις φτωχογειτονιές, όπου κατοικούν οι φτωχότεροι μετανάστες. Στα μέσα του εικοστού αιώνα, οι ιστορικοί συντηρητές άρχισαν με επιτυχία την αυθεντική αποκατάσταση αυτής της «κάψας του χρόνου» του 18ου αιώνα, έργο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όρια

Η γαλλική συνοικία οριοθετείται από την οδό Rampart, τη λεωφόρο Esplanade, την Canal Street και τον ποταμό Μισισιπή. Αν και ορισμένες περιοχές είναι γνωστές στους τουρίστες, υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετές ξεχωριστές γειτονιές. Η πιο γνωστή περιοχή είναι το τμήμα ψυχαγωγίας, με τα περίφημα εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία. Οι χώροι εστίασης ποικίλλουν από τον πωλητή Lucky Dog στην οδό Bourbon μέχρι το καλαίσθητο κρεολικό εστιατόριο του Arnaud ή του Galatoires.

Μουσική wafts από τα κλαμπ Bourbon Street, τζαζ ιδρύματα όπως το Preservation Hall, ή ο νεοφερμένος House of Blues, ή ακριβώς σε οποιαδήποτε γωνιά του δρόμου σε μια δεδομένη ημέρα. Τα πολλά καταστήματα με αντίκες στο Royal Street περιέχουν θησαυρούς. Μια βόλτα στην οδό Decatur καταλήγει στην πολυσύχναστη παλιά γαλλική αγορά, όπου οι Ινδοί διαπραγματεύονταν πολύ πριν φτάσουν οι Bienville.

Εκτός από την πεπατημένη διαδρομή, τους κατοικημένους δρόμους και τις παλιές κρεολικές κατοικίες στο χαμηλότερο τρίμηνο σε αντίθεση με το συνεχιζόμενο πάρτι που είναι η οδό Bourbon.

Τοποθεσίες για να δείτε πέρα ​​από την οδό Bourbon

Οι "Κυρίες στο Κόκκινο" είναι τα τραμ που διασχίζουν τους δρόμους κατά μήκος των όχθων του Μισισιπή, στην άκρη του Τρίτου. Πέρα από τις πλημμύρες, που έσωσαν πρόσφατα αυτό το ιστορικό τμήμα της πόλης από καταστροφικές πλημμύρες, βρίσκεται το Woldenberg Park. Κατασκευασμένο πάνω από παλιά αποβάθρες, το Woldenberg Park προσφέρει ένα χαλαρωτικό καταπράσινο χώρο για να παρακολουθήσετε τον πολυάσχολο ποταμό. Τα δεξαμενόπλοια ταξιδεύουν μαζί με τα κρουαζιερόπλοια και τα ατμοπλοιακά ποδήλατα. Σε αυτή τη στροφή στον ποταμό, ο λόγος που ονομάζουμε Crescent City γίνεται προφανής. Τα ηχητικά εφέ του Quarter είναι συναρπαστικά - ο calliope στο Steamboat Natchez χτυπά μια ευτυχισμένη μουσική, καθώς ένας μουσικός στο Moonwalk χαιρετάει την ομίχλη ανατολή. και το ζωντανό τραγούδι των καλλιτεχνών του δρόμου όλα συνδυάζονται, σε εκπληκτική συναυλία.

Πάρτε μια εικονογραφική περιήγηση

Η καρδιά της συνοικίας είναι η πλατεία Τζάκσον, που πλαισιώνεται στις πλευρές της από τα κτίρια Pontalba και στην κορυφή της, από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Λουί, το Cabildo (έδρα κυβέρνησης για τα γαλλικά και τα ισπανικά) και το Presbytere. Στην άκρη του άνω τεταρτημορίου, η Canal Street καταδεικνύει την αντίθεση μεταξύ του κρηπιδικού τομέα (Vieux Carre) και του αμερικανικού τομέα στην άλλη πλευρά.

Διπλά σημάδια δείχνουν ότι η παλιά γαλλική "Rues" τέλος στο Canal Street και οι αμερικανικοί δρόμοι αρχίζουν από την άλλη πλευρά. Η οδός Rampart είναι το εσωτερικό όριο του Vieux Carre. Αυτή ήταν η άκρη της αρχικής πόλης και ο τόπος όπου η Νέα Ορλεάνη έθαψε τους πλήθους εκείνων που χάθηκαν στις επιδημίες κίτρινου πυρετού των πρώτων χρόνων της πόλης. Αν και η πόλη έχει επεκταθεί από όλες τις πλευρές, η καρδιά της παραμένει η γαλλική συνοικία.