Το PappaRich φέρνει τη Μαλαισία στην πλατεία One Fulton του Flushing

"Ακόμα και το τσάι και ο καφές εισάγονται από τη Μαλαισία", δήλωσε ο Kesh Dhami, γενικός διευθυντής της PappaRich USA, κατά τη διάρκεια του γεύματος στην φωτεινή, ευάερη τραπεζαρία της πρώτης θέσης της Νέας Υόρκης της αλυσίδας της Μαλαισίας, η οποία άνοιξε πριν από ένα μήνα στο One Fulton του Flushing Πλατεία μικτής χρήσης, όπως και πολλά πράγματα που το τσάι γίνεται μέρος του θεάματος στην ανοιχτή κουζίνα του PappaRich. Το Teh tarik ή το τσάι που έχει τραβηχτεί, το ποτό της Μαλαισίας είναι το χυμό ή το τράβηγμα από ένα δοχείο στο άλλο.

Μόλις το τσάι παρασκευάσει ο τσάι ο άνθρωπος το ρίχνει πέρα ​​δώθε από ένα μεγάλο ύψος που εκτείνεται τα χέρια του φαρδιά. Είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια αρκετά δίψα βλέποντας το τόξο του ατμού κεχριμπαριού υγρό.

Δείπνο στο PappaRich

Ένα άλλο κομμάτι της επίδειξης στον νεοεισαχθέντα ειδικευτή της Μαλαισίας, του οποίου η τραπεζαρία έχει θέα στο κέντρο της πόλης Flushing, είναι η κατασκευή του roti, του επιτραπέζιου ψωμιού που επηρεάζεται από την Ινδία. Ο άνδρας που περιστρέφει και ανακατεύει φύλλα ζύμης μέχρι να είναι λεπτό χαρτί είναι το πρώτο πράγμα που βλέπεις όταν μπαίνεις στο εστιατόριο. Το Roti canai , ένα κλασικό παρασκεύασμα που σερβίρεται με κοτόπουλο, ντολ και σάλτσα κάρυ είναι ένα από τα αγαπημένα. Η επιλογή roti πηγαίνει πολύ πέρα ​​από το roti canai, με περισσότερες από μισή ντουζίνα ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένης της roti bom , μια παχιά γλυκιά έκδοση που σερβίρεται με συμπυκνωμένο γάλα και ζάχαρη.

"Είμαι βέβαιος ότι είμαστε οι μόνοι που κάνουν το roti canai φρέσκο", δήλωσε ο Kesh. "Όλοι οι άλλοι αγοράζουν το κατεψυγμένο ψωμί και το ρίχνουν σε ένα ζεστό πιάτο και το σερβίρουν σε εσάς, αλλά δεν το κάνουμε αυτό." Πριν από λίγο θα έβλεπα τον άνθρωπο να ετοιμάσει ένα roti telur bawang , στρωμένο με αυγό και κρεμμύδι.

Οι σφήνες ελαφρώς γλυκού αυγού ψωμιού ήταν ένα τέλειο όχημα για το συνοδευτικό κοτόπουλο. Εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως από τη συμπερίληψη ολόκληρων λοβών κάρδαμο στην περίπλοκη σάλτσα κάρυ που βουίζει με αρκετή θερμότητα.

"Μια κάρι μαγειρεμένη από έναν κινέζο σεφ της Μαλαισίας είναι διαφορετική από ότι αν πάτε σε ένα κινέζικο εστιατόριο", δήλωσε ο Kesh.

"Θέλω να χορεύω όλη μου τη γλώσσα κάθε φορά που έχω μαλάζιες τροφές είναι μια γεύση γεύσεων." Και ο αρχιτέκτονας αυτών των γεύσεων είναι ένας Sifu Kwai Soo ένας κύριος σεφ που μαγειρεύει μαλασική κουζίνα για 40 χρόνια. "Αυτό που κάνουμε είναι διαφορετικό από τα πολλά εστιατόρια της Μαλαισίας, ακόμη και στο Flushing κάνουμε τα πάντα φρέσκα", δήλωσε ο Kesh. "Έχουμε τα μυστικά συστατικά και τις συνταγές μας. Είναι αυθεντικές συνταγές που δημιουργήθηκαν από τη Sifu. "

Όταν ρωτήθηκε μέσω ενός μεταφραστή για το αγαπημένο του πιάτο για να προετοιμάσει τον Sifu Soo δεν δίστασε να απαντήσει με το char kway teow . Η έκδοση του PappaRich για την κλασική μαλαισιανή ανακατώμενη γεύση επίπεδων χυλοπίτες είναι στεφανωμένη με πασπαλισμένες γαρίδες και πυροβόλησε με αυγό και σχοινόψαρο. Μια θερμότητα που φαίνεται να προέρχεται από αόρατες καυτερές πιπεριές πλήττει την εμπλοκή των μαστιγωτών κορδονιών. Στο κάτω μέρος της φωλιάς των νούγιων βρίσκουμε αρκετές φέτες κέικ ψαριού που ξεφλούδισαν.

Αυτά τα κέικ ψαριών διαδραματίζουν επίσης ρόλο στην καρύα laksa του PappaRich , ένα κλασσικό μαλαισιανό φαγητό άνεση που τραγουδάει με τις γεύσεις τσίλι και καρύδας. Κοτόπουλο, tofu φουσκάλες, βλαστάρια φασολιών, και μελιτζάνα ενώνουν τα ψαράκια μαζί με ελαστικό κίτρινο noodles αυγών και λεπτό σκέλη του ρυζιού vermicelli. Δύο κύλινδροι από τηγανητό δέρμα beancurd που ξεφλουδίζουν από το πλούσιο πικάντικο ζωμό.

Οι τραγανιστές ζακέτες είναι υπέροχοι να τρώνε από μόνοι τους και επίσης κάνουν μεγάλη δουλειά να απολαμβάνουν το ζωμό. Το εστιατόριο σερβίρει επίσης Assam laksa, μια ξινή ψαροταβέρνα με ευρύ noodles, ανανά, tamarind, και τα λουλούδια τζίντζερ που εισάγονται από τη Νοτιοανατολική Ασία.

«Όταν βρισκόμουν στη Μαλαισία, είχαμε πολλά φαγητά στο PappaRich», λέει η Cissy Tan, η οποία μαζί με τον σύζυγό της, Daniel και PappaRich USA, είναι ιδιοκτήτες του καταστήματος Flushing. «Εγώ και τα παιδιά μου και ο σύζυγός μου μου άρεσε τόσο πολύ σκεφτήκαμε ότι ήταν πολύ καλή ιδέα να το φέρει πίσω στη Νέα Υόρκη».

Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για την κουζίνα της Μαλαισίας είναι τα επιδόρπια, τα οποία είναι ένας καλός τρόπος για να δροσιστείτε μετά τη ζέστη του τσίλι. Το Cendol του PappaRich , ένα πιάτο που αντικατοπτρίζει τις επιρροές της κουζίνας της Ινδονησίας, δεν απογοητεύτηκε. Ένας τοίχος από γλυκό ξυρισμένο πάγο, γεμάτο με πράσινα ψιλοκομμένα με τη μυρωδιά του pandan, χτυπάει με κόκκινα φασόλια και άλλα καλούδια.

Μαζί με ένα φλιτζάνι λευκό καφέ, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψετε ένα γεύμα στο νεότερο Μαλαισιανό φαγητό του Flushing.

Μετάβαση: Το PappaRich βρίσκεται στην οδό Prince 39-16 στο συγκρότημα One Fulton Square, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τις στάσεις Main Street στις 7 αμαξοστοιχίες.